Bikepacking, Danmark rundt, eventyr i baghaven!2022-12-23T18:48:09+02:00

Bikepacking, Danmark rundt

–       Eventyr i den helt store baghave!

Da sommeren 2020 stod for døren, ventede et fælles eventyr. Men corona-tiderne kunne hurtigt ændre vores planer, det gjorder de også for os to selvstædigt erhvervsdrivende her i Lyngby.

Min kæreste og jeg havde over det sidste år planlagt 2,5 måneds bikepacking eventyr til USA’s nationalparker over sommeren 2020. Det skulle vi ikke alligevel.

Men vi ville da på eventyr uanset hvad. Det blev til et bikepacking eventyr rundt i Danmark. De danske landskaber var selvfølgelig noget andet sammenlignet med USA’s spektakulære natur galleri. Men som jeg har oplevet på mine mange mikroeventyr og ture i Danmark, er der skønt herhjemme og der er mange rigtig fine steder.

Jeg har rejst mange steder i Danmark på ture, masser af mikroeventyr, men også ture/ekspeditioner som “Danmark rundt i kajak, isvinteren 2009-10” og “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Danmark“. Uanset hvilken tur jeg har været på, bliver jeg gang på gang overrasket over, hvad Danmark har at byde på. Selvfølgelig vil jeg savne de store vidder, ødemarken og nye egne, vi havde set frem til i USA’s bagland. Men min erfaring er fedt at vide, at der venter lige så mange fine eventyr i Danmark, bare på en anden måde. Eventyret kommer når man er nysgerrig og tør drage ud!

“Eventyret starter i din baghave”, det synes jeg vi igen viste ved at drage rundt i vores dejlige land. Vi kørte rundt i vores land via nationale cykelruter, og masser af afstikkere ud i de store skove og på de små stier og gusveje, der også er i vores smukke Danmark.

Vi lagde en grov rute, men lod nysgerrigheden og eventyrlysten råde og tilpasse ruten undervejs.

Det blev til 51 dage og 3.518 km rundt i vores herlige land. Det eneste vi ikke nåede på denne tur var Bornholm, da industriferie var startet, ville ville heller tag Bornholm en anden gang uden for sæson.

Sikke et eventyr :-) Du kan se billeder og læse mere om vores tur herunder.

Tine og Erik

Relaterede indlæg

Kort med rute til Bikepacking, Danmark rundt, vores rute rundt i DK over 51 dage og 3.518 km

Herunder blogindlæg om Bikepacking, Danmark rundt

Sjette etape, Bikepacking, Danmark rundt

The End! Sjette etape på Bikepacking, Danmark rundt var hjemtur fra Sjællands Odde til Lyngby over Hundested. Vores lange cykeltur var slut, 51 dage og 3.518 km.

Femte etape, Bikepacking, Danmark rundt

Vores femte etape af Bikepacking/cykeltur Danmark rundt, førte os op ad Jyllands Østkyst, med afstikker til Fyn-rundt, Samsø-rundt, og videre til Djursland rundt.

Fjerde etape, Bikepacking, Danmark rundt

Vores lille bikepackingtur i Danmark førte os på fjerde etape fra Skagen til Aabenraa, via Frederikshavn, Aalborg, Lille Vildmose, Viborg og Christiansfeld.

Tredje etape, Bikepacking, Danmark rundt

Vores lille bikepackingtur i Danmark førte os videre op ad Vestkysten og små afstikker. Fra Rudbøl til Skagen, også via Rømø, Fanø, Skjern, Ringkøbing, Klosterheden Plantage, Hanstholm, og mange andre skønne steder.

Anden etape, Bikepacking, Danmark rundt

Vores lille bikepackingtur i Danmark førte os videre på et lille ø-hop eventyr, til det kuperede Langeland, til søfarts øen Ærø, videre til Als og langs grænsen til Rudbøl.

God råd, fif og vejledninger til at komme godt i gang med friluftsliv, med eventyrer Erik B. Jørgensen
Åbne foredrag med Erik B. Jørgensen. Køb billetter her!
Få gode råd og masser af anekdoter om Slædepatruljen Sirius af eventyrer Erik B. Jørgensen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få nyt om foredrag, ekspeditioner, artikler, og masser af gode råd og fif, m.m.

Samt få adgang til 30 min udsendelse om vores ekspedition"Thule til Thule".

Go to Top