Det at være tør, giver frihed, osv. Så derfor blev jeg super glad og taknemmelig for min tørbukser fra Kokatat, model Tempest Pant with Socks – Men. Når jeg læser mange kano bøger padler de i bukser og støvler. Måske fordi jeg kommer fra kajak verden. Tænkt jeg at jeg gerne ville kunne skubbe fra land og hoppe ud, når der var brug for det uden at blive våd. Så jeg ville have tørbukser og neopren sko på under ”Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano”.

Valgte faldt på Kokatat tørbukser, da det er et mærke med godt ry, samt jeg kunne få et par bukser uden seler, kun med et kraftigt bredt mavebælte. Var bange for de ville blive for varme, hvis de gik op over maven på de varme dagen.

Tørbukserne er utrolig simple, de er med sokker og en overgangs fals, som kan tages ud over neopren skoen, så der ikke kommer småsten, osv. ned i skoene. Ellers er der ikke noget som helst før det kraftige mavebælte, der lukkes med to kraftige velcro lukke. Så de kan sidde helt til. I kombination med en tørjakke, kan det laves til et næsten vandtæt sæt.

Sættet er lavet i 3 lags vandtæt og åndbart materiale, med sokker, i det Kokatat kalder T3.

De er utrolige solide, de holdt til lidt at vær, samt jeg oplevede at hoppe i vandet til over livet og fik ikke vand i bukserne, da mavebæltet var lukket stramt til, super dejligt.

De blev aldrig for varme i løbet af vores tur. Jeg var super glad for at have tørbukser på, jeg skulle aldrig tænke på at jeg ikke kunne komme i land og ud igen uden at blive våd. Var der lavvandet, hoppede jeg bare ud og skubbe eller trak. Det samme op af små fosser, så kunne jeg vade og trække kanoen over.

Med neopren sko på, var det også meget letter at tage fødderne ind under kanosædet og padle liggende på knæende.

Jeg har også haft den på i kajak sidenhen, hvor de selvfølgelig også virker som de skal.  Hvis de kun er til kajakbrug, vil jeg købe dem med overdel og seler, da det giver bedre overlap og der komme tissehul i også. Men til multibrug og kano, så er det en perfekt og let løsning.

De kan fås i enhver god kajakbutik.

Erik

Andre indlæg om tørbukser og tørdragter:

Relateret indlæg:

 

Indlægget er opdateret: 21. april 2020

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen