Vandretur i Gribskov, i sne og is, vinter [Mikroeventyr] kom med ud i Gribskov med eventyrer Erik B. Jørgensen

Når vinter endelig komme til Danmark og termometeret forbliver under frysepunktet, mens sneen dækker vores landskab, så skal det ud og oplevelse igen! Oven i det, sagde vejrudsigten til godt vejr mandag og tirsdag den 12.-13. dec., så jeg fik lavet om i min kalender, da jeg i forvejen havde en plan og at tag ud tirsdag og onsdag.

Jeg fik pakket rygsækken efter morgenmaden, og så vandrede jeg ud fra vores lille hjem. Først ned og tag S-tog til Hillerød, så på lokalbane mod Tisvildeleje. Her stod jeg af i Nordøst kanten af Gribskov på Duemose Station. Så kunne mikroeventyret starte.

Jeg havde lavet en blandet rute, først gik jeg ret igennem skoven, da det er Statsskov er det lovligt. Så tog jeg en tur Nord over, forbi ”Store og Lille Hessemose”, hvor der går en del Islandsk heste og passer den åbne skov, kan du læse mere om her: Gribskov – heste i naturplejen, Naturstyrelsen.dk. Her var jeg også heldig at se mange ravne samlet, da der var noget mad der samlet dem.

Min rute gik forbi en del af de små skovsøer, da der altid er spændende der. Ellers nød jeg bare at se skoven langt hen i sne og is.

Efter små 4,5 time og godt 16 km, var jeg ved at være fremme. Jeg kunne lige tag vand, fra Vandpost ved Graverhus, herfra var der 500 meter til en af de små fine shelter, der er sat op mange steder i Gribskov. Denne gang ville jeg sove i shelteret ”Aborren”. De er nu mulige at booke på forhånd, så det havde jeg gjort.

Jeg fik en fin aften i shelteret med fuldmåne over Esrum Sø, samt en flot frostklar aften.

Næste morgen kunne jeg stå op til en flot solopgang over Esrum Sø. Jeg nød morgenstunden, for der var ingen grund til at gå før det var blevet ordentlig lyst.

Jeg startede med at følge Esrum Sø mod syd, så gik jeg igen ind mod midten af Gribskov, her var jeg bl.a. forbi:

  • ”Skibet”, som er et gammelt bøgetræ der væltede i 1827, hvor sidegrenene er groet op, så de står på linje, og ligner lidt et skib.
  • ”Spiralstenen”, en stor vandreblok/sten fra istiden.
  • ”Kulsvierstenen” En mindesten for modstandsbevægelsen kamp mod Tyskerne under Anden Verdenskrig.
  • ”Mor Gribs Hule” en gammel jættestue, fra Stenalder.

Du kan læse om alle stederne her: Gribskov Seværdigheder, Naturstyrelse.dk

Efter den lille rundtur, endt jeg på Gribsø Station, hvor jeg tog toget hjem igen, efter små 3 timer og små 10 km.

Igen bød Gribskov på store oplevelser og et fedt lille vinter-mikroeventyr.

Se min film fra turen her:

 

 


Data fra turen

Vandretur i Gribskov, i sne og is, vinter [Mikroeventyr] Kort af Erik B. Jørgensen

Min ruten denne gang, var rundt for at se nogle af de seværdighed jeg ikke havde set før.

  • Dag 1, 12. dec. 2022: ca. 4,5 time og 16,4 km
  • Dag 2, 13. dec. 2022: små 3 timer og 10 km

 

 


Link til området

 

 


Link til at holde varmen

Fandt ud af flere af jer var nysgerrig på hvordan jeg holer varmen. Her er lidt link til gode råd og fif.

 


Håber du igen kan finde en masse inspiration her i indlægget og filmen. Husk der ligger mange andre indlæg, med fif, råd og beretninger.

Erik

 

 

 

Relateret indlæg

 

 


Facebook Indlæg fra turen

 

Indlægget er opdateret: 20. december 2023

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.