“Korpset – gjort af det rette stof”, TV2, Instruktørerne, sæson 2, fra venstre: Erik, Magnus, Rune, Rathsack. Foto, Lars E. Andreasen/ TV 2

Indlægget er opdateret 2. okt. 2020.

“Korpset – gjort af det rette stof” er en TV-udsendelse, på TV2 (lavet af Mastiff).

Udsendelsen handler om at en række frivillige personer, der prøver kræfter med et udvalg af de øvelser og færdigheder det kræver at blive specialstyrkesoldat.

Alle deltagerne kom i god form, men derfra var det 80% mentalt arbejde at komme igennem. Når det gjorde ondt, eller det ukendt truede, skulle deltagerne virkelig kunne arbejde i mod, når hjernen sagde stop, var det let at melde fra. Det var bare at tag sit nummer af, så var aspiranten ude.

Jeg er sikker på at alle deltagerne lært noget nyt om dem selv, uanset hvor langt de kom.

Vi testet dem over 8 dage, i en lille del af det, det kræver at blive specialstyrkesoldat. Men selv over sådan en lille periode, kan vi nedbryde folk og bygge dem op igen, så vi kan se om de er gjort af det rette stof.

Vi kan selvfølgelig ikke sige de kan blive specialstyrkesoldat, da optagelse prøven er meget længere til Jægerkorpset eller Frømand.

Jeg har været en af instruktørerne i alle sæsonerne. Hvor jeg har brugt mine erfaringer som tidligere Jægersoldat og Siriusmand. Færdigheder jeg bruger forsat i mit virke som eventyrer i dag.

Vi instruktører testede aspiranterne fysisk, men allermest mentalt, det handlede om at forstå at arbejde sammen, tage viden til sig og omsætte den. De krav vi stillede, var der kun få, der kunne klare.

Vi instruktører har alle stor erfaring fra specialstyrkerne, vi har alle været indsat i krigszoner og arbejdet i patruljerne i mange år. På vores optagelse og under arbejdet som specialstyrkesoldat / Jægersoldat, har vi lært rigtigt meget om samarbejde og om os selv, vi har rykket vores grænser, fysik og mentalt, længere end vi nogen sinde havde troet, at vi kunne. Vi har arbejdet i team, på godt og ondt.

Derfor har vi alle en masse erfaring vi har inddraget i disse udsendelser, der samtidig kunne give aspiranterne en masse læring.

  • Sæson 1, 2017 (jan.-feb.)
  • Sæson 2, 2018 (jan., feb. og marts)
  • Sæson 3, 2019 (juli og aug.)
  • Sæson 4, forventes sendt i 2021!

Vil du gerne følge med i, hvad der kommer af artikler, billeder og videoklip, så skal du først og fremmeste følge med på TV2 “Korpset”!

På TV2 Play ligger sæson 3, hvis du ønsker at se dem, kræver abonnement.

Indholdsfortegnelse:

  • Sæson 4 af “Korpset”
  • Sæson 3 af “Korpset”
  • Sæson 2 af “Korpset”
  • Sæson 1 af “Korpset”
  • Hvem er Jægersoldat Erik B. Jørgensen

 


Sæson 4 af “Korpset”

Korpset, sæson 4, Instruktørerne, fra venstre Rune, Rathsack, Erik. Foto: Lars E. Andreasen/ TV 2.

Sæson 4 af ”Korpset – gjort af det rette stof”, bliver med 12 aspiranter og 3 instruktører. Denne gang er aspiranter, forskellige kendte dansker, der skal igennem vores speciel designet kursus. Aspiranterne består af 6 mænd og 6 kvinder. Aspiranter har denne gang ikke noget ønske om at søge specialstyrker, eller har haft en drøm om det. Men de fleste er mere nysgerrig på hvad de kan holde til og hvordan de reagere under pres. Aspiranter vil blive test på deres villige og vi vil se om de kan bruge deres erfaringer og præstationer til at stå vores kursus igennem.

Vi instruktører kommer ikke til at tage hensyn på nogle måder til de er kendte, mænd eller kvinder, eller lave vores kursus om. Hvem de end er, starter de på nul på vores kursus. På vores kursus og de vil ”kun” være det nummer de får tildelt undervejs.

Vil du se hvem de kendt er, kan du se dem her: ‘Korpset’ vender tilbage – denne gang er aspiranterne kendte danskere.

Vi glæder os til det bliver vist, forventes i starten af 2021.

Instruktørerne er:

 

Vil du se sæson 3, ligger den på TV2 Play her, kræver dog abonnement. (Blev sendt 4. juli. – 15. aug. 2019.)

Vi du læse artikler og se ekstra klip, mv. fra alle sæsonerne, kan du se det på TV2 hjemmeside her: TV2 “Korpset”! Kommer løbende nyt når sæson 4 bliver sendt.

Der kommer 8 afsnit, og de forventes at blive sendt i starten af 2021, på TV2!


Sæson 3 af “Korpset”

Korpset, sæson 3, Instruktørerne, fra venstre Erik, Rathsack, Staun. Foto: Thomas Rønn/ TV 2.

Vi igen klar til “Korpset – gjort af det rette stof”. Sæson 3 kommer på TV2 og TV2 Play, fra den 4. juli 2019. Denne gange er posen rystet godt og konceptet ændret lidt, så du kan glæde dig!

I år er deltagerne skrået ned fra 30 deltager til 12 deltager. Derfor har udvælgelsen været ekstra grundig i år. For at stå med de 12 bedste deltager.

Med færre deltager, giver det mulighed for at sætte fokus mere på den enkelte aspirant og man kan nå at lære dem bedre at kende som seer.

Instruktørholdet er også ændre denne gang, vi er denne gang 3 instruktører, med en fortid i både Jægerkorpset og Frømandskorpset.

Det viser fint den nye optagelse til Jægerkorpset og Frømandskorpset, hvor man fra 2019 starter på en fælles optagelse og senere del ud om man søger Jægerkorpset eller Frømandskorpset.

Instruktørerne fra venstre mod højre er:

Vil du se sæson 3, ligger den på TV2 Play her, kræver dog abonnement. Blev sendt 4. juli. – 15. aug. 2019.

Vi du læse artikler og se ekstra klip, mv. kan du se det på TV2 hjemmeside her: TV2 “Korpset”! Kommer løbende nyt når programmet køre.

7 afsnit af ca. 50 minutter.

Aspiranterne og instruktører på vej i land. Foto: Thomas Rønn/ TV 2.


Sæson 2 af “Korpset”

Instruktørerne i “Korpset” sæson 2, fra venstre Rathsack, Erik, Rune, Magnus. Foto, Lars E. Andreasen: TV 2

I sæson 2 af “Korpset – gjort af det rette stof”, testede vi 30 personer, her i blandt 1 kvinde.

De 30 personer var valgt af små 200 ansøger. Deltagerne blev testet fysisk, samt skulle igennem flere samtaler og interview med produktionsholdet.

Vi instruktører møder ikke deltager før programmet starter. Vi har sat nogle fysiske krav og beskrevet hvad vi søger. Det tester produktionsholdet så for.

I sæson 2, meldt 10 deltager fra de to første døgn. I anden fase meldte en masse deltager selv fra, kun få sendte vi hjem, da vi ikke så de havde det vi skulle test / sige god for.

Efter 8 døgn var der meget få deltager tilbage.

Vi 4 instruktører i “Korpset – gjort af det rette stof” sæson 2var:

Vi du læse artikler og se ekstra klip, mv. kan du se det på TV2 hjemmeside her: TV2 “Korpset”!

6 afsnit af 1 time. Blev sendt jan. – marts 2018.

Kan desværre ikke ses på TV2 Play mere. Skriv eventuelt til TV2, for at høre om de kommer igen.

Instruktør Erik, med aspiranterne i skoven, “Korpset” sæson 2, Foto, Lars E. Andreasen: TV 2


Sæson 1 af “Korpset”

Instruktørerne i “Korpset” sæson 1, fra vestre Rune, Rathsack, Erik og knælende Magnus. Foto, Lars E. Andreasen: TV 2

I sæson 1 af “Korpset – gjort af det rette stof”, testede vi 30 mænd i forskellige alder om de var gjort af det rette stof.

De 30 deltager var udvalgt ud af ca. 200 ansøger, der var test fysisk og havde gennemgået forskellige interview og samtaler.

Efter 2 døgn, havde 10 deltager allerede meldt fra.

De næste døgn meldte en del deltager fra selv, samt vi sendte deltager hjem som vi ikke havde det vi søgte.

Efter de 8 døgn, stod få deltager tilbage.

Vi 4 instruktører i “Korpset – gjort af det rette stof” sæson 1 var:

Vi du læse artikler og se ekstra klip, mv. kan du se det på TV2 hjemmeside her: TV2 “Korpset”!

6 afsnit af 1 time. Blev sendt jan. – feb. 2017.

Kan desværre ikke ses på TV2 Play mere. Skriv eventuelt til TV2, for at høre om de kommer igen.

Instruktør Erik, brandmandstag med aspirant, “Korpset” sæson 1, Foto, Lars E. Andreasen: TV 2


Hvem er Jægersoldat Erik B. Jørgensen

“Korpset”, TV2, Instruktør Erik, Foto: Lars E. Andreasen/ TV 2I dag er jeg fuldtids eventyrer og holder foredrag om mine ture/ekspeditioner, skriver bøger og nyder naturen.

Jeg holder også foredrag om team, sammenhold og ledelse. Jeg håber du vil nyde mit univers her på ”Kom ud”, kig dig endelig omkring.

Se mit CV her ”Erik B. Jørgensen CV”.

Nederst i indlægget her er et 37 minutter interview om mit liv og virke. God fornøjelse :-)

Erik

Indlægget er opdateret 2. okt. 2020.

—-0—-

Relateret indlæg