En tynd-/let jakke eller løbejakke er et must på friluftsture [Fif og råd] af eventyrer og polarfare Erik B. Jørgensen

En ting jeg slet ikke kan undvære på mine mange outdoor-/friluftsture, er en tynd-/let jakke/løbejakke. Uanset om jeg skal på vandretur, cykeltur, bikepacking, vintertur, og om det er varmt eller koldt, så har jeg en af min tyndejakker/løbejakker med.

Fordi ofte når jeg bevæger mig, så får jeg det varmt og har ikke lyst til at gå i min skaljakke/Gore-tex jakke eller min bomuldsjakke. Men vinden er ofte for kold, til at gå uden jakke, da vinden går igennem min uld lag, eller hvad jeg har på. Derfor er det genialt at kunne tag sin tynd jakke/løbejakke på, som lige tager vinden, jeg kan forsæt svede og jeg har det dejligt.

Jeg kan også bruge den hvis det bliver meget koldt og blæsende, så kan jeg bruge den som et ekstra lag under jakke. Mange gange på mine vinterture, om det er en tur i vinterfjeldet, over den Grønlandske Indlandsis på ski eller med hundeslæde, så har det været varmt og jeg har taget min tynd jakke/løbejakke på. Men pludseligt blæser det op og det bliver koldt, så beholder jeg løbe jakke og tager min bomuldsjakke ud over. Det gør rigtig meget. Blæser det meget når jeg skal til og afsted og pakke teltet ned, så har jeg ofte løbejakke på under min jakke, som ekstra isolering.

Når jeg cykler, på min turcykel eller bikepacking cykel, er det ofte for varmt til min regnjakke, så er en tynd jakke/løbejakke også genial at cykle i.

Glæder det vandreture er det, det samme. Her gider jeg ikke have en tyk bomuldsjakke med (for tung og jeg bruger den for lidt), så jeg går for det meste i min tynd jakke/løbejakke, da rygsækken og min kamerataske isolerer foran til. Jeg går kun med min regnjakke når det er koldt eller vådt.

Så skal ud og prøve kræfter med friluftsliv/outdoor, så prøv at tage en løbejakke med, eller se på nogle af de helt tynde jakker der er. Det er jeg sikker på du vil blive glad for.

Du kan her se en video jeg har lavet, omkring valg af jakker til vinterture, her forklare jeg lidt omkring en let jakke, ved minut 5.05:

 

Se hele indlægget her: Valg af vinterjakke/anorak – bomuld eller gore-tex? og andre tanker [Fif og råd] (anmeldelser)

 


Tynde jakker/løbejakker har brugt

Jeg har lidt forskellige, da modellerne desværre udgår. Samt mine gamle bliver slidt op.

  • Patagonia Mens Houdini Jacket, på 105 gram, Friluftsland En ny tynd jakke jeg skal til at bruge, da alle de andre er udgået. Lover godt, da den er super let kun 115 gram. Anmeldelse tilgår senere.
  • Fjallraven, Abisko Windbreaker Jacket, let jakke. En rigtig fin jakke, har også hætte. Eneste minus og det er lille, er at den har elastikker ved håndleddene, ville heller have velcro luk. Men små ting. Har brugt den i flere år, især på vandreture. Anmeldelse her: Abisko Windbreaker Jacket, let jakke fra Fjallraven [Anmeldelse]
  • Tierra, Scirocco Hood Jacket, let jakke. Super fed jakke, en af de bedst jeg har. Den er desværre udgået, havde hætte og havde dejlige lang ærmer. Bruger den forsat, mest til cykling, netop fordi ærmerne er lange nok til mine lange arme. Ærmerne kravler hurtigt op når man cykler. Se min anmeldelse her: Let jakke, Scirocco Hood Jacket fra Tierra, anmeldelse
  • Montane, Lite-Speed Jakke, en super let og tynd jakke. Brugt under “ Thule til Thule ekspedition“, også en lækker og let jakke. 166 gram i XL (er lille i størrelsen, ville gerne op i XXL).
  • Birke løbeanorak (gammel model). Brystlomme, var jeg meget glad for, da jeg kan have et pandebånd, ekstra handsker, osv. liggende, hvis temperaturen ændrer sig. Da jeg købt min i 1996, så var det et billigt mærke, har ændre sig en del. Ved ikke hvordan det er i dag. (Vi havde det ikke i Jægerkorpset, da jeg var der).

 


Håber du bliver lige så glad for din tynd jakke/løbejakke som jeg er!

Erik

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. marts 2024