Pulk træning, dæktræks mangfoldige sider 5

Find gamle bildæk, kan ofte fås på et værksted eller en genbrugsplads (dog er der en del genbruspladser der ikke må udlevere dem. Der skal IKKE være fælg i når du trækker (er set).

Du kan sætte dækkene sammen på flere måder, du kan boltet dem sammen, med en stor bolt og store spændeskiver på hver side. For at lave hul i dækket har jeg boet et hul med en bordmaskine.

Pulk træning, dæktræks mangfoldige sider 2

Hvis du skal køre/transporter dækkene, ville jeg skaffe en bolt med et øje for ende, så du kan skrue dækkene sammen med en sjækkel eller bruge en karabin til at sætte dem sammen.

Foran på dækket skal der være en træk anordning igen en blot med øje eller en snor.

Pulk træning, dæktræks mangfoldige sider 7

 

Pulk træning, dæktræks mangfoldige sider 8

 

Sele og snor

Pulk træning, dæktræks mangfoldige sider 3

Pulk træning, dæktræks mangfoldige sider 4

Jeg bruger mest fjeldpulkens Ekspeditions sele, der findes også andre mærke. Du kan også bruge en rygsæk med et godt mavebælte, hvor der er øjer på siden af bæltet, til pulk træk.

Bag på skal der være en snor, som træksnoren ned til dækkene / pulkene skal gå fra. Hvis snoren skal være dobbelt som her skal den være 2 meter lang 4-8 mm snor eller et stykke webbing. (Det må ikke være et øje fra hver side, det giver skævt træk)

Fra selens snor, skal der gå en snor ned til dækkene / pulkene på ca. 2 meter, her er den en 4 meter 8 mm snor der er dobbelt. Med et 8-tals knob midt på, så man nemt kan lave en korter træksnor. Mange har en enkelt snor prøv dig frem.

Der skal bruges to karabiner, en til at sætte ved selen og en nede ved dækkende / pulkene, fordi så kan du spænde af oppe ved selen ved pauser, hvis du skal ud og tisse, så behøver du ikke tag selen af.

Håber det kan være en hjælp hvis du skal på tur med pulk

Erik

Relateret indlæg

 

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.