Ingen er i min verden fejlfri eller perfekte. Jeg kan se at med sociale medier og den måde vi får fremstillet os selv, kan det hurtigt komme til at virke som om, man er mere, end man er. Vores kultur fremmer glansbillederne af vores liv. Sådan kan mit liv og virke også fremstå, når man ser det udefra og på afstand.

Jeg er ikke fejlfri, jeg laver masser af fejl. Jeg har tvivl om, hvorvidt det, jeg laver, er godt nok? Om jeg går den rigtige vej, med de ting jeg laver? Jeg er langt fra perfekt. Jeg er ikke altid den bedste udgave af mig selv. Jeg ser indimellem sider af mig selv, jeg ikke er stolt af. Der er også en masse ting, jeg ikke kan lide at lave, og jeg ikke trives i.

Men det jeg har lært gennem årene er, at tvivlen er min vej og samarbejdspartner. Fordi uden den, så gør jeg ikke mit bedste. Med tvivlen ved min side så anstrenger jeg mig mere, og jeg arbejder hårdere. Jeg kan let være i tvivl, om jeg kan gennemføre det, jeg kaster mig ud i. Men det er altid en del af processen frem mod mit mål.

Tvivlen har mange sider. Jeg har også lært at dele tvivlen op. Når min krop fortæller mig, at der er noget, jeg ikke har lyst til, og som jeg ikke trives med, så er det en fejl at forsætte med det. Når kroppen fortæller mig, det er en fejl, så har jeg lært at sige nej og skære de fleste arbejdsopgaver væk, jeg ikke trives med. Selvfølgelig havner jeg også i opgaver og situationer, hvor jeg ikke trives og laver fejl, men så må jeg lære af de situationer.

Personligt tror jeg ikke, det er sundt at tro, at man er fejlfri og ikke føler tvivl, fordi så tænker man sig ikke nok om.

Jeg øver mig også i at vise, at jeg ikke er fejlfri. Det håber jeg også skinner igennem i det, jeg laver.

 

Tror du, at du er fejlfri?

Jeg håber ikke, at du tror, at du er fejlfri. Jeg håber, at også du har dine tvivl, men samtidige lærer at arbejde med dem og bruge det til noget godt.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022