Vandretur, Hovdalaleden, Sverige, 22-23 dec 2021 med Tine Henriksen og Erik B. Jørgensen

Julen nærmede sig, men der kunne lige klemmes endnu et mikroeventyr ind, inden julemiddagen stod på bordet. Jeg fik igen fornøjelsen af min kærestes gode selskab.

Vi stod tidligt op, onsdag den 22. dec., pakkede bilen og drog til Sverige. Helt præcist op til Hässleholm. Vi snørede vandrestøvlerne, tog de varme handsker og huer på og var klar til en lille vandretur/mikroeventyr. Vi gik en del af Hovdalaleden, vi nåede ikke alle 57 km, men ca. 45 km.

Vejret bød på max julestemning med Disney-store snefnug dalende fra himlen. Vi bevægede os i et eventyrligt landskab dækket af et fint lag nysne. Vi var mest været i skov og ved sø- og ådale, som var så smukt og eventyrligt.

Vores første dag nåede vi små 24 km over 6,5 time, før lyset ovenfra var slukket.

Det var helt mørkt klokken 16.30, da vi ankom til det “luksus” shelter, vi på forhånd havde booket/lejet, nær Hovdala Slot, ved ”Treehouse Cafe & Conference”. Et lille fint lukket shelter, der minder lidt om en sauna, dog uden opvarmning. Der er tre styk, to til 2-4 personer og et til 5-7 personer. Der var heller ikke adgang til vand, det var lukket for vinteren, det stod dog ingen steder? Så vi gik all-in på den vinterlige vandretur, og fik samlet sne og gik igang med at smelte vand til mad og drikke, og som den gentleman jeg jo er, varmede jeg også en vanddunk til Tine, der kunne komme ned i soveposen til fødderne.

Næste dag, torsdag den 23. dec., drog vi videre, efter et dejligt ophold. Vi vandrede en bue ned forbi det gamle Hovdala Slot, som i dag er konference sted. Derfra gik det videre op til den store sø, Finjänjön. Vi skulle med rundt på vest- og nordsiden for at komme retur til bilen. Det var flot, men der viste sig at være rigtig mange oversvømmelser, så vi måtte tag lidt andre veje.

Igen en rigtig fin vandretur og mikroeventyr. Så var vi klar til jul!

Se filmen fra turen her:

 


Data fra turen, ved Hovdalaleden

Kort over vores mikroeventyr, vandretur, a del af Hovdalaleden, Sverige, af Erik B. Jørgensen

  • Onsdag den 22. dec. 2021: 23.47 km, tid 6:31:29
  • Torsdag den 23. dec. 2021: 25.27 km, tid 6:22:25

 


Vandretur, ved Hovdalaleden, Sverige [Mikroeventyr] Oversigtskort af Erik B. JørgensenLink til området

Her kan du finde links til meget mere information og inspiration til Hovdalaleden og de andre vandreturer i området.

 

Jeg håber du kunne finde gode inspiration her og nyde min lille film.

Erik

 

Relateret indlæg

 

Facebook Indlæg fra turen

Indlægget er opdateret: 6. december 2023

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.