Hvis man færdes meget i vinterfjeldet, på skibakken, eller andre steder der er koldt, er det en god ide at sætte snore i lynlåsene. På den måde er det lettere at åbne/få fat i lynlåsen med handsker eller luffer, især hvis man bruger lynlåse under ærmer o.lign. hvor man skal kunne åbne, nemt og hurtigt mens man er i bevægelse, for at lufte ud.

Der er også en stor sikkerhedsfaktor i det, at man kan let få frost i fingrene, hvis man skal havde vanter/luffer af hver gang, man skal åbne/lukke en lynlås, samt hvis man har helt kolde finger, kan man altid få fat i en god snor med knude, og lukke så man kan holde på varmen. Det samme gælder tasker, telte, soveposer, arctic bed, osv. her sætter jeg også en snor i, hvis de ikke er udstyret med det i forvejen.

Jeg bruger selv ofte snor, til lynlåsende. Hvor jeg binder et stykke godt snor, igennem lynlåsen. Det virker for mig. Men du kan bruge alt, du kan sy webbing på, bruge snor med krympeflex. Jeg kan godt lide det simpelt, og det er let at ændre på, hvis det er nødvendigt. Nogle jakker er født med fine læderstrimler eller anden form for forlænger i lynlåsen, hvis de er fine, skifter jeg dem ikke.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 20. januar 2022