Currently set to Index
Currently set to Follow
Korpset – gjort af det rette stof (TV2), Jægersoldat Erik B. Jørgensen2024-06-04T17:15:20+02:00
Korpset, sæson 4, Instruktørene, Erik B. Jørgensen, RAT og Rune

Korpset – gjort af det rette stof (TV2)

Indlægget er opdateret 4. juni 2024.

“Korpset – gjort af det rette stof” er en TV-udsendelse, på TV2 (lavet af produktionsselskabet Mastiff).

Udsendelsen handler om at en række frivillige personer, der prøver kræfter med et udvalg af de øvelser og færdigheder det kræver at blive specialstyrkesoldat, på et special lavet kursus, over 8 dage.

Selv om deltagerne er i god form, er det derfra ”kun” 20% form, men 80% mentalt arbejde at komme igennem. Når det gjorde ondt, eller det ukendt truede, skal deltagerne virkelig kunne arbejde i mod, når hjernen siger stop, var det let at melde fra. Det var bare at tag sit nummer af, så er aspiranten ude.

Jeg er sikker på at alle deltagerne har lært noget nyt om dem selv, uanset hvor langt de er kommet. Vi testet dem over 8 dage, i en lille del af det, det kræver at blive specialstyrkesoldat. Men selv over sådan en lille periode, kan vi nedbryde folk og bygge dem op igen, så vi kan se om de er gjort af det rette stof. Samt de kan tage en masse oplevelser og redskaber med sig hjem.

Vi kan selvfølgelig ikke sige de kan blive specialstyrkesoldat, da optagelse prøven er meget længere til Jægerkorpset eller Frømand. Men de har helt sikkert stået en masse ting igennem på vores kursus.

Jeg har været en af instruktørerne i alle sæsoner (på nær sæson 5 i 2022). Korpset startede i 2017 og vi kører forsat. Som Instruktør har jeg brugt mine erfaringer som tidligere Jægersoldat og Siriusmand. Færdigheder jeg bruger forsat i mit virke som eventyrer i dag.

Vi instruktører testede aspiranterne fysisk, men allermest mentalt, det handlede om at forstå at arbejde sammen, tage viden til sig og omsætte den. De krav vi stillede, var der kun få, der kunne klare.

Vi instruktører har alle stor erfaring fra specialstyrkerne, vi har alle været indsat i krigszoner og arbejdet i patruljerne i mange år. På vores optagelse og under arbejdet som specialstyrkesoldat/ Jægersoldat/frømand, har vi lært rigtigt meget om samarbejde og om os selv, vi har rykket vores grænser, fysik og mentalt, længere end vi nogen sinde havde troet, at vi kunne. Vi har arbejdet i team, på godt og ondt.

Derfor har vi alle en masse erfaring vi har inddraget i disse udsendelser, der samtidig kunne give aspiranterne en masse læring.

Instruktør, Erik B. Jørgensen, Korpset, sæson 6. Foto Lars E. Andreasen/TV 2

Indholdsfortegnelse

Sæson 8 af “Korpset”

Instruktørerne i Korpset, sæson 7, fra venstre Rune Viborg, Erik B. Jørgensen, Thomas Rathsack og Rune Krogh Danielsen. Foto: Lars E. Andreasen/TV 2

Du kan allerede nu glæde dig til en sæson 8 af Korpset (selv om sæson 7 endnu ikke er sendt). Sendes en gang i 2025, på TV2’s platforme efter plane.

Vi (TV2, Mastiff og vi fire instruktører) søger aspiranter i alderen 18-34 år og opfordrer alle til at søge uanset køn, seksualitet og etnisk baggrund. Optagelserne finder sted i uge 42, 12. til 19. okt. 2024.

Mit råd til dig der vil deltage, er at lave en meget udførlig ansøgning, hvor du forklare hvorfor du skulle være med og hvad din livshistorie er (gode historier), evt. suppleret med nogle videoklip hvor du fortælle. Så er der større chance for du evt. komme i betragtning (er mit bud)!

Ansøgningsfrist er ASAP (nu!!!! lukker nok inden for 1-2 uger, fra dagsdato 4. juni, så vent ikke)

Send din ansøgning til: korpsetcasting@mastifftv.dk

Se det også ved TV2 her: TV 2 søger nye aspiranter til Korpset

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Sæson 7 af “Korpset”

Instruktørerne i Korpset, sæson 7, fra venstre Rune Viborg, Erik B. Jørgensen, Thomas Rathsack og Rune Krogh Danielsen. Foto: Lars E. Andreasen/TV 2

Du kan glæde dig til sæson 7 af Korpset. Sendes engang til efteråret 2024 på TV2’s platforme.

Præcist hvornår er ikke offentligt endnu. Jeg skal nok skrive her, år jeg ved hvornår det bliver.


Hvem er instruktørerne i sæson 7 af Korpset?

Instruktørerne er igen:

Glæde dig en ny sæson 7, af Korpset, det er bliver endnu en super sæson!

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Sæson 6 af “Korpset”

Instruktørerne, Korpset, sæson 4. Foto: Lars E. Andreasen/TV 2

Sæson 6 af ”Korpset – gjort af det rette stof”, er med 14 aspiranter og 4 instruktører.

Jeg, Erik B. Jørgensen og RAT er retur som instruktører, sammen med Rune og vores nye kollega den tidligere frømand, Viborg.

I denne sæson, har vi en række aspiranter der har vist noget inde for forskellige områder. Nu skal de vise deres værd i vores verden.

Sæson 6, blev vist på TV2 Play og TV2 ECHO fra sep. til okt. 2023

Korpset, sæson 6, er optaget ved Frederikshavn, med basen på den gamle ammunitionsfabrik.

Vil du have et større indblik kan du se mit indlæg og videoer bag om Korpset her:

Deltagerne i Korpset, sæson 6, med Erik B. Jørgensen, Foto, Lars E. Andreasen/TV 2

Deltagerne i Korpset, sæson 6. Foto, Lars E. Andreasen/TV 2

Deltager i Sæson 6 er:

 • 01 Ida Vibe Breinholt
 • 02 Casper Steinfath
 • 03 Patricia Thyberg
 • 04 Aske Bang
 • 05 Sofia Kanamat
 • 06 Momo Machlah
 • 07 Sæpór Kristinsson
 • 08 Bobby Atiedu
 • 09 Ulrikke Evensen
 • 10 Mathilde Beuschau
 • 11 Alexander Clausen
 • 12 Ukaleq Slettemark
 • 13 Patrick Simiglai
 • 14 Frederikke Pedersen

Instruktørerne er:

Læs mere om deltagerne og os instruktører her:

Vil du se de tidligere sæsoner, ligger nogle af dem på TV2 Play, kræver dog abonnement.

Vi du læse artikler og se ekstra klip, mv. fra alle sæsonerne, kan du se det på TV2 hjemmeside her: TV2 “Korpset”!

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Aspirant nummer 2 og Instruktør Erik B. Jørgensen i baggrunden, Korpset sæson 6. Foto Lars E. Andreasen/TV 2

Aspirant nummer 2, med skærebrænderfjæs, og Instruktør Erik B. Jørgensen i baggrunden, Korpset sæson 6. Foto Lars E. Andreasen/TV 2

Lang program teaser for “Korpset” sæson 6

Program teaser for “Korpset” sæson 6

Instruktørerne, Korpset, sæson 4. Foto: Lars E. Andreasen/TV 2
Instruktørerne, Korpset, sæson 4. Foto: Lars E. Andreasen/TV 2
Skærebrænderfjæs2023-11-27T16:48:23+02:00

Skærebrænderfjæs, Erik B. Jørgensen som aspirant, Jægerkorpset, Jægersoldat, 2003“Skærebrænderfjæs” er et udtryk, jeg lærte at kende under min tid i Jægerkorpset, især når aspiranter arbejder hårdt under optagelsen. For mig refererer “skærebrænderfjæs” til en person, der graver dybt og bruger al sin styrke og vilje. Ansigtet viser ofte et udtryk af koncentration og intensitet, og nogle gange ser det endda ud som om, personen er helt ”slukket”.

Sæson 5 af “Korpset”

Sæson 5 af ”Korpset – gjort af det rette stof”, er igen med 12 “kendte” aspiranter og 3 instruktører, som sæson 4. Dog med en anden tilgang til kursuset og aspiranterne, i forhold til de andre sæsoner.

Korpset, sæson 5, er optaget på Bornholm, med base ved Almindingen.

Sæson 5 blev vist på TV2 og TV2PLAY i aug. og sep. 2022. Mere kender jeg ikke til det, da jeg har trukket mig som instruktør.

Erik B. Jørgensen ud af “Korpset”

Jeg, Erik B. Jørgensen har trukket mig som instruktør i “Korpset” sæson 5, efter at have været instruktør på de første fire sæsoner, grundet lidt forskelligt syn på aftaler/kontrakt og team. Derfor vil jeg heller koncentrer mig om min passion og det jeg laver mest, som er mit liv som eventyrer, med friluftsliv og ekspeditioner, samt masser af foredrag. Du kan følge med i alle mine rejser og mange gode råd og fif til friluftsliv, her på siden.

Jeg har virkelig nydt at lave de først fire sæsoner af “Korpset”. Det har været en fornøjelse at få lov til at flytte så mange mennesker. Mange deltager har fortalt mig at, det har ændret deres liv, og de har kunne tag så meget af de ting de lært med videre i livet.

Det vigtigste for mig, har været at inspirere unge mennesker til at gå efter deres drømme og mål. Især hvis det også kan give nye specialstyrkesoldater i fremtiden!

Det har også været en ære at arbejde med de meget dygtig folk der laver “Korpset”. Aldrig har jeg se kamerafolk, lydfolk og alle de andre i en produktion, arbejde så hård og dedikeret.

Jeg ønsker både deltager, TV2 og folkene bag, held og lykke med sæson 5.

Instruktør RAT og Staun er heller ikke med, i sæson 5. Hvis du vil vide mere om sæson 5, må du søge viden andre steder, f.eks. TV2 og Ekstra Bladet.

Vil du se de tidligere sæsoner, ligger nogle af dem på TV2 Play, kræver dog abonnement.

Vi du læse artikler og se ekstra klip, mv. fra alle sæsonerne, kan du se det på TV2 hjemmeside her: TV2 “Korpset”!

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Sæson 4 af “Korpset”

Instruktørerne, Korpset, sæson 4. Foto: Lars E. Andreasen/TV 2

Sæson 4 af ”Korpset – gjort af det rette stof”, var med 12 aspiranter og 3 instruktører. Denne gang var aspiranterne forskellige kendte danskere, der skulle igennem vores speciel designede kursus. Aspiranterne bestod af 6 mænd og 6 kvinder. Aspiranterne havde denne gang ikke noget ønske om at søge specialstyrkerne, og har heller ikke nødvendigvis haft en drøm om det. Men de kendte var mere nysgerrige på, hvad de kunne holde til, og hvordan de ville reagere under pres. Aspiranterne blev testet på deres vilje, og vi så på, om de kunne bruge deres erfaringer og præstationer til at stå vores kursus igennem.

Vi instruktører tog ikke hensyn til, at de var kendte, eller om de var mænd eller kvinder. Hvem de end var, starter de på nul på vores kursus.

Korpset, sæson 4, er optaget på Bornholm, med base ved Almindingen.

Deltagerne var:

 • Christel Pixi
 • Bo Hamburger
 • Frederik Nonnemann
 • Dina Thorslund
 • Søren Vejby
 • Cecilie Lind
 • Sophie Sølling
 • David Owe
 • Mazen Ismail
 • Rikke Hørlykke Jørgensen
 • Daniel Svensson
 • Sarah Bro

Vil du se mere om hvem de kendt var, kan du se dem her: ‘Korpset’ vender tilbage – denne gang er aspiranterne kendte danskere.

“Korpset” sæson 4 blev vist, fra mandag den marts-april 2021 på TV2 og TV2PLAY, over 8 afsnit i alt.

Instruktørerne var:

Vil du se de tidligere sæsoner, ligger nogle af dem på TV2 Play, kræver dog abonnement.

Vi du læse artikler og se ekstra klip, mv. fra alle sæsonerne, kan du se det på TV2 hjemmeside her: TV2 “Korpset”!

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Anden Teaser for Korpset, sæson 4

Første Teaser for Korpset, sæson 4

Instruktørerne, Korpset, sæson 4. Foto: Lars E. Andreasen/TV 2

Deltagerne i Korpset, sæson 4 er:

Bagerste række: Sophie Sølling, Sarah Bro, Rikke Hørlykke Jørgensen, Mazen Ismail, Cecilie Lind og Christel Pixi

Forreste række: Dina Thorslund, David Owe, Frederik Nonnemann, Bo Hamburger, Søren Vejby og Daniel Svensson

Sæson 3 af “Korpset”

Korpset, sæson 3, Instruktørerne, fra venstre Erik, Rathsack, Staun. Foto: Thomas Rønn/ TV 2.

Vi igen klar til “Korpset – gjort af det rette stof”. Sæson 3 kommer på TV2 og TV2 Play, fra den 4. juli 2019. Denne gange er posen rystet godt og konceptet ændret lidt, så du kan glæde dig!

I år er deltagerne skrået ned fra 30 deltager til 12 deltager. Derfor har udvælgelsen været ekstra grundig i år. For at stå med de 12 bedste deltager.

Med færre deltager, giver det mulighed for at sætte fokus mere på den enkelte aspirant og man kan nå at lære dem bedre at kende som seer.

Instruktørholdet er også ændre denne gang, vi er denne gang 3 instruktører, med en fortid i både Jægerkorpset og Frømandskorpset.

Det viser fint den nye optagelse til Jægerkorpset og Frømandskorpset, hvor man fra 2019 starter på en fælles optagelse og senere del ud om man søger Jægerkorpset eller Frømandskorpset.

Korpset, sæson 3, er optaget ved Klosterhede Plantage, Vestjylland.

Instruktørerne fra venstre mod højre er:

Vil du se de tidligere sæsoner, ligger nogle af sæsonerne på TV2 Play, kræver dog abonnement.

Vi du læse artikler og se ekstra klip, mv. kan du se det på TV2 hjemmeside her: TV2 “Korpset”! Kommer løbende nyt når programmet køre.

7 afsnit af ca. 50 minutter.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Aspiranterne og instruktører på vej i land. Foto: Thomas Rønn/ TV 2.

Program teaser for “Korpset” sæson 3

Sæson 2 af “Korpset”

"Korpset - gjort af det rette stof", TV2, Instruktørerne, sæson 2, Foto, Lars E. Andreasen/ TV 2

I sæson 2 af “Korpset – gjort af det rette stof”, testede vi 30 personer, her i blandt 1 kvinde.

De 30 personer var valgt af små 200 ansøger. Deltagerne blev testet fysisk, samt skulle igennem flere samtaler og interview med produktionsholdet.

Vi instruktører møder ikke deltager før programmet starter. Vi har sat nogle fysiske krav og beskrevet hvad vi søger. Det tester produktionsholdet så for.

I sæson 2, meldt 10 deltager fra de to første døgn. I anden fase meldte en masse deltager selv fra, kun få sendte vi hjem, da vi ikke så de havde det vi skulle test / sige god for.

Efter 8 døgn var der meget få deltager tilbage.

Korpset, sæson 2, er optaget ved Klosterhede Plantage, Vestjylland.

Vi 4 instruktører i “Korpset – gjort af det rette stof” sæson 2var:

Vi du læse artikler og se ekstra klip, mv. kan du se det på TV2 hjemmeside her: TV2 “Korpset”!

6 afsnit af 1 time. Blev sendt jan. – marts 2018.

Vil du se de tidligere sæsoner, ligger nogle af dem på TV2 Play, kræver dog abonnement.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Instruktør Erik, med aspiranterne i skoven, “Korpset” sæson 2, Foto, Lars E. Andreasen: TV 2

Program teaser for “Korpset” sæson 2

Sæson 1 af “Korpset”

I sæson 1 af “Korpset – gjort af det rette stof”, testede vi 30 mænd i forskellige alder om de var gjort af det rette stof.

De 30 deltager var udvalgt ud af ca. 200 ansøger, der var test fysisk og havde gennemgået forskellige interview og samtaler.

Efter 2 døgn, havde 10 deltager allerede meldt fra.

De næste døgn meldte en del deltager fra selv, samt vi sendte deltager hjem som vi ikke havde det vi søgte.

Efter de 8 døgn, stod få deltager tilbage.

Korpset, sæson 1, er optaget ved Klosterhede Plantage, Vestjylland.

Vi 4 instruktører i “Korpset – gjort af det rette stof” sæson 1 var:

Vi du læse artikler og se ekstra klip, mv. kan du se det på TV2 hjemmeside her: TV2 “Korpset”!

6 afsnit af 1 time. Blev sendt jan. – feb. 2017.

Vil du se de tidligere sæsoner, ligger nogle af sæsonerne på TV2 Play, kræver dog abonnement.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Instruktør Erik, brandmandstag med aspirant, “Korpset” sæson 1, Foto, Lars E. Andreasen: TV 2

Program teaser for “Korpset” sæson 1

Drømmer du om at blive Jægersoldat?”

Drømmer du om at blive Jægersoldat, Musa Qala, Afghanistan, 2006, Erik B. Jørgensen

Drømmer du om at blive Jægersoldat og opleve den verden, så kan jeg kun anbefale at prøve det. Du vil lære rigtig meget om dig selv og andre mennesker. Samt du vil kunne gøre en forskel mange steder i verden, alt efter hvor vores politikker ønsker at bruger Jægersoldater.

Her giver jeg mine bedst råd til træning og forberedelser generelt, hvis du ønsker at søge:

Held og lykke

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Hvad kan du lære af “Korpset”?

Hvad kan du lære af "Korpset"? Indlæg om motivation og samarbejde af Erik B. Jørgensen

I forbindelse med at de forskellige sæsoner af “Korpset” er blevet sendt, så har jeg skrevet en række indlæg. Indlæggene handler om bevæggrunde for hvad vi udsætter vores “aspiranter” for, og hvad du kan lære af det. Indlæggende giver dig gode råd og fif, motivation og samarbejde. Du kan se dem på her:

Lidt eksempler, der er mange flere indlæg og videoer:

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Korpset – Personlig indstilling og samarbejde, foredrag, Erik B. Jørgensen, aspiranter på o-march, instruktør Erik hjælper

Selvindsigt, “Korpset”, sæson 1.

Hvor er Korpset udsendelserne på TV2 optaget

Vi har igennem årene optaget Korpset på TV2 forskellige steder.

De første tre sæsoner, 1-3, er optaget med base og udgangspunkt i Klosterhede Plantage, Vestjylland. Sæson 1, var basen på et militærdepot i kanten af Klosterhede Plantage, som var lejet til formålet. Sæson 2, var basen i en gammel skovløberbolig, hvor der var lavet en teltlejr i midten af Klosterhede Plantage. Sæson 3 var samme sted som sæson 2, dog sov aspiranter i bivuak i hele sæsonen. Dog med et tørre telt og toilet- og badvogn.

Sæson 4 og 5, er optaget på Bornholm, med basen i kanten af Almindingen, på midten af Bornholm.

Sæson 6, er optaget i Nordjylland, nær Frederikshavn.

Alle sæson er aspiranterne blevet kørt ud til forskellige øvelser, så området op til en god time kørsel væk, er blevet brugt.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Hvem er Jægersoldat Erik B. Jørgensen

I dag er jeg fuldtids eventyrer og holder foredrag om mine ture/ekspeditioner, skriver bøger og nyder naturen.

Jeg holder også foredrag om team, sammenhold og ledelse. Jeg håber du vil nyde mit univers her på ”Kom ud”, kig dig endelig omkring.

Se mit CV her ”Erik B. Jørgensen CV”.

Nederst i indlægget her er et 37 minutter interview om mit liv og virke. God fornøjelse :-)

Erik

Tilbage til Indholdsfortegnelse

God råd, fif og vejledninger til at komme godt i gang med friluftsliv, med eventyrer Erik B. Jørgensen
Åbne foredrag med Erik B. Jørgensen. Køb billetter her!
Få gode råd og masser af anekdoter om Slædepatruljen Sirius af eventyrer Erik B. Jørgensen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få nyt om foredrag, ekspeditioner, artikler, og masser af gode råd og fif, m.m.

Samt få adgang til 30 min udsendelse om vores ekspedition"Thule til Thule".

Go to Top