Hvad driver mig til at nå mine mål, bliver jeg ofte spurgt om? Det handler om passion for mig og vælge de rigtige ting for mig, når jeg vælger mål. Dog er der 3 helt centrale ord der går igen i alt, hvad jeg kaster mig ud i!

  • VIL
  • KAN
  • GØR

3 ord der er lette at sige, men lidt svære at lev og handler efter. Det jeg mener med det hele er:

 

VIL!

Når du begynder at drømme om et mål og sætter dig op til at nå det. Så er det vigtig at bruge lang tid på at tænker over hvad det er du præcist ”VIL” med dit mål?

Jeg har haft mange mål og nået mange af dem. Jeg bruger altid lang tid på at overveje, hvad det næste mål skal være, så det er velovervejet og vejet op mod andre ideer og mål. Så når jeg går i gang med at nå mit mål, har jeg et helt klart billede af hvorfor jeg vil gå efter målet, hvad målet er (et præcist billede) og hvad jeg forventer det kræver.

 

KAN!

”KAN” er hvad jeg skal træne for at nå mit mål. Jeg ”KAN” en masse nu, men hvad skal jeg ”KUNNE” for at nå mit mål. Hvad kræver det af træning og færdigheder.

Hvor lang tid skal jeg bruge for jeg ”KAN” det jeg ”VIL”. Det kan være alt fra 2 dage til 5 år, alt efter hvad målet og mine færdigheder er.

Det er ”KAN” jeg bruger meget energi på at se på, så jeg har den rette tid til at forberede mig godt og grundigt, så jeg når det jeg ”VIL”.

 

GØR!

”GØR” er den svære ting, det er her testen for alvor komme om man ”VIL” og ”KAN”!

Jeg har nu lært i mit liv, at der er så mange belønninger og store oplevelser i at nå mine mål, at jeg er villige til at gå igennem rigtig mange ting, for at nå mine mål.

Det lærte jeg for alvor på optagelsen til Jægerkorpset. Ikke en gang kan jeg huske vi fik ros i de 4 måneder optagelse vare. Tværtimod fik vi at vide vi var nogle skvat og kunne lige så godt melde fra. Så det var kun op til mig selv at motivere sig selv og vise jeg ville være der. Man kan bare ikke bruge Jægersoldat der ikke kan motivere sig selv eller har det miste lyst til at give op. Fordi det bliver kun endnu svære når man er i krig, her dør man og tager højst sandsynligt sit team med sig, hvis man ikke bliver ved.

Det har jeg brugt lige siden, også når det bliver hårdt og uoverskueligt, så er det at huske tilbage til ”VIL” og det billede jeg har af mit mål.

—0—

Jeg håber du kan bruge ”VIL, KAN, GØR” når du går efter dine mål, store som små. Husk at forsætte også når det er hårdt og uoverskueligt, fordi belønningen bliver så meget større, ved at blive ved.

Erik

 

Relateret indlæg

VIL, KAN, GØR, motivation, Erik B. Jørgensen

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022