Jeg valgt en tørdragt fra Sandiline, jeg var i flere modeler også Kokatat, men til slut endte valgt på Sandiline, af flere årsager:

–       Lynlås i nakken, kan godt lide den ikke sidder over brystet så jeg kan mærke den.

–       Ingen hætte, bruger altid hue, så ingen grund til den sidder og slasker

–       Neopren hals og manchetter ud over latex, manchetter, føles godt, beskytter latexen, og man er fri for velcro lukninger.

–       Ånder super godt

–       Har Dobbeltfals til skørt, noget jeg aldrig vil undvære

Levede den så op til min forventninger, ja det gjorder den, har været lykkelig for den, ellers var min tur ikke mulig, synes den har holdt godt og har utroligt lidt slidtage i forhold til hvad jeg har budt den.

Jeg valgte den gamle model, men en ældre lynlås, fordi den nye ikke var testet af nogen jeg kendte endnu, den gamle, går lidt strammer, men viste den ville holde. Lynlåse har virket perfekt, men jeg har også smurt dem engang imellem med silikone. Som nævnt mener jeg at lynlås i nakken er perfekt, fordi lynlås aldrig kan mærkes og den sidder gemt væk, men skal dog have en vis smidighed for at lukke og åbne den.

Pis hullet, kan jeg ikke undvære, når man er så mange timer i kajak i træk.

Jeg er meget glad for neopren manchetterne, fordi de varmer, men lige som om de støtter en og ens latex manchetter bliver beskyttet lidt mere. Kan ikke se nogen slidtage på min manchetter selv efter så mange gang af og på, der er et lille hak i den en neopren manchet, men min egen skyld, da en sæl bed mig ud for Rømø.

Åndbarhed, har været helt over truffen, da jeg har kunne bruge det samme tøj under, hele ture, fra -15 til  5 grader (læs om tøj under dragten her). Det skal dog siges at når man går i den, langt, eller virkelig arbejder igennem, så sveder man, så bliver der godt med damp og fugt i dragten. Især på vej ind til Grænsestenen i Flensborg Fjord. Men det ikke normalt at gå så langt i en tørdragt og neopren sko. Selv efter en hård dag hvor jeg var fugtig, holdt den mig rimelig varme, under lejeropsætningen.

Jeg har ingen utætheder oplevet eller måtte lave nogen reparationer.

Dens forstærkninger på knæ, røv og albuer er guld vær, sidder lige som de skal

Som I kan se af billedet, er det værste slidtage under armen, men det er kun ydrestoffet der er lidt flosset i kanten.

Den har ingen lommer, men jeg alt i min vest, samt vil ikke have noget på ben, osv. når man skal ud og ind, så har ikke et behov for nogen lommer.

Synes den har bestået testen med bravur. Men skal siges har ikke så mange timer i tilsvarende dragter, så kan ikke sammenligne, men vil klart vælge den her igen, både i funktionalitet samt pris.

Erik

P.S: Produkterne er stillet til rådighed af Sandiline

P.S.S: Kan se den nye model, hedder Sandiline FreeRide Drysuit

Andre indlæg om tørbukser og tørdragter:

Relateret indlæg:

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022