Billede af Asivik, Airmat3 7.0 XL Primaloft liggeunderlag [Anmeldelse] på tur

Jeg har godt nok være igennem en del oppustelige liggeunderlag igennem tiderne. Mange gode og en del dårlige. Rigtig mange går selvfølgelig i stykker og tid, især når de bliver brugt meget.

Et oppusteligt liggeunderlag jeg er blevet mere og mere glad for de sidste 3 år, er mit Asivik, Airmat3 7.0 XL Primaloft. Det er et kæmpe liggeunderlag, der fylder (når pustet op), er voldsomt, men dejligt tykt og jeg sover som en drøm på det. Især i den kolde periode, af året gør det underværker at have et godt underlag, næste altid suppleret med et skumunderlag nederst. Det fylder ikke meget når pakket sammen og vejr heller ikke så meget, når man ser på størrelsen. Samt det er til en fornuftig pris.

Det er et dejligt liggeunderlag at ligge på. Jeg må indrømme at jeg vender det om, så det ”grønne” er nedad, så glider jeg ikke. Loftskamrene på tværs af liggeunderlag gør jeg ligger roligt, og stille i løbet af natten. Isoleringen og tykkelse af underlaget, gør jeg ligger godt, selv om jeg vejer 88 kg. og holder varmen fint.

Selv min datter elsker underlaget, så hun vil have det, når vi er på tur. Så nu har jeg to af dem!

Jeg har nu brugt det i 3 år, på en del ture og mikroeventyr, og det har holdet super godt. Jeg har ikke haft det med på en lang ekspedition, så jeg ved ikke hvordan det holder, med mange dages brug i træk. Her oplever jeg mange oppustelige liggeunder har problemer.

 


Et lille Fif, til bedre komfort i liggeunderlaget!

Når jeg sidder på mit liggeunderlag om aften, så puster jeg det meget hårdt op, fordi når jeg sidder på det, sidder jeg på et lille område, så undergå jeg at side igennem underlaget og få kold numse. Men når jeg skal sove, så lukker jeg en del luft ud, så min hofte og skulder kan ”falde” godt ned i liggeunderlaget, da min vægt nu er fordelt over et større område.

 


Data: Asivik, Airmat3 7.0 XL Primaloft

Billeder af Asivik, Airmat3 7.0 XL Primaloft liggeunderlag

 • PFC-fri
 • R-værdi: 2,2 (ifølge ny teststandard ASTM F3340-18)
 • Isolering: Primaloft
 • Mål: 198 x 64 x 7 cm
 • Mål, pakket: 25 x 15 cm
 • Vægt: 773 gram
 • Vægt inkl. pumpe: 835 g
 • Pris ca. 1.100 kr.
 • Kan købes hos Spejdersport, her!

Vil du heller have det lidt letter og lidt mindre, men med samme gode egenskaber, så findes det i en mindre model, der har samme tykkelse, ” Asivik – Airmat3 7.0 Primaloft”!

 


Data Asivik – Airmat3 7.0 Primaloft Liggeunderlag

Billede af Asivik, Airmat3 7.0 Primaloft liggeunderlag

 • PFC-fri
 • R-værdi: 2,2 (ifølge ny teststandard ASTM F3340-18)
 • Isolering: Primaloft
 • Mål: 183 x 51 x 7 cm
 • Mål, pakket: 11 x 24 cm
 • Vægt: 589 g
 • Vægt inkl pumpe: 655 g
 • Pris ca. 1.000 kr.
 • Kan købes hos Spejdersport, her!

 


Et godt underlag, jeg håber at bruge på mange flere ture. Det er ved at vinde over mit ”Sea to Summit, Comfort Plus™ Insulated” liggeunderlag, som jeg også har været glad for, men som er tungere, men har ikke så meget mere komfort. Dog har det dobbeltkammer, med hver sin ventil, som er super godt, hvis et kammer punkterer.

Vil du se mere om hvad jeg lægger vægt på når jeg vælger liggeunderlag, har jeg lavet det her indlæg med en film: Valg af liggeunderlag til kajak-, kano-, cykel-, vinter- og vandreture [Fif og råd].

Jeg håber det kan være lidt inspiration.

Erik

 

Relateret indlæg

 

Indlægget er opdateret: 9. marts 2024