Krydsning af Grønlands Indlandsis 2014, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen. Deltager Nicolai Høeg Pedersen, Thomas Kjerstein og Søren Norman Sørensen

Krydsning af Grønlands Indlandsis 2014, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen. Deltager Nicolai Høeg Pedersen, Thomas Kjerstein og Søren Norman Sørensen.

Endnu en dag kaldte på os, vi måtte have vores stive lemmer ud af soveposerne og gøre klar igen, igen.

Det lykkes os at være på farten klokken 08.55. Føret var super godt, sne havde en næsten hård skorpe og stort set ingen sneskagler, oven i det havde vi forsat en kølige brise fra nord, i ryggen. Vi kom godt af sted med godt fald på ned ad.

Vi lå hele dagen på mellem 4 og 4,1 km/t, en enkelt gang 4,4 da vi havde en rigtig bakke, hvor vi gled ned af med dansene pulk bag os, det var som en folk foråskåde køer, der kom på græs. Alle grinede og nåd friheden ned af bakken. Igen i dag blev det også en arbejdsdag for mange, alle får nogle dyk i løbet af dagen, at gå den en time efter den anden, tære på kroppen, sindet, det kan godt påvirke lysten og humøret. Utroligt nok var der god stemning alle 9 omgang igen.

Min egen dag går med at styre tempoet, så det er rimelig ens, se på mit ur og kompas, igen og igen. Det er noget af det jeg glæde mig mest til at slippe for, de mange hundrede gang hverdag, tid, kurs, tid, kurs igen og igen.

Vi havde også super flot vejr det meste af dagen, men sidst på dagen vente vinde fra Nord til Syd lynhurtigt. Stille og roligt kom der skyer ind og vi endt igen i white out den sidste 1,5 time. Det resulterede i at forreste person igen måtte gå med kompas.

Det flotte ved det hele, var at se skyer komme ind og kravlende op af isen, stille og roligt lukkede det det. Det var som om vi så verden forsvinde. Vi måtte slå lejr i hvidt i hvidt.

Det forårskåde var ikke gået af alle, så det endte med at Thomas, Nicolai og Søren var ude og snebade før aftensmaden.

Nu sidder alle med ømme kroppe, stive ben og glæder os til drømmeland.

Erik

P.S: Vi kan ikke se kommentarer, mails, facebook, mv. herude. Vi sætter dog stor pris på alle kommentarer og vil læse dem men stor glæde når vi kommer hjem.( Vi får kun et meget lille udvalg under vejs, via satellit telefon)

Dato: 28. april

Dag / Lejr: 28/24

Pos: N 65 57 31,3 W 39 39 14,3

Distance / Højde: 36,4 km, 309 højdemeter ned, ligger i 1466 meter

Føre: Super godt, næsten hård skorpe og enkelte bløde plet. Meget få og små sneskagler

Vejr: Minus 10-2 grader. Fra morgenstunden sol og brise fra nord. Middag vindstille, sidste på dagen brise ind fra syd. Sidst på aften, kom der skyer ind og blev white out, sidst på aften let sne.

Sigt: 20 meter til aften. Dag 5-20 km

Indlægget er opdateret: 5. januar 2022