Erik B. Jørgensen, med rygsæk, fototaske og vandrestave under Finland på langs - til fods
Under min tur, “Finland på langs – til fods” har jeg en masse godt gammelt udstyr med, men jeg har også en masse nyt udstyr med, af flere årsager som:

 • Det gamle var slidt
 • Jeg ønskede noget skulle være lettere
 • Andre/nye behov

Jeg må indrømme at jeg drømte om at blive ”lettere” på denne tur, for så at ødelægge det hele, ved at tage ekstra fotoudstyr med.

Som altid kommer der ikke en fuld pakkeliste, fordi jeg synes man selv skal tage stilling til hvad man tager med og hvorfor! Så du kan finde meget mere inspiration til din egen pakkeliste i det her indlæg: Pakkelister til friluftsture, sådan laver du din egen [Fif og råd]

Jeg lister lidt af mit udstyr op herunder, efter det gode militærsystem, med type først og hvad det er efter f.eks. ”Jakke, dun” eller ”Sovepose, inder”.

Det nyt udstyr er ikke testet nok til jeg vil udtale mig om og derfor kommer der først anmeldelse af det senere. Det udstyr jeg har brugt nok, linker jeg til mine anmeldelser ved hver ting. Ellers linker jeg også til mine overordnet ”Valg af …. Indlæg”.

 


Hermed i min orden og alfabetisk rækkefølge:

 • Brænder
  • Igen igen bruger jeg mine lette Primus, OmniLite Ti brænder. Se mit indlæg om den her: Test af brænder Primus, OmniLite ™ Ti. Jeg har lavet lidt om på mit gryde-sæt. Så jeg har forsat bunden fra Spider Stove Set, med, da det skærmer så godt. Men jeg har skiftet gryden til en titanium gryder, der er lettere og kan gå i bål, se ”Gryde”.
  • Se mit overordnet indlæg her: Valg af brænder til friluftsture
 • Gryde
 • Kameraer
  • Jeg har igen meget kameraudstyr med på min tur, da jeg gerne vil tage gode billeder og videoklip
  • Kamera
   • IPhone 14 Pro Max
   • Spejlreflekskamera, Canon R6
    • Objektiver
     • Canon RF 24-70MM F/2.8 L IS USM
     • Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C for Canon EF
      • Med Canon Control Ring Mount Adapter EF-EOS R
   • Drone DJI Mini 3 Pro
   •  Kamerastativ
   •  Vildtkamera
    • Jeg har vagt at tage et lille vildtkamera med på denne tur, for at få billeder/film af evt. gæster i lejrer eller nærområdet i alle mine lejrpladser. Jeg endt med at tage det letteste jeg kunne finde, selv om der findes bedre. Blev et  Denver WCS-5020, på 176 gram, se det her ved avXperten: Vildtkamera 5MP Mini (60 grader) Denver WCS-5020, avXperten
  • Du kan se alle mine kamera-setup igennem tiderne og på denne tur her: Kameraer på mine ture/ekspeditioner
 • Pandelampe
  • Jeg har også valgt at købe ny pandelampe og valgt en meget lille og let udgave, der også kun kan oplades. Fordi jeg kommer til at gå ind i lyser og lyser tider, hvor jeg også vil få lys det meste af døgnet til slut. Så jeg endt med en: Petzl Bindi Headlamp, 35 gram (sort) her ved Petzl
 • Støvler
  • Jeg har haft og har mange gode støvler. Men jeg er desværre blev ramt lidt at fodrodsknogle problemer, samt min lilletæer har fået mange tæske igennem årene. Så jeg prøver en ny støvle, men ekstra meget brede i forfoden, samt jeg har speciallavet såler i, der er lavet til min fod. Måske min krop er lidt gammel. Så jeg er gået væk fra ren læderstøvler, da denne her sad bedst på min fod: Scarpa Cyclone S GTX®, Friluftslageret (grå)
  • Se mit overordnet indlæg her: Sådan vælger du vandrestøvler, [Fif og råd]
 • Termokande
  • Jeg elsker at have en termokande, så jeg kan have ekstra the i lejren, men også med til i løbet af dagen. Jeg har været på jagt efter den letteste termokande, endt med: THERMOS® Ultralight Insulated Drinking Bottle 0.75l , på 277 gram.
 • Underbukser
  • Jeg har og bruger forsat uld underbukser på alle mine ture. På sommerture er det Aclima Lightwool Long Shorts, mere her: Aclima, uldunderbukser, test og anmeldelse. Men de kan være lidt varme når bliver rigtig varmt. Den sidste tid har jeg haft de nye underbukser, Basic+Ally (kender en af stifterne), de er af bambus stof, så de har også de gode egenskaber med ikke at lugte. Har også bambus stof i en af mine kajak-trøjer, som jeg var glad for. Så jeg har testet underbukser og bonus er at de er lavet med en membran i, for at stoppe en evt. dråbe, men det virker lidt som vindstopper når jeg løber, eller går. Så de både beskytter mod vind, er luftige og lugter ikke. Derfor har jeg et par af de underbukser med på turen, da de fungerer godt for mig. Ud over det koster de ikke så meget, som uld. Glæder mig til at teste dem godt igennem.

 


Jeg håber overstående kan virke som inspiration til dine egene tanker og overvejelser omkring dit udstyr.

Her er lidt indlæg der også kan hjælpe dig på vej:

God fornøjelse

Erik

 

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 3. april 2024