Aclima, uldunderbukser, test og anmeldelse
Jeg har igennem mange år brugt og testet en lang række af Aclima’s dejlige Merinould produkter, og der ved også deres underbukser. Jeg bruger dem til div. friluftture her hjemme. Jeg padlede med dem under “Skandinavien rundt i kajak“, “Nordøstgrønland, kajak i skrønernes land” “Far og datter i Vildmarken” turene og vandret med dem under “Alaska på tværs” og mine mange ture over den Grønlandske Indlandsis.

Derfor har jeg fået et godt indblik i, hvad de gør for mig, de forskellige modeller.

Det gode ved dem uanset hvad for en modeller det er, er deres kvalitet, smart syninger der giver god pasform, ingen skrabesår og rigtig god holdbarhed. De er alle lavet af Merinould, som gør de ikke lugter og forsat isolerer hvis de skulle blive våde.

 

Warmwool Long Shorts

Warmwool Long ShortsAclima, Warmwool Long Shorts,(vægt XL, ca. 145 gram) er dem jeg har brugt absolut mest. Det er en underbuks, med dejlige lange ben, ned midt på låret. Selv efter lang tids brug, er pasform stadig intakt og elastikken i livet god. Når jeg har gået i dem længere tid, bliver de lidt mere løse i uldet, men så snart de er vasket, så er de strammet op igen.

Warmwool Long Shorts, er lavet i 200 gr. Soft Merino Wool, i deres ”Total Easy Care” (TEC), som er behandlet merinould, der er gjort ekstra blødt. De er designet til aktiviteter hvor det kan blive køligt. Jeg bruger dem til alt, da jeg godt kan lide de sidder til.

Hvis det er rent vandring jeg laver, så hopper jeg ofte i LightWool Long Shorts, da de er noget lettere.

Jeg synes helt klart det er de underbukser, der dækker det bredes aktivitetsområde. Da uld også køler en lille smule, når det er meget varmt, kan jeg også bruge dem om sommeren.

Her er en video jeg lavede under “Skandinavien rundt i kajak” om Warmwool Long Shorts:

 

Warmwool Shorts Windstop

Aclima, Warmwool Shorts WindstopWarmwool Shorts Windstop, (vægt XL, ca. 170 gram) er i samme kvalitet som Warmwool Long Shorts og har samme egenskaber, her har man sat en windstopper foran og lidt ned ved lårene, for ekstra varme . Windstopperen er lavet af en polyurethan kerne, der er lamineret med uld på begge sider. Det stopper kold luft ved de ælder dele og absorbere fugten. Det er et rigtig vinter produkt til skiture, eller steder hvor du udsættes for kraftig vind, indlandsisen, cykling og faldskræm.

Det er også en noget tungere underbuks, så jeg synes kun det giver mening, når jeg er på vinterture med pulk, eller kortere ture, hvor jeg har dem på.

Det kan være meget rat når der er meget koldt eller blæs, at der er lidt mere beskyttelse.

 

 

LightWool Long Shorts

Aclima, LightWool Long ShortsLightWool Long Shorts,(vægt XL, ca. 97 gram) er en let udgave af de ovenstående, dem har jeg brugt rigtig meget på vandreture og hele “Alaska på tværs”. De holder super godt, men er lige det lettere og knap så varme og går forsat godt ned på lårene. Så de er perfekt, når de ekstra par ligge i rygsækken og hopper på skuldrene, når det ikke behøver at være så varmt.

Jeg bruger dem på mange ture, også når jeg skal gå længere i byen på byferier eller bare skal gå en tur, fordi så er jeg fri for skrabesår.
De er lavet af Aclima’s letter materiale, som er garn på 17,5 mikron og det vejer kun 140 gr/m2. Lyder godt, ved ikke hvad der er i forhold til de andre.

 

 

 

LightWool Shorts

Aclima, LightWool ShortsLightWool Shorts, (vægt XL, ca. 66 gram) er en kort udgave af LightWool Long Shorts, dem har jeg haft siden “Skandinavien rundt i kajak”, jeg bruger dem mest i hverdagen.

Som jeg er bygget, fungere de ikke så godt for mig. Fordi jeg synes de er lidt mere løse og kravler lidt op på lårene og i skridtet, hvis jeg bruger dem på tur. Så dem har jeg ikke med på tur mere, da de andre fungere så godt for mig.

Der er mere hvordan jeg er bygget, end der er noget i vejen med produktet, så der må du prøve dig frem.

Jeg har ikke testet Warmwool Boxer Shorts, men vil tro det er det samme for mig.
Deres serie af Lars Momsen, med underbukserne Anárjohka Boxer, har jeg heller ikke testet, en kunne forstille sig de også er lige korte nok til mig.

Jeg er forsat så glad for mine Aclima underbukser, og kan klart anbefale dem.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022