Noget jeg har været glad for og stolt af er at, jeg har et testamente, det har jeg haft i mange år. Ved at have et testamente, bliver jeg sat fri, fordi jeg har afklaret en lang række ting, og fjernet pres fra mine pårørende.

Jeg laver ikke et fuldstændig juridiske bindende testamente, fordi det kan jeg ikke let ændre i løbende. Jeg har ikke bruge for det er 100% juridiske, mit behov er at give udtryk for jeg ønsker mig. For mig er det vigtigst at mine pårørende ikke skal stå tilbage og tænke, hvad var det nu Erik gerne ville eller hvad de tror jeg gerne ville.

Jeg har lavet et dokument, jeg har delt med min kæreste og to kammerater, så de kan se det og se de ændringer jeg løbende laver, når jeg ændre mening, eller kommer i tanken om noget nyt. Ved at gøre det, føler jeg at, jeg sætter mig selv fri. For når jeg er på ekspeditioner og bare køre rundt i landet, ved jeg at det vil være en hjælp for de efterladte hvis der sker mig noget. Samt jeg selv har noget at sige til hvad der skal ske.

I mit testamente dokument står der:

  • Hvem mine forskellige specielle ting/arv, skal tilbydes hvis min datter eller kæreste ikke vil have det.
    • Jeg har f.eks. ting jeg synes Eventyrernes Klub skal have eller en god kammerat
  • Jeg har ønsker til min begravelse, om hvor, hvordan, ønsker til musik, hvad der skal ske til begravelsen og mødet bagefter.
    • Specielle ønsker til hvem der skal inviteres.
  • Så har jeg min ønsker til hvad der skal ske med min hjemmeside og alt det materiale jeg har.
  • Jeg har også skrevet en tale til min datters nonfirmation eller konfirmation, hvis jeg skulle gå væk.

Det har jeg haft siden jeg var 24 år gammel. Det har ændret sig mange gang, men jeg elsker jeg har taget stilling. Jeg håber dog det aldrig skal bruges og jeg bliver meget gammel og får mange flere eventyr!

Husk at tag stilling, så de efterladte ikke skal stå og gætte, tænker de har nok i deres sorg. Hvis du vil være 100% sikker på at dine ønsker følges, så skal du lave det juridiske bindende!

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022