Currently set to Index
Currently set to Follow
Hjem/Ture / rejser (historier, råd og fif)/Kano, kanon til ture i naturen
Kano, kanon til ture i naturen2022-12-23T18:54:43+02:00

Kano – kanon til ture i naturen

–       Kom tæt på naturen, dyrelivet og med plads til komfort.

Kanoture åbnede en helt ny verden for mig. Med en kano kan du komme rundt på mindre åer, floder og elve. Det forgår godt inde i landet, hvor man er tæt på land og derved naturen. Mange steder reagerer dyrene ikke så kraftigt, når man er på vandet. Så en kanotur kan bringe dig helt tæt på naturen og dyrelivet. Kano giver den ekstra fordel, at du kan medbring mange ting. Enten til en lang ekspedition eller noget mere komfort på turen. Det gør friluftsliv mere tilgængeligt for alle. Det er også let at udligne styrkeforholdene i en kano. Som øvet er det let at tage en nybegynder med. Og en der er stærk kan let padle, med en der ikke er så stærk. Mange steder har man også stor fordel af strømmen i elven.

Man kan også tage kanoen på lange, mere krævende ekspeditioner, hvor kano og udstyr skal bæres forbi vandfald, mod strømmen og de udfordringer man ellers møder. Man kan også vælge at padle ned ad floder med fosser og mindre vandfald, hvor at sporten i at padle er det egentlige fokus. Derfor synes jeg, at kano er en fantastisk måde at rejse og komme ud i naturen på. Som kajakroer har jeg også lært en masse nye tag og styreformer, som jeg har taget med mig i kano. Omvendt kan du også gå fra kano og ud i havet i havkajak og her ligeledes tage en masse med dig.

Kano perfekt til rejer med børn

Kanoen er også perfekt til rejser med børn, da man let kan have alt udstyr med og så bruge kanoen som en base og lave små eventyr ud fra. Jeg har personligt brugt kanoen med min datter til lettere at få hende med på tur. Både på mindre ture og de lange ekspeditioner som; “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i kano, Nordfinland” og “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Nordsverige“.

I denne ”kategori” kan du læse de indlæg, som jeg har lavet, der omhandler noget med kano.

God fornøjelse og husk at “Eventyret starter i din baghave”!

Erik B. Jørgensen

P.S: Husk, at hvis du vil læse anmeldelser, valg af ”…”, gode fif og råd, motivation og meget mere. Så søg i søgefunktionen eller se de andre kategorier.

1004, 2021

Mølleåen i kano, Eventyr i egen baghave [Mikroeventyr] (film)

By |april 10th, 2021|Categories: Mikroeventyr, Kanoture, Rejser med barn|Tags: , , , |0 Comments

Mølleåen er en naturperle, selv om den ligger tæt på by, vej og andre befærde steder. Tag på eventyr på Mølleåen i kano, kajak, packraft eller SUP. Kom tæt på natur, dyreliv og historie. Se flere af mine ture her og få mere info omkring Mølleåen og de muligheder den byder.

310, 2018

[Historiefortælling] Bæveren ved kanoen, far og datter i Vildmarken

By |oktober 3rd, 2018|Categories: Historiefortælling, Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Nordsverige, Kanoture, Rejser med barn|Tags: , , , , , |0 Comments

I denne historiefortælling, fortæller jeg om et næsten uset møde med en bæver under "Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Nordsverige". Det var også en drillesyg bæver, fordi vi hørte kun plasket da den hoppede i vandet og jeg så den dykke under kanoen, men min datter var noget skuffet, da hun ikke selv så den.

God råd, fif og vejledninger til at komme godt i gang med friluftsliv, med eventyrer Erik B. Jørgensen
Åbne foredrag med Erik B. Jørgensen. Køb billetter her!

Nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få nyt om foredrag, ekspeditioner, artikler, og masser af gode råd og fif, m.m.

Samt få adgang til 30 min udsendelse om vores ekspedition"Thule til Thule".

Go to Top