Født: 1975Eventyrenes Klub logo rundt

Beskæftigelse:
– Foredragsholder
– Forfatter
– Eventyrer
– Ekspeditionsleder
– Inspirator

Målet er at inspirere, motivere og forsøge at gøre en forskel med mine foredrag, bøger og erfaringer fra ture/ekspeditioner.

Jeg forsøger med lune, humør og ærlighed at fortælle den gode historie. Derved søger jeg at kunne bidrage inspiration og motivere tilhøreren til at tage de små oplevelser med  hjem, og tilføre fragmenter fra deres eget liv – og således skabe deres eget eventyr.

Mit motto lyder:

Eventyret starter i din baghave

– og det mener jeg bogstaveligt; alle kan komme videre, det er det første skridt der tæller.

Jeg søger at inspirere på flere måder – her er et udpluk:

 • Foredrag omhandlende mine oplevelser med fortællingen i højsædet, eller mere specifikke foredrag om personlig indstilling, samarbejde/teambuilding
 • Bøger, hvori jeg fortæller om mine/vores ekspeditioner
 • Her på hjemmesiden, med indlæg om grej, dagbøger, videoer og ”rejsebeskrivelser”
 • Jeg søger hele tiden at udvikle mig. Dette gør jeg ved bl.a. at tage på nye ekspeditioner, som derved motiverer mig til nyt og spændende – måske også enkelte af jer der følger mig via dagbøger og GPS tracker (live kort).
 • Som guide og ekspeditions leder i ”dit eventyr

Jeg nyder at give mit bidrag, da jeg mener at besidde erfaringer, som giver mig kompetence til at agere i et miljø som dette. Samtidig har jeg en brændende interesse for udvikling samt store naturoplevelser.

Jeg har været i forsvaret i over 10 år. Det meste af tiden har været i specialenheder (Slædepatruljen Sirius og Jægerkorpset).

Jeg har planlagt og gennemført en del store ekspeditioner og har været ekspeditionsleder på flere indlandsis krydsninger, mv. Alt sammen ture hvor samarbejdet er essentielt for at nå målet.

Jeg har kontinuerligt arbejdet med samarbejde og personlig motivation. Lige fra min tid som sergent i livgarden til perioden som patruljefører i Jægerkorpset, har jeg arbejdet med mennesker og ledelse i stressede situationer.

Efterfølgende i mit arbejde som guide har jeg bygget videre på mine erfaringer til at få grupper til at blive i stand til at klare den fysiske og psykiske belastning det er at krydse indlandsisen, og stadig have godt humør og fantastiske oplevelser undervejs. Vil du selv med? Her kan du læse mere om “dit eventyr”.

I dag arbejdet jeg mest med det private erhvervsliv samt skoler med foredrag omkring samarbejde, personlig indstilling/ team ånd og konfliktløsning. Samtidig med at jeg har holdt mine foredrag om mine oplevelser på de forskellige arenaer i min fortid. Samtidigt med jer forsat er en aktiv eventyr, men masse af nye eventyr i fremtide.Erik B. Jørgensen, kajak 1 Foto Geir Haukursson

Velkommen  til min verden, og til: ”Kom ud”

Med venlig hilsen


Erik B. Jørgensen

CV kort

2018 Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Danmark, en tur med min 9,5 år datter
2017-2019 Instruktør i TV2 programmet “Korpset” sæson 1, 2 og 3
2016 Yukon River, Eventyrlige Yukon, 78 dage og 3.320 km i kajak
2016  Krydsning af indlandsisen femte gang, for “dit eventyr” som guide. (6 tur over i alt)
2015  Far og datter i Vildmarken – 45 dage i Nordsverige. Anden tur med min datter, nu 6,5 år. (Bog om vores tur, se og køb den her)
2014  Alaska på tværs over 72 dage. 60 dags vandring, 900 km og 12 dags padling, 650 km (Se og køb bogen her)
2014  Krydsning af indlandsisen fjerde gang, for “dit eventyr” som guide. (5 tur over i alt)
2013  Kajak i Nordøstgrønland, 28 dage fra Daneborg til Mestersvig,  for “dit eventyr” som guide
2013  Krydsning af indlandsisen tredje gang, for “dit eventyr” som guide. Sikke et eventyr
2013  Optaget i “Eventyrens Klub”  (The Adventurers’ Club of Denmark) medlems nr. 457, siden 13. dec. 1938
2012  Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano, en tur med min 3,5 år datter og vores hund. (Børnebog om turen, se og køb den her.)
2011   Vinder af prisen “Årets Eventyr 2011”
2011   Skandinavien rundt i kajak (Norge, Sverige og Finlands kyst), en tur på 175 dage og ca 6.443,2 km (som den første)(Se og køb bogen her)
2010   Danmark rundt i kajak – vinter, en tur på 49 dage over 1270 km. (som den første om vinteren)(Bog ved Gyldendal, se og køb den her)
2009   Grønlands ekspeditionen “Thule til Thule” (bog ved Gyldendal, Oplevelser i ukendt land, I Knud Rasmussens fodspor, se og køb den her)
2008   Krydsning af indlandsisen anden gang, for “dit eventyr” som guideErik B. Jørgensen CV, Mike Devlin
2007 – Selvstændig Komud (Eventyrer, foredragsholder, forfatter og guide / medejer “dit eventyr“)
2007   Guide for “dit eventyr” under krydsning af indlandsisen
2002 – 2008 Jægerkorpset
–                     2006 – Udsendelse til Afghanistan
–                     2006 – Patruljefører i Jægerkorpset
–                     2002 – 2005 Flere udsendelser til Irak
–                     2002 – Patrulje kursus og Aspirant uddannelsen ved Jægerkorpset
1999 – 2001 Slædepatruljen Sirius
1997 – 1999 Landbrugsmedarbejder
1995 – 1997 Værnepligtig og Sergent i Livgarden

1975   Født den 26. aug.

Udpluk af kurser

 • Yoga lærer, 200 timers uddannelse
 • Sniper kursus, Tyskland
 • Patrol Medical Course
 • Winter Mountain Course, Danish Army
 • Allied Winter Warfare Course, NATO, Norge

Bog udgivelser

Bøger jeg har bidraget til:

 • De eventyrlige. Jorden rundt i 80 år med Eventyrernes Klub. Turbine 2018, redigeret af Alex Frank Larsen
  • Kapitel/afsnit “Kom i krig som jægersoldat ved et spil af tilfældigheder”
 • Hercules – oplevelser på danske vinger, People’s Press, 2015 af Thomas Kristensen og Henning Kristensen
  • Kapitel “Julemanden i Grønland” om faldskærmsdrop med julegaver ved Slædepatruljen Sirius
 • Inussuk, pejling mod Grønland, Culturecrossing 2015 af Lena Lauridsen
  • Kapitel “Grønlands vildmark – brug den”
 • Magiske Grønland, Død og drama på Indlandsisen, Eventyrens Klub fortæller, Gyldendal 2014
  • Kapitel “Den helt store tur med ski, pulk og drage

Privat

Jeg er meget aktiv, dyrker meget sport/træning i form af styrketræning, yoga, løb, cykling, rulle ski, træk af dæk, kajak, ski, osv.

Jeg elsker at høre podcast og læse bøger (romaner / ekspeditions historie), at se en god film, tage på ture og ekspeditioner. Samt være sammen med min kæreste og med min datter.

—-0—-

Vil du vide endnu mere, så kan du gå på opdagelse på mine side her. Du kan også høre et podcast om hele mit liv frem til efteråret 2016, se og hør det her “[Podcasts] Mød eventyreren Erik B. Jørgensen (mig selv)“.

Erik

P.S: Du vil her på min hjemmeside finde grammatiske-/stavefejl. Det er ikke et udtryk for manglende interesse eller grundighed, men blot et resultat af en normal ordblindhed. Er det noget der står uklart, så sig endelig til.

NyhedsmailStart typing and press Enter to search

Shopping Cart

Ingen varer i kurven.