For at øge mine chancer for at nå mine mål, sætter jeg altid et helt konkret billede på mine mål. Med det mener jeg, at når jeg har besluttet hvad mit næste mål er ude fra ”VIL, KAN og GØR” (indlæg om det her!). Så sætter jeg et helt præcist billede på hvad målet er. Den kan være at rør grænse-sten nr. 1, da jeg padlede ”Danmark rundt i havkajak, under isvinteren 2009-10”. Eller tag telefonen og ringe til min kæreste, når jeg stod ved kysten, efter at havde rejst ”Alaska på tværs” til fods og i packraft. Da jeg søgte ind i Jægerkorpset og var aspirant, var mit præcise billede af målet, at jeg fik min bordeaux baret og blev Jægersoldat.

Grunde til det er så vigtigt at sætte et helt præcist billede på sit mål, er man skal kunne huske det, når man er vildt presset, dårligt, sult, kold, møder modsat og man synes livet er noget lort. Har man ikke et helt konkret billede, så glemmer man målet og man lad kroppen og hjernes undskyldninger vinde.

Under optagelsen til Jægerkorpset, kunne jeg let drømme om hvor fedt det måtte være, at blive Jægersoldat og komme på fede kurser og missioner. Men når jeg blev vildt presset, kunne jeg ikke tænke på noget som helt, kun min bordeaux baret, derfor kunne jeg forsætte og forsætte. Når jeg så fik kræfter igen, kunne jeg drømme de store drømme igen. Det jeg har set rigtig mange gange er, at folk glemmer, at sættet et meget præcist billede på deres mål. Derfor kan de ikke overskue den modstand de bliver mødt med, fordi de ikke kan se målet og billedet af målet, så begynder hjernen at sige, det var ikke vigtigt alligevel, jeg vil også heller noget andet, det er åndsvagt og meget mere. Hjerne er kreativ. Når målet forsvinder og hjerne servere undskyldningerne, så tager mange undskyldninger og stopper. Ofte uden rigtig at vide hvorfor man er stoppet efterfølgende.

Det er altid i orden at stoppe, hvis man er helt afklaret i noget. Men omvendt er det meget dumt at stoppe, uden at se om ens mål var fedt. Hvis jeg ikke kunne lide at være Jægersoldat, kunne jeg bare sige op igen. Kom jeg ikke ind, ville jeg aldrig vide om det var fedt. Det gælder med alt i livet.

Jeg har fået så mange ekstraordinære oplevelser og nået rigtig mange af mine mål, fordi jeg forsætter. Grunden til jeg forsætter, er jeg har et klart billede af mit mål, så jeg ikke taber det af syne, når jeg møder modstand. Der er altid modstand. Bliver man ved er der så meget mere at få og lære.

Husk det er ikke en skam at prøve, det er en skam at lade vær (indlæg om det her!).

Held og lykke med at sætte et helt præcist billede på dit næste mål.

Erik

 

Relateret indlæg

Udviklingsforedrag af Erik B. Jørgensen. Jægersoldat, Erik B. Jørgensen parade bliver Jægersoldat

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022