Jeg har en del ordsprog jeg lever efter! Simpelthen fordi jeg har erfaret de virker for mig. Et af de ordsprog, jeg har udviklet igennem årene, er dette!

“Hvis alle siger du er en idiot, så har de ret!”

Men det mener jeg, at jeg skal lytte til mine omgivelser, og hvis jeg er den eneste der mener et eller andet, så tager jeg nok fejl.

Den måde jeg griber det an på er følgende.

Når jeg får en ide på den ene eller anden måde, så bruger jeg først lang tid på at tænke over den, via ordnerne VIL, KAN, GØR! Det kan du se mere om her: VIL, KAN, GØR! [Motivation]

Kort sagt betyder det, at jeg virkelig skal gøre op, om det er det jeg vil.

Er jeg klar, så det næste jeg gør, er at finde 5-10 ”eksperter” som jeg fremlægger min ide over for. Det kan være venner, forretningsfolk eller eventyrer, det skal være dem jeg tror ved mest og kan give den bedst sparrig.

Siger alle ”eksperterne” at hvis jeg udfører min ide, så dør jeg eller ødelægger min forretning. Så gør jeg det ikke. Netop fordi jeg har erfaret at når alle andre ikke kan se min ide, så har jeg nok rette, så er jeg en idiot.

Til gengæld sige alle ”eksperterne” at det er en god ide, men jeg lige skal træne eller øve mig på det og det. Så køre jeg videre.

Så fortæller jeg mine mål højt og begynder at gå efter det!

Det kan du se mere om her: Mål skal være sagte! [Motivation]

Verden kan også fortælle mig, at jeg er en idiot på andre måder, nemlig som hentydninger. Ofte kommer folk ikke hen til mig og siger du er en idiot, det sker, men jeg oplever mere i de situationer, at det er dem, er kommer selv der har lidt problemer desværre. Ofte kommer det mere som små hentydninger. Uanset hvad jeg synes, når jeg får det at vide, så tænker jeg over det bagefter, evt. vender det med min nærmeste, for at sikre mig jeg ikke er idioten. Fordi hentyder eller udfald, kommer altid af en eller grund, derfor tænker jeg godt over det.

Jeg håber det her kan give dig lidt at tænke over.

Erik

 

Relateret indlæg

Hvis alle siger du er en idiot, så har de ret! Ordsprog af Erik B. Jørgensen

Indlægget er opdateret: 19. februar 2022