Blogindlægget er opdateret den 2. feb. 2018

I denne omgang ”fif og råd” fortæller jeg om mine ”Valg af handsker til vintertur”. Igennem mange år har jeg færdes i kulde. Jeg har bl.a. gjort tjeneste ved Slædepatruljen Sirius, ud over det har jeg krydset den Grønlandske Indlandsise 6 gange og lavet mange andre ting.

Her forklare jeg hvordan jeg sætte handsker sammen, når jeg er på vinter tur/ekspedition og er i kulden i længere tid.

Jeg taler om brug af en tynd inderhandskei fleece eller uld, 3 fingerhandske, skalhandsker, uldluffter, toilethandsker, vindhandske, og meget mere.

Igen bruger jeg lag på lag princippet, til fingrene og valg af handsker.

 

Handske sammensætning på vinterture

Handsker, er en vigtige ting, for hvis man fryser fingrene, så kan man intet, folk går helt ned, samt man mister fokus, hvis man går og tænker på sine kolde fingre. Derfor har jeg fundet min egen perfekte løsning, så prøv selv at find din egen løsning.

På vinterfjeldet har jeg følgende handsker med:

–       et sæt luffer (Bomuld og uld)

–       et sæt 3 finger handsker, Hestra (Anmeldelse her: Handske, Army Leather Heli Ski 3-Finger fra Hestra [Anmeldelse])

–       et par tykke flise fingre handsker

–       to par tynde flise handsker

–       et til to par mure handsker, med plastik dupper.

Mure handskerne bruger jeg altid, når jeg er i teltet, og når jeg pakker pulk eller rygsæk. De er gode og holde fast med, samt hvis man for fuel på dem, bliver de kolde, samt de bliver våde når man roder med telt, pulk, osv. Så når man er pakket og klar til afgang, kan man tage mure handskerne af, og tage de tynde flise handsker på, med enten luffen eller 3 finger handsker ovenover. Jeg har altid tynde flise handsker inden under  tykke handsker, fordi de tager fugten, så de kan skiftes i løbet af dagen, samt man skal ofte ordne en masse småting i løbet af dagen, hvor man tager handskerne af, f.eks. lynlås, drikkeflasker, tisse, spænde en ski, ved at have tynde handsker på, bliver fingrene ikke udsat for små kulde påvirkninger og rifter. Der er mange der lider med tørre finger og flækkede fingre spidser, på længere ekspeditioner, fordi de rør, ting med bare finger.

3 finger handsker er en dejlig varme handske, man stadig kan arbejde med, her er Hestra luffer noget af det bedste i verden. Luffer, bruger jeg en tynd skal, helst bomuld med uld luffer inde i, med sådan nogen kan man altid holde varmen. Til meget varme dage, har jeg en tyk flise finger handske, man kan gå med, alene, og stadig arbejde med.

En god ide er at putte mure handskerne, og reserve handsker, ind i inderlommer så de kan tørre når man går. Samt sove med dem på lårene om natten, så man altid har tørre handsker. (Læs artikel om tørrenet i telt, tilgår)

Erik

 

Relateret indlæg

 

 


Støt det jeg laver!

Hvis du vil støtte det jeg laver og ønsker at købe grej online, så støtter følgende butikker mit arbejde (for at støtte skal du gå igennem de her link):

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Indlægget er opdateret: 4. marts 2024