I denne omgang ”fif og råd” fortæller jeg om min lille front-taske/foto-taske jeg har på min rygsæk. Den sidder foran på kroppen, når jeg er på vandretur. Jeg har fået rigtig mange spørgsmål om, hvordan jeg har lavet mit system. Derfor vil jeg herunder forklare lidt om, hvorfor jeg har en fototaske foran på kroppen og hvordan jeg har lavet det.

 

Hvorfor foto-taske/fronttaske foran på kroppen, på vandretur

Grunden til jeg har en fototaske foran på kroppen er af to årsager:

  • Vægtfordeling. Det giver en god vægtfordeling, at have en del af det tunge grej, foran på kroppen.
  • Jeg får taget mange flere billeder, med mit spejlreflekskamera, når jeg let og hurtigt kan tage kameraet frem.

Min inspiration stammer fra militæret. Da jeg startede i militæret, i Den Kongelige Livgarde i december 1995, fik vi udleveret det helt gamle basissystem, der var udviklet under 1. Verdenskrig. Det var usselt på mange måder; men en ting var godt. Det var vægtfordelingen i rygsækken, da man havde en lille rygsæk på ryggen og en endnu mindre rygsæk på maven. Man kunne godt nok næsten ikke have sine ting og det var besværligt at få på. Men når først det hele var på ryggen og maven, så sad det super godt. Senere i Jægerkorpset, havde jeg forsat en del vægt på maven, men det var i form af mit basis-system, med magasiner, granater, radio og meget mere, som gav modvægt til den store rygsæk.

Da jeg begyndt at vandre meget, savnede jeg ofte at have noget vægt foran. Det jeg var mest irriteret over, var når jeg tog mit spejlreflekskamera med, så brugte jeg det ikke ret meget i løbet af dagen, fordi jeg skulle have min rygsæk af, hver gang jeg skulle fotografere. Så var det lettere at tage lomme-kameraet i stedet, selv om billederne blev lidt dårligere.

Da jeg skulle vandre, “Alaska på tværs” ville jeg så have en taske foran igen. Jeg fik lavet min fototaske om så jeg kunne montere den på min rygsæk. Foran havde jeg mit kamera, ekstra batterier, multitool, kikkert og andet der er småt og tungt. Men jeg monterede også min peberspray og revolver på siden af fototasken, så det var let og hurtigt at få fat i. Jeg har brugt systemet lige siden, netop fordi det giver bedre vægtfordeling og jeg får taget mange flere gode billeder.

 

Hvordan har jeg lavet systemet til foto-tasken

Her er min løsning. Du kan let ændre den efter dine behov.

Den kamerataske jeg bruger, har en god størrelse til mit behov. Mit spejlreflekskamera med et 16-300 objektiv kan let være i tasken, og der er også plads til lidt ekstra ting i selve tasken og i ekstra lommer. Samt den har også regnslag monteret i tasken.

  • Det er en: LowePro “Toploader Pro 70 AW”
    • Den hedder i dag: LowePro “Toploader Pro 70 AW II” og en nyere model hedder “Lowepro ProTactic TLZ 70 AW II”. De findes også i lidt længer som 75, som jeg har fået fingerne i og bruger i dag, da den gamle næsten er slidt op. Husk at se om låget går væk fra dig, andre modeller går låget til siden, det ville jeg blive træt af.

Men du kan let lave systemet med hvilken som helst taske. Jeg har syet et nyt bæresystem, som jeg lettere kan justere. Men i teorien kan du også bruge den medfølgende rem, og bruge direkte, som vist herunder.

Faktisk har LowePro lavet deres nye bærerem, så den kan laves som brystsele. Men så skal du tage fototasken på først og så rygsæk. Det vil også let kunne fungere. Det kan du se i deres video nederst her.

Her er en video af hvordan jeg har lavet den:

 

Lowepro Toploader Pro II Series, intro video

Her kan du se en introvideo fra LowePro, også med deres system til at bære fototaske på maven.

 

Færdige front-systemer på rygsæk

Gider du ikke selv lave dit system. Så findes der faktisk et færdigt system. Rygsæk producenten ”Aarn Packs” laver rygsække med frontlommer til rent grej eller fotogrej. Jeg har dog aldrig prøvet deres system.

Du kan finde dem her: ”Aarn Packs”

 

—0—

Jeg håber det kan hjælpe dig godt på vej til dit egent system.

God fornøjelse.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 1. november 2022