Letvægt termokander, THERMOS® Ultralight [Anmeldelse] af Erik B. Jørgensen

Det er snart længe siden jeg har været så begejstret for noget nyt jeg har købt. Ofte er et nyt køb godt, måske lige så gode som den gamle, og måske lidt bedre ende det grej det afløser. Men op til “Finland på langs – til fods” prøvede jeg at gøre en del ting lettere, så jeg efterfølgende kunne ødelægge det med alt mit fotoudstyr.

Jeg købte et nyt letvægt-telt fra Durston, og min gamle dunjakke kom med fordi det var så slidt at den var mere og mere letvægt (er skiftet nu).

Men en luksus ting jeg godt kan lide at have med, er en termokande, så jeg ikke skal lave the-vand hele aften, og jeg kan have the med, inden det bliver alt for varmt. Men en termokande vejr, så der gik sport i at se efter den lettest mulige termokande.

I den jagt faldt jeg over THERMOS® Ultralight serien, og mit valg endt med deres 0,75 liters på sølle 256 gram, mod de fleste termokander i tilsvarende størrelse vejr omkring de 500 gram.

Men jeg var spændt kunne lorte holde, samt holde vandet varmt. Jeg må bare sige ja, hold op hvor er jeg glad for kanden.

Låget er jeg også blevet glad for, det er super let at klikke op, og hælde/drikketude er super god både at hælde af og drikke af (når vandet er lunt), men the drikker jeg af en kop. Det er også en simpel lille lås, til låget, så det ikke klikker op, under transport.

Låget kan godt sætte sig fast, af efter der har været varmt vand i den, men man skal blot huske at åbne låget, så trykket kan komme ud, så er låget lettere at dreje af igen.

 

 


Hvor har jeg brugt den THERMOS® Ultralight?

Finland på langs – til fods“, her brugte jeg den over de 71 dage jeg gik, primært til the i lejren og i løbet af dagen. Den kan let holde min the helt varm, hele dagen igennem. Få dage brugte jeg den også til at holde mit vand koldt, da jeg havde det meget varmt i perioder.

Mikroeventyr, den har været med på de flest mikroeventyr siden. Her er det også til the i løbet af dagen og til the i teltet om aften.

Vinter, langrendsski, jeg har også været på ferie og løbe langrendsski, hvor jeg har brugt den til varm saft, og drikke dunk. Her har jeg lavet saft på omkring 40 grader, så jeg kan drikke det undervejs direkte af kande. Selv når den er halv fuld, er der forsat lunt 4 timer efter, i temperaturen mellem minus 20-28 grader.

Letvægt termokander, THERMOS® Ultralight [Anmeldelse] langrendstur af Erik B. Jørgensen


THERMOS® Ultralight serien

Sidenhen er jeg blevet så glad for min THERMOS® Ultralight, at jeg har købt de andre størrelser også. Så jeg har:

 

THERMOS® Ultralight bottle 0,50 literLetvægt termokander, THERMOS® Ultralight [Anmeldelse] THERMOS® Ultralight bottle 0,5 liter af Erik B. Jørgensen

Det var et fejl køb, havde trykket forkert, da jeg ville have en ekstra 0,75 liter. Men så kunne jeg få den testet. Jeg synes den er for lille, så jeg ikke har nok vand på langer. Men en vægt på 202 gram er den let, men for godt 50 gram ekstra kan jeg få 0,75 liter, så den er ikke god til mig.

 

 

THERMOS® Ultralight bottle 0,75 literLetvægt termokander, THERMOS® Ultralight [Anmeldelse] THERMOS® Ultralight bottle 0,75 liter af Erik B. Jørgensen

THERMOS® Ultralight bottle 0,75 liters termokande, så jeg er perfekt i forhold til forholdet mellem indhold og vægt, på kun 256 gram. Så den bruger jeg på alle mine mikroeventyr for tiden.

 

 

THERMOS Ultralight Strap Bottle 1literLetvægt termokander, THERMOS® Ultralight [Anmeldelse] THERMOS Ultralight Strap Bottle 1 liter af Erik B. Jørgensen

THERMOS Ultralight Strap Bottle 1liter, skulle jeg da også prøve. Termokande er super fed, da har et lidt andet låg. Men holder der er med, synes jeg er spild at få med, den kan jeg ikke bruge til noget som helst. Lidt spil af resurser. Den størrelse termokande, er for mig, mere til kano-, kajak-, og vinterture, hvor jeg kan have mere vægt eller har brugt for mere varmt vand. Jeg har haft den må på lidt mikroeventyr, men mangler at teste den på en helt stor tur og på vinterfjeldet. Men igen super fed termokande med låg og vægt i forhold til indhold. Vægt, holder og termokande 450 gram, termokanden ren 320 gram.

 

Der findes også en THERMOS® Ultralight bottle 0,35 liter, det kommer jeg ikke til at teste, den er for lille.

 


Det er altid skønt når jeg bliver så positivt overrasket. Jeg håber de vil holde længe endnu.

Se hvad jeg har af tanker og fif til valg af termokander overordnet her:

Håber du selv finder en god termokande.

Erik

P.S: Ja jeg har købt alle termokanderne selv, for egne penge, ingen reklame!!

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 24. januar 2024