Når jeg gerne vil nå mit mål og har overvejet nøje hvad jeg vil kaste mig ud i af mål/projekter, så er noget af det vigtigst for jeg kan nå mit mål at få mit mål sagt højt.

Det er noget jeg har arbejdet meget med, men som jeg er blevet bedre og bedre til. Fordi når jeg får sagt mit mål højt, så lykkes det også lettere for mig!

Jeg mener selvfølgelig ikke du skal sige din mål højt til alle og enhver fra dag et.

Du skal i starten, nøje overveje om dit mål/idé virkelig er noget du vil. Jeg bruger ”VIL, KAN, GØR”. Kan du se/læse om her: VIL, KAN, GØR! [Motivation]!.

Når jeg er forholdsvis sikker på det er det mål/idé jeg går med, så er det tid til at få mit mål sagt højt.

Jeg starter med at finde 5-10 personer, der helst skal have noget kendskab til det jeg vil. Det skal være eksperter, eller nogen jeg har stor tiltro til. Så fremlægger jeg min idé til dem en for en. Jeg holder øje med hvad de siger og hvordan de ser ud. Siger alle 5-10 personer at det kan jeg og at det også er en god idé, så gør jeg det. Til gengæld siger de alle, at det er en dum idé, at det er for farligt, så er det mig der tager fejl og jeg gør det ikke. Fordi en ting jeg har lært igennem årene, det er at når ”alle” siger jeg er en idiot, så har de desværre ret!

Men når jeg har fået ”Go” fra mine eksperter, så er det tid til at sige mit mål højt til alle. Jeg har lært at i de fleste tilfælde gælder det om at sige mit mål højt tidligt i forløbet. Det er primært af to årsager.

  1. Des flere personer jeg fortæller mit mål. Des mere begynder jeg at tro på det. Det er min hjerne der ikke er særligt klog og let at snyde 
  2. Når jeg fortæller folk om mit projekt, så oplever jeg også at folk er virkelig hjælpsomme. De tilbyder at hjælpe, giver mig gode kontakter og hjælper på alle mulige måder. Den hjælp vil jeg aldrig få hvis de ikke kender mit mål!

Selvfølgelig er der projekt jeg ikke fortæller til ret mange, fordi der er en fordel ved at komme uventet. Men det vurderer jeg fra gang til gang. Det vigtigst er at eksperterne tror på det.

Du skal være forberedt på at der også findes negative folk, når du melder dine mål ud. Jeg oplever ikke negative folk ret ofte. Der skal nok være en masse, der synes jeg er en idiot, men de følger mig alligevel ikke. Jeg kan huske første gang jeg meddelte ud at jeg ville rejse 45 dage ud i Vildmarken med min datter på 3,5 år den gang, “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i kano, Finland“. Så oplever jeg nogle negative mails. Underligt nok var det primært fra kvinder, der synes det var dybt uansvarligt, og min datter ikke kunne undvære sin mor. Men de folk kendte mig ikke, og kendte ikke min datter. Så dem var jeg fuldstændigt ligeglad med.

Jeg oplevede det også under “Danmark rundt i kajak, isvinteren 2009-10“. Da jeg startede, var der folk der skrev at jeg ikke skulle skrive blog fordi jeg ikke kunne stave. Det er jeg også ligeglad med, da jeg gør det så godt jeg kan som ordblind, de må lade være med at læse med. Flere skrev andre steder at jeg umuligt kunne gennemføre ture, fordi jeg ikke kunne få varmen i teltet og tørre mit tøj. Det er ikke svært med to store benzinbrændere i teltet. Men det er folk der reagerer ud fra deres egen verden og erfaringer. De tænker ikke over min baggrund. Jeg havde det så dejligt i teltet :-)

Ved at sige mine mål højt, så har jeg fået så meget hjælp og støtte igennem årene. Der skal lyde en stor tak til alle der har hjulpet mig på den en eller anden måde.

Så har du et mål/ide, så tænk det igennem, vend det med nogle eksperter og derfra sige det højt, glem idioterne, men bliv ved at sige det højt, så du selv tror på det. Samt du vil opleve at der er så mange der gerne vil hjælpe dig mod dit mål!

Husk det er det samme for et team, her skal I også kunne sige jeres mål højt sammen og til hele verden. Fordi så begynder I også at tro på det. Det smitter, så andre vil hjælpe eller gerne være en del af jeres team. Står du som leder, og du kan få dit team til at sige målene højt, så har du også så meget større chance for at dine medarbejdere tager målene til sig og gør dem til sine egne.

Håber du går efter din drøm/mål. Husk også at få dit mål billedgjort, men mere om det her: Sæt billede på dit mål! [Motivation]

God rejse mod dit mål!

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022