Letvægt telt, X-Mid Pro 2, fra Durston [Anmeldelse] af Erik B. Jørgensen

Jeg har mange forskellig typer telte, alt efter hvad jeg skal. Igennem årene er teltene kun blevet lettere og med federe og federe detaljer.

Så da jeg besluttet at jeg ville gå “Finland på langs – til fods“, kiggede jeg igen på teltet længe før. Jeg havde mit dejlige lille Telemark 2 LW fra Nordisk på lige under et kilo. Anmeldelse af det her: Telt anmeldelse, Nordisk Telemark 2 LW

Selv om jeg bruger mit grej hårdt og mange timer, er jeg også interesseret i at spare vægt hvor jeg kan, så kan jeg få mere fotoudstyr med, eller have det lidt lettere.

Jeg så flere og flere brugte telte fra mærket Durston, samt jeg så også de lagde en kampagne op at man kunne forudbestille deres nye telt, X-Mid Pro 2, på under 600 gram uden stønger. Det så godt ud, så det bestilte jeg/støttede op omkring.

Jeg fik det i efteråret 2022 og begyndt straks at bruge det på min vandreture/mikroeventyr. Det var virkelig lækkert og har et skønt lys i sig. Det kræver dog vandrestave eller tilsvarende som stænger.

Jeg var hurtigt klar over det skulle være mit telt under “Finland på langs – til fods“.

Den 1. maj drog jeg af sted mod Finland og fra den 2. maj og 71 dage frem vandrede jeg fra det sydlige Finland til Jakobselv i Nordnorge, og lagde 1.864 km bag mig.

Mit telt sov jeg i på det meste af turene, jeg havde nogle få, overnatter på hotel og i hytte. i forbindelse med jeg skulle have nye forsyninger.

Jeg er så imponeret over mit X-Mid Pro 2, fra Durston, det er så skønt at være i, slå op, og det har holdt, til strabadserne, der er et enkelt lille hul i bunden, var en skarp sten en dag. Det fungerer så fint til mig og er et perfekt telt til vandreture alene.

Teltet står overraskende stabilt og godt. Jeg har tilpasset bardunsnore, til nogle af fæstnepunkterne, samt jeg har sat en kort snor-forlængere til bardunpunkter, for at få teltet mere til jorden.

Jeg må indrømme at jeg også har taget lidt ekstra pløkke med, da jeg gerne vil have til alle punkter.

Teltet er overraskede rumligt, jeg vil nødig være to i det, men som en-personers telt, er det rigtig god plads og højt.

Det bedste er faktisk lyset i teltet, teltdugen er sølvfarvet, og lukker utroligt meget lys igennem. Det er også et, et-lags telt, så der er ikke et myggenet i toppen. Der er myggenet ved indgangen. Indgangen kan let rulles op og bindes op af en ligge strop med magnet luk, supersmart og simpelt.

Det er to indgang og to apsis, her kan jeg godt bruge min brænder, men skal lige være godt opmærksom på dugen, ikke futter af, da der ikke er så meget plads. Fortrækker at binde indgangen ud som et halvtag. Men det vil ikke altid være muligt eller klogt alt efter vejrforholdene.

Ud over det har teltet også udluftninger, hvor man kan sætte en lille, holder fast, der holder udluftningen åben

Det er det bedste letvægtstelt jeg har haft, i forhold til vægt, rummelighed og detaljer.

Se alle min tanker, anmeldelse og billeder af teltet fra “Finland på langs – til fods” her:

 

 


Ny udgave af Durston, X-Mid Pro 2

Durston er et lille firma, så de rykker hurtigt, så allerede nu er der en ny version af teltet.

Der er lavet forskellige små rettelser som:

  • Let lettere fra 578 gram til 556 gram, begge uden pløkker og barduner.
  • Der er kommet et par små lommer i inderteltet.
  • Magneterne til at holde dørene oppe er blevet kraftigere.
  • Nogle af snore og elastikkerne er blevet bytte rundt.
  • Ny enmandsbetjent lynlås i inderteltet, min er fin.
  • Ny slangs snor til bardunerne.

Pris: $679.00 USD – $689.00 USD alt efter om du vil have pløkker med. (HUSK der kommer told på til Danmark!)

Se Durston produkt side om X-Mid Pro 2 (ny udgave) her:

Letvægt telt, X-Mid Pro 2, fra Durston [Anmeldelse] stregtegning oversigt med mål af Erik B. Jørgensen

 

Se Durston egen gennemgang af teltet i denne video:

 

De er også lige kommet med en udvidet model, X-Mid Pro 2+, bedre egnet til to. Se mere her

 


Hvem er Durston

Dan Durston er en udendørsentusiast og designer fra Canada, der er kendt for at skabe letvægts- og højtydende rygsække og telte, til vandrere og backpackere. Han har designet og fremstillet rygsække og telte i mere end et årti og har opnået anerkendelse for hans evne til at skabe produkter, der er lette, holdbare og funktionelle.

Durston grundlagde sit firma, Durston, i 2017 med det formål at skabe de bedste rygsække og telte til langdistancesvandrere og backpackere. Hans produkter er designet til at være lette, solide, og er lavet med tanke på detaljerne.

Dan Durston er fortsat dedikeret til at skabe produkter af høj kvalitet og samarbejder ofte med erfarne backpackere og vandrere for at forfine og teste sine designs. Det er også derfor det går så hurtigt med at lave ændre på modellerne.

 

 


Jeg håber du kan finde noget inspiration i dette indlæg se også: Valg af telt til friluftsliv, [Fif og råd]

God dag

Erik

 

 

 

 

Relateret indlæg

Letvægt telt, X-Mid Pro 2, fra Durston [Anmeldelse] af Erik B. Jørgensen, Midnatsol under Finland på langs, til fods

Midnatsol, ved Jakobselv, Nordnorge, under Finland på langs, til fods. Min sidste dag og mål!

Indlægget er opdateret: 25. oktober 2023