Grej

Sneaker Jakkens historie og anmeldelse


Kom i tanken om jeg aldrig har anmeldt min ynglings trøje, som har fulgt mig i mange afskygninger siden 1999, hvor jeg støtte på dens forgænger for første gang.

Første historien om Sneaker Jakken fra Warmpeace.

Nøjagtig hvilke årstal den kom frem ved jeg ikke, men det var Lowe Alpine der lavede den først, under navnet Ninja, den lignede Sneaker Jakker, men havde lidt flere forstærkninger, bl.a. havde den læderforstærkning omkring tommelfingerhullet. Samt var i vatteret fleece.

Det var standard udstyr ved Sirius Patruljen, det blev hurtigt ens ynglings ting, når man fik den udleveret. Omkring 2000, stoppede Lowe Alpine, produktionen, så nu var gode råd dyre.

Sirius fik Warmpeace til at lave en ny model der minder om Sneaker Jakke, den er dog ikke lavet af PowerStrech men af vatteret fleece (Lycra fleece) så den er lidt kraftigere og godt varm.

Jægerkorpset og Frømandskorpset stod og skulle havde noget godt fleece tøj i 2002, så derfor så man sig

om efter et sæt. Der faldt øjnene på Sirius’s nye fleece. Men den var for varm, og man ville gerne have en

glatter overflade, samt det behøvede ikke at være helt så varm. Derfor var vi 3 person i Jægerkorpset, der var med i en test gruppe der, fik de første PowerStrech sæt, i de første test var der også Bibs bukser med (busker og vest syet sammen til en heledragt). Dem testede vi over nogle måneder.

Før den blev sat i produktion. Desværre kunne jeg ikke få gennemført læderforstærkningerne igen.

De først mange år, var det kun militæret der kunne købe dem i grønne, som civil var de sorte og kom i andre farve variationer.

Om Lowe Alpine fortrød ved jeg ikke med omkring 2004 om de igen med en Ninja men meget tynder og ikke som den gode gamle, kaldt Warm Zone Ninja Hoody

Anmeldelse:


Det er en god kvalitet PowerStrech, som er varm og holder sin form, snittet i jakke gør den sidder tæt på kroppen og følger ens bevægelse. Den er forsynet med to gode lommer foran, samt lynlåse under armene til udluftning.

Den har en fast hætte også i PoweerStrech, og syet elastik ind i nakken, det gør man får en hætte der føles som en hue, når man har den oppe, den følger ens bevægelser, så man slipper for at se ind i hætten når man drejer hovedet.

Den er også forsynet med tommelfingerhuller, så kan ikke skiller af, når man arbejder eller tager sin jakke på.

Ydermere har den en elastik man kan sætte ned mellem benene, hvis man synes man skiller, af har aldrig selv brugt den.

Alle lynlås er af rigtig god kvalitet og holder i mange år.

Dens eneste svaghed er syningerne omkring tommelfinger hullerne, som har det med at gå op. Men det er småting, jeg har behandlet mine 3 trøjer hårdt, igennem mange år, og de er stadig med mig, dog er dem fra Sirius tiden, færdige. Så den ældste er fra 2002 og har været med mig over alt i verden.

Trøje er god til en aften i lejen over en eller to tynde lag. Jeg har også gået i den på kolde dage, bare med en løbeoverdel over til at tag vinden.

Lynlåsene under armen gør man kan lufte rigtig godt ud. Samt det er en super fleece i kombination med en goretex jakke, når det regner, eller på skiferie, der bruger jeg dog ofte en bomuldsjakke.

Den er ikke gratis, men den holder i mange år. Se den og prøve den.

Den kan købes ved Spejdersport her hjemme.

Erik

Andre anmeldelse af fleecetrøjer:

P.S: Kom gerne med din kommentar og erfaring, samt om du kunne bruge dette indslag, til inspiration for mig.

Har du forslag til indlæg er de også velkommen.

You may also like

9 kommentarer

 • Dennis K.

  Har haft en WP Sneaker i 2 år nu, den gør det godt. Ultracomfy og åndbar uden lige. Har brugt den både som iso-lag på toppen af Kilimanjaro og alene på en kølig dansk sommeraften.
  Den er pengene værd., selvom den er i den dyre ende.

  15. januar 2018 at 21:30 Svar
 • Hedegaard

  Ingen tvivl WP´s sneaker et genialt stykke tøj. Har slit to stk op. Af en eller anden grunder kommer den til at udfylde et “hul” i ens friluftsbeklædning som man ikke vidste….

  Men…..da jeg skulle til at købe nr. 3 faldt jeg ved et tilfælde over Montane Jakal Jacket hos Friluftslageret. Ved første øjekast minder den 100% om sneaker. Den har dog visse forbedringer. Forsærkningerne på skuldre og albuer virker MEGET mere slidstærke (ikke fordi det lige frem har været et problem!!) Syningerne ser krafigere ig bedre ud. Den har en lille inderlomme, og så er der powerstrecth i “håndvarmerne”.

  Købet den, da man får 20 % rabat ved fremvisning af veterankortet. Så 1199,- for en forbedret udgave at sneaker er da ok…….og ikke mindst føles den som en egen hud. Alid en himmelsk fornøjelse med helt ny fleece inderside, blød og dejlig!!

  11. oktober 2011 at 13:51 Svar
 • Morten Birkelund

  Du kan spare 100 kr. på din Warmpeace Sneaker jakke ved at købe den her. Der kan kun bestilles jakker der er på lager, og dit jakke bliver derfor afsendt på først komne arbejdsdag, og du har den næste dag.

  29. december 2010 at 23:20 Svar
 • Thomas Navntoft

  Jeg har lige købt min første warmpeace, og den er intet mindre end fantastisk. Hvad gjorde man dog inden man fik den? Den får mine varmeste anbefalinger. Og rigtig fin anmeldelse af jakken! Thomas

  11. december 2010 at 21:59 Svar
  • Erik

   Hej Thomas
   Tak for din kommentar. Samt held og lykke med dit nye liv i en Warmpeace trøje.
   Mvh
   Erik

   12. december 2010 at 13:39 Svar
 • Jacob

  Hej Erik:

  Har selv haft WP Sneaker i grøn som jeg har brugt indenrigs og udenrigs (Afghanistan).

  Det taler for sig selv, at ca. 80% af et udsendelseshold til Afghanistan køber en for egne midler. Dette til trods for at den udrustning, der udleveres til internationale enheder er glimrende.

  Jakken blev hurtigt en af mine yndlingsgenstande. Jeg brugte min dagligt i 2 år. Fik først problemer med syningerne på den ene skulder efter en periode med marchtræning, hvor rygsækken havde gnavet syningen i stykker. Donerede den til en kammerat der skulle udsendes og den fungerer fortsat.

  Jeg har nu investeret i en WP Sneaker jakke og bukser (smækbusker) samt hue og rørhalstørklæde i sort til “civil” brug.

  Jeg bruger jakke, bukser og hat som robeklædning under “varmere” forhold med en Kokatat Storm Cag som yderbeklædning, hvis det begynder at blæse op eller begynder at regne.

  For mig er det et af de bedste kompromisser mellem at være for kold eller for varm – jeg sveder som et svin under fysisk aktivitet og kan ikke rigtigt bruge dry suits eller dry tops (bruger dem kun under længere kryds over åbent hav).

  Prisen virker høj (ca. 1250-1500 kr i DK), men det er nok en af de ting i mit klædeskab jeg har brugt mest, så set i den sammenhæng har jeg ikke “lommesmerter”.

  19. juni 2010 at 16:01 Svar
  • Erik

   Hej Jacob

   Tak for din gode beskrivelse. Kan sige at jeg selv bruger bibs’en, bukser+vest i et, under min tørdragt når jeg roer om vinter, men brynje bukser under, på over kroppen har jeg brynje og en tynd uldtrøje under vesten.

   Mvh

   Erik

   19. juni 2010 at 16:02 Svar
 • Oleat ønske en ny i julegave skønt den ga

  har boet i den jakke de sidste 5 år (når det ikke lige har været vejr til bare en t-shirt, selvfølgelig :-))
  Skyndte mig at ønske en ny i julegave skønt den gamle fungerer fint endnu.
  At der kan laves noget grej der fungerer så godt og er så holdbart er så fedt. Den er alle pengene værd.

  18. juni 2010 at 23:33 Svar
 • Skriv en kommentar