Yeti, Passion Three, ultra let sovepose, test og anmeldelse

På min tur ”Alaska på tværs” handlede meget om det skulle være solidt og kunne holde til de 72 dages slid. Busker, rygsæk, osv. var solidt. Jeg havde dog en stor drøm om at være så let som muligt. Derfor var jeg super glad for min sovepose, Passion Three fra Yeti. Det er super vigtigt for mig at sove godt, så jeg kan være klar dag efter dag. Soveposen må dog gerne være let og varm. Alt det kan Passion Three fra Yeti opfylde. Jeg må stadig bukke mig i grusset, for hvor varm den har været, på mine træningsture, under Alaska på tværs og ture efterfølgende.

Passion Three fra Yeti er yderst simpel, der er en god lynlås, en elsastik opstrammer rundt om hovedet. Den er lavet er super let og vandafvisende materiale, men kvalitets dun inde i. Med en vægt på sølle 530 gram, den siger komfort temperatur, til 7 grader, det holder det let. Jeg sover også i en silke lagenpose (150 gram). Med lidt langt undertøj har jeg sovet godt ned til minus 8 grader, når det skal være.

Jeg har prøvet at gør den våd, efterfølgende og tørre den i vinden, der går forholdsvis let. Kræver dog dunene er helt tørre for at de kan rystes på plads. Under hele min tur, holdt dunene sig tørre. Det er Tysk kvalitet når det er bedst. Yeti producer også i Tyskland, så de kan følge kvaliteten.

 

Detaljer

 • Syet af:
  • Yder- og indermateriale: Next to Nothing
  • H-box konstruktion, så der ikke er syninger der går hele vejen igennem, smart
 • Dun
  • Crystal Down
  • 95% dun / 5% fjer
 • Fyldvolume: 800+
 • Fyldvægt: 300 gram dun af 530 gram i alt.
 • Hætte med snøre
 • Lynlåsen går helt ned til fødderne
 • Varmeflap bag lynlås
 • Opbevaringspose medfølger, mål: : 14 x 14 x 27 cm
  • Samt en pose, til når den ligger på lager
 • Vægt 530 gram i L (Medium kan vægten komme ned på 465 gram)
  • Kontrolvejet til 550 gram efter tur.
 • Varme: Komfort +3 mænd (kvinder +7)
 • Mål L: 220 x 83 x 54 cm
 • Du kan købe dem her hos:

Priser

 • Outdoor Industry Award
 • Red Dot Design Award
 • Hæder i det velansete friluftsmagasin, Outdoor

Jeg vil også godt give den en pris. Fatter stadig ikke at en så let sovepose, kan være så varm og solid.

Så med 550 gram sovepose og en lagenpose på 150 gram, er jeg super godt kørende.

 

Stort skuldreklap til Yeti her fra.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 9. marts 2024