sovepose, etui, taske, vinter, tur, ekspedition, pulk

På vintertur/ekspeditioner er det detaljerne der gør livet nemmere, og jeg kan komme hurtigt i telt og derved i læ, få mad og varme.

Derfor har jeg brugt et sovepose etui også kaldt “Arctic bed” i mange år, når jeg bruger pulke (for stort til rygsækken). I stedet for at pakke underlag og sovepose ned i en taske hverdag, så har jeg syet et etui til underlag og soveposen. På den måde er det hele tiden i sin egen taske. Fordele er det er lynhurtigt at pakke ud og ned. I posen har jeg ofte også indendørstøj, toilettaske, osv.

Selve sovepose etui/tasken fylder en hel del, men jeg kan folde den sammen og have den på toppe af en pulk. Det fylder ikke meget mere end når det hele skal ned i en taske. På den måde kan jeg om aften, lyn hurtigt trække taske ind i telt og alt er klar.

I en storm eller lignede, ved jeg også at så snart jeg er i telt, i en snehule, eller anden form for læ, kan jeg komme i soveposen, jeg skal ikke åbne alle mulige poser og tasker.

Sovepose etui/taske er lavet så et stort skumunderlag kan ligge i bunden og oven på det et oppusteligt underlag eller en børneskummadras.

I forhold til dem jeg har set man kan købe, har jeg sat webbing stropper i bunden, til at holde underlagene, så de ikke skal stoppes ned i etui/tasken hverdag.

Forenderne har jeg også sat to solide håndtag, til at tag taske ud og ind i og håndtere den let. Lynlåsen er en kraftig god lynlås, så den kan klare is og sne. Den er selvfølgelig dobbelt hvis jeg skulle ødelægge en og der er sat snor i lynlåsen så jeg også kan få fat i den med handsker eller forfrosne finger.

En forbedring jeg har fået lavet er, en kile i siden, med en lynlås. Så kan jeg lave overstoffet større og dermed sove ned i tasken, som en ekstra sovepose, eller i en nødsituation til at holde sneen væk.

Valg af Arctic bed

 

 

Tidligere model, mere simpel

 

Sovepose etui taske på vinterture 2

Lidt mål og info

  • Skum underlaget er 60×180 cmSovepose etui taske på vinterture 5
  • Derfor har jeg lavet taske lidt større den er 62×182, og 10 cm høj. Dem til store vinterture på hundeslæde er bedre da vægten ikke er så vigtig og jeg har større underlag med.
  • Jeg har stropper ned igennem tasken, flest fra livet og op, de er sat efter cm 20, 45, 105 og 160 cm
  • Håndtag i hver ender.
  •  Lynlåsen er købt i metermål ved en sejlmager butik
  • Stoffet er Bævernylon og tråd der til, kan købes i de flest sybutikker

Her er en lille video om en tidligere udgave.

Håber du vil få glæde af det hvis du skal på vintertur/ekspedition

Erik

P.S: Indlægget er opdateret i 6. dec. 2019. Første gang udgivet 29. nov. 2013.

Relevante link