Vinterfjeldet/vinterture står mit hjerte nært. Det er fantastisk at være ud på fjeldet, når det hele er dækket i sne, så landskabet bugter sig blødt og smukt der ud af. Men alligevel var det længe siden, jeg havde været på kortere vinterture, da Indlandsiskrydsninger på Grønland og mine mange andre ekspeditioner har taget min tid.

Da jeg så fik muligheden og tiden til at lave nogle små vinterture i år, så slog jeg til.

Den første tur var alene, 4 dage med primitiv overnatning i slutningen af februar. Det kan du læse om her:
ALENE I VINTERFJELDET, VED SÄLEN, I SVERIGE (GODE RÅD OG FIF TIL VINTERFJELDET)

I marts var det tid til en kærestetur, med pulk og ski. Tine og jeg ville tilbage til Finse området/ Hardangervidda, da det er et flot område.

Jeg har undervist i området på vintertræning i 2008, og Tine og jeg cyklede igennem sidste sommer på vores cykeltur. (Kan du læse om her: CYKELTUR I NORGE FRA BERGEN TIL OSLO, VIA INDLANDET)

Vi have 8 dage (fra den 11-19. marts) med turen der op og hjem igen. Vi tog færgen fra København til Oslo, så kunne vi tage toget fra Oslo direkte til Finseområdet hvor vi stod af ved Hallingskeid. Husk at booke plads til din pulk på færgen, hvis den skal trilles ombord på færgen (som en cykel).

For det kunne lad sig gøre, have vi pakket vores pulke lidt alternativet, da vi skulle ombord på færgen og til toget, ca. 1 km. Vi havde sat det hele på en kanovogn, så vi kunne rulle afsted, det virkede perfekt.

Efter bare 4 timers togtur fra Oslo kunne vi stå af ved Hallingskeid, midt ude på Fjeldet, helt alene. De næste 6 dage gik vi rundt i området, som du kan læse og se mere om her under. Vi havde ikke på forhånd lagt os fast på, hvilken station vi ville ende ved, det afhang af vejret og forholdene. Vi endte med at gå til Ustaoset Station. Vi havde gået en lille ekstra tur i forhold til forventet, fordi forholdene var bedre end forventet. Det er det gode ved området – der er så mange muligheder, og du kan stige på toget flere steder. Husk dog at bestille plads til dig selv OG din pulk (som cykel), specielt i weekenderne hvor der kan være mange mennesker.

Vi var i området før det for alvor åbnede, i midt/slutningen af marts. Mange af hytterne var ikke åbnet endnu, og det var forholdsvis koldt for årstiden. Så vi mødte ikke så mange mennesker. Men det er et populært område, så der skulle være en del mennesker på fjeldet når sæsonen rigtig starter op.

Vi gik følgende distancer:

  • Dag 1, 2,0 km (sidst på eftermiddagen)
  • Dag 2, 13,1 km
  • Dag 3, 19,3 km
  • Dag 4, 15,5 km
  • Dag 5, 14,6 km
  • Dag 6, 12,9 km

Efter en herlig tur kunne vi tag toget til Oslo, hvor vi besøgt nogle rigtig gode venner, før vi tog færgen hjem igen.

Du kan her se en film om vores tur her.

 

Gode råd til teltslåning i vintermiljø

Jeg giver en nogle af min gode råd til hvordan jeg slår telt op på vintertur.

 

Her er en teltopsætning i fuld længde, hvis du vil se mere (ja der er skygge af mit stativ).

 

Tag et kig rundt i vores telt, Svalbard 6

Her har du mulighed for at tage dig et kik rundt i vores telt, da vi har optaget lidt 360 grader video til dig. HUSK det er dig selv der skal bevæge dig rundt i telt, med din mus!

 


Indlæg der kan hjælpe dig på vinterfjeldet

Jeg har samlet lidt af de indlæg der kan hjælpe dig på vinterfjeldet. Husk at søg på min hjemmeside, da der også er mange andre.

Tøj til vinterfjeldet

 

Sovegrej og gode råd til vinterture

 

Telt og lejrudstyr

 

Andre indlæg

 

Andre vintertur, beretninger

 

Pulk

 

Lidt sjov

 


God fornøjelse! Håber det kan bruges!

Erik

Indlægget er opdateret: 22. februar 2023