Aclima bakkede op om min tur Skandinavien rundt i kajak, med et hav af deres fantastiske undertøj. Aclima er et gammelt hænder kronet Norsk firma, der har lavet uldundertøj i mange år og har udviklet en masse unikke produkter.

Da jeg har brugt flere af deres produkter i mange år. Var jeg super glad for at Aclima bakkede mig op. Aclima var helt sikkert en af de helt store grunde til min tur blev til noget. Et firma der vil eventyret.
Du kan se en video fra den gang jeg fik tøj her:

Hvordan brugt jeg så tøjet

Under min Sandiline tørdragt, og min to delte dragt fra Sandiline, brugte jeg følgende om vinteren.

 • Aclima WarmWool, Boxer shorts, gode solide uld underbukser
 • Aclima WoolNet, Long pants, lange netunderbukser i uld
 • Aclima WoolNet, Polo W/Zip, lang undertrøje i uld med lang fast hals.
 • Aclima Overall, Overall , en heldragt i uld.
 • Aclima Socks, WarmWoll, en god indersokker i uld med forstærkninger
 • Aclima Socks, Aclima HotWool, en god var ydresok.

Jeg er meget glad for uld (og nej det klør ikke, det gør moderne uldundertøj ikke), da det holder varmen selv om det bliver fugtigt, samt det lugter ikke. Ved at have et par gode underbukser på, og så netundertøj, kunne sveden let blive transporteret ud i yderest lag, samt der er en masse stille stående luft der varmer.

Yderst havde jeg så min heldragt i uld, så skiller jeg ikke af på ryggen, hætten var lagt ned så halsen var fri. Som yderst lag kunne fugten sætte sig her i, samt det isolere super, så jeg havde ikke problemer med at holde varmen, fra minus 5 til 15 grader, med vandtemperatur fra 0-3 grader. Aclima Overall, Overall er en tynd uld heltdragt, men en god lang lynlås så det er let at komme i.

Jeg har intet at udsætte på noget af tøjet, Aclimas netundertøj er gennem tænkt ud i detaljen, f.eks. god elastik i bukserne, det holder deres pasform. Samt på knæ, albuer, skuldre, er der fast stof i, så at nettet ikke laver mærker og irriterende hvis man får belastning på som rygsæk eller ligger på knæ.

Til slut havde jeg Aclimas dejlig varme uldsokker

Senere da det blev varmer sendte jeg heldragten hjem sammen med min tørdragt midt i Norge. Så overtog

 • Aclima WarmWool, Hood Sweater, en lang trøje med hætte og lange ærmer
 • Aclima WarmWool, Long pants, gode lang underbukser

Det havde samme funktion som heldragten, jeg havde brugt det som ekstra telttøj ind til da. Men kort efter begyndte jeg at variere min påklædning da temperaturen i luften nu var højre. Så de langeunderbukser røg hurtigt, så jeg ”kun” have underbukser og lange netunderbukser på i mine tørbukser.

Kort efter røg alt mine Aclima tøj på overkropen og jeg tog Sandiline langærmet trøje, da den er vandafvisende, så jeg kunne ro unden jakke.

På land

Havde jeg et ekstra sæt netundertøj. Ellers brugte jeg

 • Aclima LightWool, Headover, hals tørklæde
 • Aclima LightWool, T-Shirt , tynd dejligt t-shirt, til telt og når jeg skulle ind til byen
 • Aclima LightWool, Shirt , tyd langærmet t-shirt, til telt og når jeg skulle ind til byen
 • Aclima LightWool, Shorts  Lette underbukser
 • Aclima WarmWool, Hood Sweater, lang ærmet trøje til lidt koldere dag, med en dejlig hue
 • Aclima WarmWool, Long pants, lange underbukser, kan hurtigt blive kølligt i teltet
 • Aclima WarmWool, Boxer shorts, underbukser, havde 3 par i alt
 • Aclima HotWool, 400g Jacket W/Hood, tyk trøje med hætte, til de kolde dagen under min løbejakke
 • Aclima VarmWool, Unisex Beanie, en dejlig hue, jeg havde to en til land og en på vandet
 • Aclima Socks, WarmWoll, land sokker inder sokker
 • Aclima Socks, Aclima HotWool, ydersok i uld, gik i støvler hele turen, så havde dem ofte på når jeg skulle gå længere.

Igen dækkede det mit behov igennem 3, næsten 4 årstider. Alt Aclimas tøj er gennemtænkt. Især deres Aclima WarmWool, Hood Sweater er virkelig unik og gennemtænkt, med lomme på maven og hætten der kan bruges på mange forskellige måder, f.eks. halsvarmer, hue, ingen ting, m.v.

Aclima LightWool, Headover var jeg lidt betænkelig ved i starten, hvad jeg skulle bruge den til. Men den er så behagelig og når jeg tog den på under jakken, lukker den for træk så ofte kunne jeg undvære en ekstra trøje. Samt den kan bruges som pandebånd, hue, osv.

Det skal dog nævnes at Aclima LightWool, Shorts er en meget tynd underbuks, dejligt om sommeren, men de er meget løse i det, så hvis man ikke er til det sider lidt løst, så skal man bruge Aclima WarmWool, Boxer shorts. Se en kort video fra genialt grej om dem og lidt af det andet her

Alt er solidt og holder super godt.

Jeg kan blive ved med at rose Aclimas tøj, men tjek det ud på www.aclima.no

Erik

Andre indlæg om tørbukser og tørdragter:

Relateret indlæg:

Andre anmeldelser af t-shirt

Andre anmeldelse af trøjer:

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!