Vi du nå dine mål, så er der mange skridt hen mod at nå dine mål. Men et af de meget vigtige skridt er at, have styr/fokus på detaljen.

Jeg oplever mange har store mål, og også tør gå efter dem, men de snubler fordi de ikke har styr på detaljerne i deres mål og derved ikke har styr på deres forberedeler.

Om jeg sætter mål i mit firma eller private ting, er det det samme, som når jeg forbereder mine ekspeditioner.

Først handler det om at få fuldstændig styr på hvad mit mål er og hvorfor jeg vil det (det gør jeg ud fra ”VIL, KAN, GØR”). Vi antager du nu har styr på hvad dit mål er! Ellers er der her et par indlæg om det.

 

Train hard fight easy

For at nå dine mål, så kræver det ALTID forberedelse og træning! Derfor laver jeg altid en tidslinje, fra der hvor mit mål er og bagud. På den måde kan få styr på hvor lang tid jeg skal bruge, for at nå mit mål. Det kan være 2 dage eller 3 år, det komme an på hvor omfattende mit mål er. Tidslinjen gør at jeg får et realistisk billede på, hvor lang tid jeg skal bruge på forberedelse.

Når jeg skal på ekspedition er forberedelserne en lang række ting som:

  • Træning
  • Udstyr, anskaffelse.
  • Økonomi, hvor meget skal jeg spare sammen.
  • Rute
  • Historiske materiale.
  • Logistik
  • Og meget mere.

Alt det tager tid, ofte lang tid. Derfor skal jeg også have tid nok til at nå mine mål.

Fordi hvis jeg ikke forbereder mig godt nok, så når jeg heller ikke mål, fordi det jeg ikke forbereder mig på, det sker. Der er som om, når man har tænkte og trænet på de forskellige situationer der kan opstå, så sker de ikke. Men det man ikke har tænkt på man skal kunne klar, det sker. Det kan også være en tidslinje over hvilke arbejdsprocesser jeg skal igennem, for at nå mit mål.

Så hvis du vil nå dine mål, Så skal din tidslinje tag højde for de forhindringer, påvirkninger og arbejdsopgaver, det kræver. Det er her du skal helt ned i detaljen. Som vi altid sagde i Jægerkorpset ”Train hard fight easy”. Det har jeg gjort lige siden.

God fornøjelse med at få styr på dine detaljer mod dine næste mål!

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022