Vintertur, Far og datter, Kvitåvatn, Norge [Mikroeventyr] med eventyrer og polarfare Erik B. Jørgensen

Jeg elsker vinterture, men det er også et had/kærlighedsforhold. Der er ikke noget bedre end at mærke kulde, de store vidder og høre skiene og pulken glide over sneen, altså når sne er god. Men at pakke til vintertur er omfattende, samt når forholdene går mod en, så kan man virkelig få en god røvfuld på vintertur.

Den glæder og forhåbentlig ikke for meget had, vil jeg gerne prøve at give min datter.

Så da min datter gerne ville på vinterfjeldet igen, efter vores første rigtige vintertur sidste år: Fulufjället, Sverige, far og datter vintertur [Mikroeventyr] (film).  Så var det bare at udnytte det og komme afsted igen.

I år kunne vi næsten udnytte vores egen baghave, fordi vi har en tradition, at vi i uge 6 mødes med gode venner, ved Kvitåvatn, Norge, tæt på Gaustatoppen, og står på ski både på bakkerne og på langrend. Det skulle vi igen igen.

Området har også en masse historie især den Norske modstandsbevægelse angreb, tungt vands fabrikken i Rjukan, kaldt ”Vemork-aktionen”, mere her på Wikipedia.

Men denne gang blev vi ind i uge 7, for at tage ud i baghaven og ind i et område hvor jeg var tilbage i 2007, med forberedelse kursuset til den første Grønlandske Indlandsis krydsning jeg lavede, med kunder.

Så da skiferien var over, og de andre pakkede sammen, så pakkede Karen og jeg pulkene, sagde farvel til Tine, min kone. Hun blev og arbejde og løb lidt mere landrend og ski. Da alt var pakket og klar kunne mine datter og jeg igen drage på et lille ”Far og datter eventyr”, på vinterfjeldet.

Ambitionerne var sat lavt, fordi min datter skal have en god oplevelse, samt området er lige til den lille side, til godt 4 dage. Området byder også på lidt bakker, men vi kunne følge langrendssporene ud til en start, hvor det går op i baghave. Efter en periode med kulde og masse af sne, var vi lige blevet ramt af en varmeperiode med masse af vind. Vinden fik vi godt glæde af de første par dage.

Først dag blev kort, da vinden var pænt kraftig. Så vi valgt at lave snehule, allerede første dag. Det gav lidt udfordring, men det kan du se i filmen. Jeg kan kun sige jeg fik brug for min alternative bygge erfaringer.

De næste dage gik vi godt tre timer, men var ramt af vind, men ellers gode forhold. Det var superflot, men der er lidt som at gå i en tørretromler, med de mange timer i vinden.

Jeg måtte også lære Karen at bygge snemur bag teltet, så vi fik bare lidt mere læ i telte, i den tiltagende vind.

Efter et par dage lagde vinden sig, og vi bevægede os ned i mere læ, så vi fik nogle flotte dage til slut i let åben skov. Før vi sluttede af med en kort dag.

Det blev en fin lille tur. Området var nok lige lille nok, til de dage, og det er hårdt at være datter på sådan en ture.

Efter turen var lysten til nye vinterture ikke stor, fra min datters side, men da vi var kommet hjem igen, var der lidt andre tanker og ønsker om nye ture. Så det varmede mit hjerte. Vi må se hvad lysten er til i fremtiden, jeg skal i hver tilfald afsted igen.

Tænker det er godt at lære, at mange oplevelser vokser når man kommer hjem og får tid og ro til at tænke tilbage, eller som mig bare er dum at glemme alt det hårdere og trælse.

Efter en lang tur hjem, så begyndte ”hadet” lidt igen, hold op der er mange ting at tørre og ordne efterfølgende. Men jeg kunne gå og hygge mig med endnu en tur med min datter og gode minder.

Se vores film fra turen her:

 


Data fra turen

Vintertur, Far og datter, Kvitåvatn, Norge [Mikroeventyr] med eventyrer og polarfare Erik B. Jørgensen, se ruten her

  • Lørdag 11. feb.: 5.3 km, tid 2t20min
  • Søndag 12. feb.: 5.5 km, tid 3t20min
  • Mandag 13. feb.: 7.1 km, tid 3t20min
  • Tirsdag 14. feb.: 6.3 km, tid 3t50min
  • Onsdag 15. feb.: 1.4 km, tid 45min

 


Link til området

 


Indlæg der kan hjælpe dig på vinterfjeldet

Jeg har samlet lidt af de indlæg der kan hjælpe dig på vinterfjeldet. Husk at søg på min hjemmeside, da der også er mange andre indlæg.

 

Tøj til vinterfjeldet

 

Sovegrej og gode råd til vinterture

 

Telt og lejrudstyr

 

Andre indlæg

 

Andre vintertur, beretninger

 

Pulk

 

Lidt sjov

 


Håber du nød at se med, samt kunne få en masse inspiration.

Erik

 

 

 

Relateret indlæg

 


Facebook Indlæg fra turen

Indlægget er opdateret: 22. februar 2023

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.