Hardangervidda, Finse til Rjukan, vandretur [Far og datter i Vildmarken] collage af billeder, med Karen og Erik B. Jørgensen

Denne sommer var det igen tid til et lille Far og datter i Vildmarken eventyr! Min datter havde ønsket det skulle være vandretur og gerne noget over trægrænsen. Samt et ønske om der ikke var så mange højdemeter som sidste år, ups.

Læs og se mere om vores tur sidst år her:

Derfor så jeg igen på Hardangervidda, hvor min datter og jeg også vandre i 2019.

Denne gang vil jeg selv gerne se den sydlige del, samt det ville være sjovt at vandre ned til Rjukan, fordi vi hvert år er på skiferie ved Rjukan oppe ved Gaustatoppen. Samt Hardangervidda og især Rjukan har en fantastisk historie med sabotage operation mod Vemork-/Rjukan kraftstation, under Anden Verdenskrig hvor Norsk modstandsfolk sprængt produktion af tungt vand, til Tyskernes forsøg på at bygge en atombombe.

Derfor drog vi afsted, med færge fra København til Oslo og derfra med toget, Bergenbanen fra Oslo til Finse fjeldstation. Herfra vandrede vi over 9 dage mod syd ned til Rjukan, hvor vi var på museum, og var i god tid, så vi også fik en overnatning og tid til at se byen, før vi tog en bus retur til Oslo og færgen hjem igen.

Vil du vide mere om Hardangervidda, har jeg samlet en masse praktiske informationer her:

Herunder kan du se min overordnet film om turen, samt længere ned kan du se min ”dagbog” fra turen via YouTube dagbøger, SoMe opslag og tekst.

God fornøjelse

 

 

Overordnet film fra Hardangervidda, Finse til Rjukan

 

Dagsberetninger fra Hardangervidda, Finse til Rjukan

Forberedelsen

Dag 0.

 

Dag 1.

 

Dag 2.

 

Dag 3.

 

Dag 4.

 

Dag 5.

 

Dag 6.

 

Dag 7.

 

Dag 8.

 

Dag 9.

 

 

Data fra turen Hardangervidda, Finse til Rjukan

Grovrute/kort, Finse til Rjukan, Norge, Far og datter i Vildmarken, dag 0-9, af Erik B. Jørgensen

 • juli, dag 0.  2,83 km,    50min
 • juli, dag 1. 14,35 km, 6t10min
 • juli, dag 2. 16,40 km, 6t40min
 • juli, dag 3. 17,59 km, 6t16min
 • juli, dag 4. 18,73 km, 6t30min
 • juli, dag 5. 21,77 km, 7t20min
 • juli, dag 6. 17,08 km, 6t10min
 • aug. dag 7. 17,85 km, 6t35min
 • aug. dag 8. 21,78 km, 7t35min
 • aug. dag 9.  3,01 km,   40 min
 • I alt 151,39 km

 

 

Fjeldstationer og hytter på ruten

Vi gik forbi følgende fjeldstationer og hytter

 • Finse (DNT) betjening
 • Krækkja (DNT) betjening
 • Halne Fjellstue betjening
 • Stigstuv (Privat) betjening
 • Rauhelleren (DNT) betjening
 • Mårbu (her er to stationer)
  • Privat Fjeldstation, betjening
  • DNT hytte, betjening
 • Kalhovd (STT) betjening
 • Helberghytta (DNT) Lås, kræver nøgle og medlem af DNT

Du kan læse mere om hytterne, deres service og booke plads, ved at søger efter dem på denne kort-/overblikshjemmeside

 

 

Link til området

 

 

 

 

Rejser med barn

Ønsker du selv at rejse med dit barn eller børn, så giver jeg mine bedst råd og fif her, samt der er masser af andre turbeskrivelser.

 


Jeg håber du kunne finde en masse inspiration her.

Erik

 

 

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 9. august 2023