Jeg har haft et nyt telt under mine vinger her de sidste par måneder. Et telt fra et nyt mærke i Danmark Big Agnes fra USA. Jeg har testet et 3 personerstelt kaldt Royal Flush 3, med ekstra udstyr i form af en bund (footprint), en ekstra side taske / holder (Wall loft / Gear loft) og stenholder til barduner (Blowdown). Samt jeg har selv sat tørrenet i toppen af teltet.

Big Agnes er begyndt at komme til Skandinavien igennem EDO som er importør for dette kvalitets mærke, der er ingen tvivl om det jeg har set er lavet i super kvalitet med god omtanke, de ligge bare i den meget dyre ende af skalaen. Hvilket jeg kommer til at se som den største udfordring.

Første indtryk

Første indtryk er rigtig godt, tingen leveres i hver deres lille pose i god kvalitet og ser nydeligt ud. Telt er lavet i cordura rip-stop så er let og solidt. Fint mærket op så det er nemt at finde hjørne og ender. På samme måde er inderteltet mærket op.

Stængerne er lavet i en god solidt kvalitet, lidt sjovt er stængerne ikke lige tykke, de er en mikro tykkere ved samlingerne, når jeg bukker dem virker de som i god kvalitet og en god elastik i.

Jeg vejede det hele ved ankomst, så her er teltets vægt i tør tilstand og i poser.

  • Stænger…………………………………………..1.190 g
  • Pløkker (15 stk. og et reserve led)…………..325 g
  • Bund (footprint)………………………………….324 g
  • Ydretelt………………………………………….1.005 g
  • Indertelt……………………………………….. 1.300 g
  • I alt………………………………………………..4.144 g

Inderteltet

For at slå teltet op skal man slå indertelt op først eller have footprint til at sætte stængerne i, det kan være en ulempe i regnvejr og kraftig blæst når man har to dele. Det skal sige at de gange jeg har sat det op, går det meget hurtigt med at slå inderteltet op, samt man kan sætte en del af ophængende fra indertelt til stængerne på inde fra, hvis det skal så stærkt med at komme i tørre vejr.

I hver hjørne af inderteltet er der røde pløkke stropper, så det er nemt og hurtigt at ligge inderteltet ud og sætte det fast så det ikke flyver væk. Samme farve kode gælder stængerne, så det er meget simpelt. Der er forholdsvis mange holder der skal kikkes på stængerne fra inderteltet, men det gør også at indertelt er rigtigt flot spændt ud. Især i toppen er der mange holder af inderteltet hvilke er rigtigt godt, når man vælger at sætte tørrenet i. Læse mere om tørrenet i telt her.

Bund / footprint

Hvis man har en bund / footprint, kan man sætte teltet op uden inderteltet, men jeg ser det ikke nødvendigt, samt sove uden indertelt om sommeren, men så er der ingen myggenet. Jeg ville ikke tag de ekstra gram med, da man kan slå inderteltet hurtigt op og få oversejl / ydretelt på i en fart i regnvejr.

Ydertelt / oversejl

Ydreteltet skal have en enkelt stang i apsissen, den er lettest at sætte i før man lægger det på (hvis det ikke regner). Så snart man har lagt yderteltet på, kan man kikke det fast til med klikspænder ved alle pløkke stropperne og spænde det stramt til.

Herefter er det bare at spænde bardunerne ud hvis man ønsker dem, ikke nødvendigt. Da teltet kan stå selv. Der er rigtig mange ekstra bardun holder på teltet, hvis man ønsker ekstra sat på.

For teltet kan stå selv, skal man have min 3 fæste punker, et bag til og to foran til at holde apisserne ude, men jeg vil gerne havde lidt flere fæstne pukter. F.eks. for det står pænt i siderne kræver det to barduner ud, men ikke nødvendigt, dog godt fordi man kan åbne ventilation i indertelt der.

Men intet problem når man kan bruge pløkker. Der er 15. stk. pløkker med, i en fin kvalitet (lidt skarpe for fingrene når de skal op). Det er nok til at holde teltet, men ikke nok hvis man skal bruge alle de muligheder der er for at sætte det fast.

Der er ingen reserveled med til stængerne, kun et lille reserveled, man kan lime på over et brud. Selv om stængerne er fine og super kvalitet, ville jeg gerne have 2 ekstra led med i prisen. Hvis man er på langtur og uheldet er ude.

Når man kravler ind i teltet er det en god stor lynlås til apsissen, der gør det let at få tingene ind, i modsat ende er der også indgangs mulighed af en lidt mindre indgang, men stadig fint anvendeligt. Den kan også godt bruges til udluftning, ved at åbne det fra oven.

Det eneste lille ting jeg mangler ved indgangen, er der var en pløkstrop på den del der åbner op (se billede med cirkel) fordi i hårdt vejr kan man sikre sig at lynlåsen ikke køre op. Jeg har ikke oplevet det på dette telt, men set det flere gange på andre typer af teltet. Det gælder især i bagende af teltet, som man sjældent bruger som indgang og det er den ende der vender op mod vinden.

Der er også to ventilations huller i hver apsisse, som kan holdet ud af en lille stang med velcro, hvis man vil have dem åbne (se billeder af ydretelt fra bagenden ved cirkel, kan man se stangen hænge ned). Der er rimelig plads i apsisserne, men ikke meget, slet ikke hvis der skal være 3 rygsække.

Når man komme ind i inderteltet, så kommer man til paradis, fordi der er en god stor indgang med myggenet, Inderteltet er god spændt ud så man rammer det ikke. Der er lavet en del små netlommer, til lidt små ting rundt omkring (når man nu var i gang måtte man gerne lave lidt flere). Der er en god side højde, selv om jeg selv har sat et tørrenet i også helt ud til siderne. Side højde 114 cm. I hver side er der et lille ventilations hul med myggenet man kan lyn op til og få lidt luft. Samt hver indgangs dør kan man bare åben også med myggenet og lufte ud i toppen, rigtig godt hvis man har brænder inde i inderteltet.

Det er et 3 personers telt, som faktisk holder hvad det siger, der er plads til 3. Men helt optimalt til 2 personer på en lang tur.

Jeg havde også fået en side taske / holder (Wall loft / Gear loft) man kan hænge op på siden af inderteltet. Den en fin lille holder med en masse netlommer, til små ting. Jeg ved ikke om det er noget jeg ville købe, men det er virkelig rat at have. Som tidligere nævnt, er der godt med lommer, samt de brude måske til den pris, have flere lommer i fra starten.

Konklusion

Telt er overordnet et 4 sæsons telt, der kan klar der hele, der er ikke snekanter på det, men ikke nødvendigt, kan lægge sne op omkring, alligevel.

Et godt telt, der levere en super god kvalitet, hele vejen igennem. Mit eneste store minus er man skal stå og sætte det op i to dele, men meget en vane sag man hurtigt bliver god til. Men det gør også man får et indertelt der er helt spændt ud.

Prisen er også der efter og det er et meget dyrt telt, i forhold til markeds andre mærker. Men abosolut et telt jeg glæder mig til at bruge mere og tage på eventyr i. FEDT TELT.

Vejl. udsalgspris på Royal Flush 3 teltet er

  • Telt: 6.299,00
  • Footprint: 629,00
  • Gearloft: 219,00

Mvh

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022