Grej, Uld produkter

Aclima Woolnet, sikker på at være tør og varm

Aclima Woolnet Shirt CrewNeck, Polo w/Zip, Long Pants, Singlet

Det er ikke nogen hemmelighed jeg har arbejdet sammen med Aclima længe og har haft deres undertøj endnu længere. Jeg elsker deres slidstyrke og funktionalitet. Jeg er en del af der test team, kan du læse her.

Det jeg har brugt allermest og er så glad for til alt, løb, ski, vandre og en tur i byen om vinteren er Aclima Woolnet.

Det er lavet af dejlig blød merinould, der ikke kræser. Grunden til det er så fedt, er at net konstruktion gør at der kan stå en masse stille stående luft, som isolere super godt. Omvendt tillader det også sved og fugt at passer hurtigt videre til næste lag. Derved forbliver jeg tør og varm.

Jeg har brugt mange slags netundertøj, men Aclima skiller sig ud ved:

 • Der er uld, som er varmt selv når det er fugtigt
 • Det forbliver blødt, selv efter mange vask.
 • Detaljerne, Aclima har tænkt sig om. De har sat fast stof på udsatte steder som skuldre og knæ. Nu kan det også bruges når jeg går med rygsæk eller ligger på knæ. En gang i Jægerkorpset fik jeg et andet mærke på, med net over skuldrene. Jeg tog en tung rygsæk på og af sted. Av, min skulder var i tern bagefter.
 • Det har stor slidstyrke

Jeg bruger Aclima Woolnet til alt. Under min tørdragt i kajakken, på vinter ekspeditioner, når jeg køber en tur om vinteren. Selv når jeg går en tur om vinteren, hvor jeg ved jeg skal meget ud og ind af butikker. Så kan de regulere varmen så meget, at jeg kan holde ud og havde dem på inden for.

Er det meget koldt tager jeg et sæt uldundertøj uden på, til at tag fugten og lave endnu mere isolering.

Jeg har brugt både med høj hals og rund hals, der er lidt efter hvad jeg har uden på.

Det jeg har brugt er:

 • Woolnet Shirt CrewNeck
 • Woolnet Polo w/Zip
 • Woolnet Long Pants
 • Woolnet Singlet

Kan være:

 • Aclima WarmWool, Hood Sweater, lang ærmet trøje til lidt koldere dag, med en dejlig hue
 • Aclima WarmWool, Long pants, lange underbukser, kan hurtigt blive kølligt i teltet
 • Aclima Overall, Overall , en heldragt i uld.

Jeg synes Aclima er super fedt. Du kan følge dem på Facebook her

Erik

Relateret indlæg

You may also like

9 kommentarer

 • Morten

  Hej Erik

  Hvordan er det i størrelse? Læste en anmeldese som sagde at det var lidt stort og at man burde gå en størrelse ned?

  Hvor høj er du og hvilken str. bruger du?

  Mvh
  Morten

  12. februar 2016 at 10:58 Svar
  • Erik B. Jørgensen

   Hej Morten
   Jeg synes nu Aclima er meget normalt. Jeg er 187 cm høj, jeg bruger primært XL, som jeg gør i næsten alt. Jeg har også nogle underbukser i L, det går også.
   Mvh
   Erik

   12. februar 2016 at 20:01 Svar
 • Martin

  Hej Erik

  Har du nogen erfaringer med Coolnet vs Woolnet?
  Min udfordringer er at jeg ofte både sommer og vinter er på patrulje med høj itensitet, og derfor sveder meget. Det jeg har nu er ikke godt nok til at undgå for stor nedkøling ved pauser.
  Hvad vil du mene er mest egnet, Coolnet eller Woolnet?
  Hilsen
  Martin

  27. maj 2014 at 19:54 Svar
  • Erik B. Jørgensen

   Hej Martin
   Tak for din kommentar.
   Jeg har kun meget lille erfaring med Coolnet, da jeg ikke sveder så meget. For mig har Woolnet altid dækket mit behov. Jeg bruger det ikke om sommeren. Kun i lejr eller obervations post.
   Mit bud vil forsat være Woolnet, da uld også varmer hvis det er fugtigt.
   Mvh
   Erik

   27. maj 2014 at 22:43 Svar
 • Stig Haldan

  Helt enig Erik…
  Kan anbefale at du tester Feetures uldsokker ved lejlighed – super lækre. Den tykkeste model.
  DBh
  Stig

  22. december 2013 at 08:47 Svar
  • Erik B. Jørgensen

   Hej Stig
   Dem må jeg prøve. Undeligt nok er de lige kommet med posten til mig. Gad vide hvordan de er det;-)
   Mvh
   Erik

   28. december 2013 at 17:37 Svar
 • Ib Sandstrøm

  Hej Erik,
  Kanon video du har lavet. Og en rigtig god forklaring af det med åndbarhed kombineret med isoleringsevne.

  Lige et spørgsmål – hvad har du oplevet ved brug af Woolnet omkring det at det strækker sig når man har brugt det et stykke tid? Og har dette ændret sig igennem de mange år, hvor du har brugt Woolnet? Altså om Woolnet nu er anderledes på dette punkt end woolnet for 4-6 år siden?

  PS OFFTOPIC – nederst, under kommentarfeltet er der 2 tick-boxes. Jeg gætter på at de sørger for at jeg får en mail, når der er svar på min kommentar – Det kunne være rigtig fint, hvis der stod lidt forklarende tekst ved siden af dem 🙂

  12. oktober 2013 at 12:50 Svar
  • Erik B. Jørgensen

   Hej Ib

   Tak for din kommentar.

   Jeg synes helt klart at det moderne WoolNet holder sin form meget bedre end det helt gamle. Men jeg har aldrig oplevet det er blevet helt deformt.
   I dag synes også det holder blødheden længere.

   Tak for forslaget til forbedring. Det får jeg en til at se på.

   Mvh
   Erik

   13. oktober 2013 at 13:20 Svar
 • Erik B. Jørgensen

  Tak for dit input Bjarke. Fedt du gider
  Mvh
  Erik

  11. oktober 2013 at 20:40 Svar
 • Skriv en kommentar