[Mikroeventyr] Vandretur i Gludsted Plantage

Jeg har igen været på tur, denne gang et lille mikroeventyr imellem to foredrag.

Jeg kørte ud i Guldsted Plantage (nær Ikast) torsdag den 8 marts og gik en korte vandretur. Da det blev mørkt slog jeg telt i skoven, da der er fri teltning i plantage vestlige del. Det er herligt at kunne gøre det på den måde.

Du kan se området, her på udinaturen.dk og selv se de overnatningssteder der er, en rigtig god side til at få ideer til dine ture, hvor end du bor. (I menulinjen kan du vælge hvad der skal vises).

Efter en hyggelig nat i teltet, stod jeg op fredag morgen og gik en 4 timere vandretur rundt i en del af plantage. Det var for at opleve en masse og bruge det som træning samtidigt. Der var en del sne, så det gav lidt ekstra træning og nogle fantasiske oplevelser med spor i sneen, før jeg skulle videre og holde foredrag næste sted.

Jeg har igen lavet en lille simpel film. Det er sjovt at lege med formatet. Så alt er ikke perfekt, men jeg har hygget mig med det.

 

Udstyr

Når jeg skal på sådan en tur, så tager jeg bare noget fra hylerne. Jeg vil gerne være forholdsvis let, men da det er også er træning, går jeg heller ikke ultraletvægt.

Det udstyr jeg tager, er noget jeg er glad for og kan anbefale, andet er noget jeg test. Noget andet igen er det jeg lige har nu her. Jeg har meget grej, men jeg har også meget slidt grej, så løbende må jeg skifte og kassere det gamle.

Så her er lidt af det jeg havde med, da jeg har fået en del spørgsmål til det. Se det ikke som det perfekt grej, eller det jeg ville vælge hvis jeg stod og skulle købe nyt nødvendigvis. Men noget jeg sætter pris på, måske i andre situationer. Men det passer også til sådan situationer.

Er er et uddrag af hvad jeg havde med. Det er IKKE min fulde pakkeliste (den må I selv lave og erfare):

Jeg håber det kan inspirere til at du også finder eventyret i din baghave.

Erik

Relateret indlæg

15 Comments on “[Mikroeventyr] Vandretur i Gludsted Plantage”

 1. Ja det har du nok ret i. Jeg har ikke Dino med på tur, andet end med Karen. Da det er Karens hund og den bor ikke ved mig. Så den hygger sig ved Karens mor.

 2. Hej Erik,
  Ja hvis der er flere der spørger, er der jo nok noget om snakken, du må huske på at de fleste af os der følger dig nok ikke har været Jæger og været vant til at s…. i en pose.. eller andre steder end et toilet 😉
  Men synes det er rigtig spændende at følge dig og dine eventyrer, tager du kun Dino med, når Karen også er med?

 3. Tak for det opdaterede indlæg 🙂
  Det er en fornøjelse at følge dig.

 4. Hej Erik

  Er helt vilde med dine små film, det gør du altså rigtig godt. Du får det jo til at ligne der er en fotograf med, så man føler slet ikke at du bare er helt alene, det ved jeg jo godt du er. Fedt at du fortæller om hvad du ser, vild marken er jo slet ikke så langt væk, glæder bare endnu mere til at komme af sted ud i det fri igen, mere end bare de daglige ture i skoven.

  Hilsen Majbritt

 5. Hej Jesper
  Tak for din kommentar. Jeg vil lige forgribe alle disse spørgsmål, så takke været dig, så er indlægget nu opdateret, med link til meget af det grej jeg havde med (de større ting) 🙂
  Erik

 6. Hej Erik.

  Endnu en fed film, nyder at se dem.

  Hvilket liggeunderlag bruger du på disse korte ture?

  Mvh
  Jesper

 7. Nu bliver jeg nysgerrig. Nu har jeg fået en del toilet sprøgsmål. Er der nogen der savner viden og og tricks til at komme på toilet i naturen? Fordi for mig er det helt naturligt og så simpelt, at jeg er helt overrasket over jeg får spørgsmålene.
  Så skal jeg lave en video om det, uden i behøver se min bare r….. ?

 8. Hej Karsten
  Telt er indtil videre virkelig lækkert. Du kan se mere om det her: https://nordisk.eu/telemark-2-ulw/forest-green/p/364/ Ligger på 4.000-4.500 kr. så det er et dyrt telt. Men prisen kan du Google dig til 😉
  Selvfølgelig har jeg papir med, så går jeg da ud i skoven og graver det hele rigtig godt ned. Jeg bruger helst papirlommetørklæder, de er gode til næsten, lave bål med og når jeg skal på toilet, kan et stykke dels i 2 smalle stykker. Men undre mig lidt over du spørg om det, fordi jeg kan ikke rigtig se hvad alternativet skulle være, hvis man skal på toilet? Nok fordi det er så naturligt for mig. Jeg gider ikke slæbe rundt med det i poser, som da jeg var Jægersoldat, hvis jeg kan undgå det 🙂

 9. Hej Erik, hvordan var teltet? Hvad pris niveau er den på? Hvad gør du på sådan en tur hvis du skal lave “stort” og der ikke lige er et toilet, har du papir med, og så klare det hvor du er?
  Mvh. Karsten

 10. Hej Erik.
  Rigtig fin video. Områderne med plantage og skove omkring Ikast og Silkeborg har i øvrigt rigtigt fine muligheder for små eventyr, enten alene eller sammen med ungerne.

 11. Hej Erik

  Meget inspirerende, og fin måde du formidler på!
  Du fanger ihvertfald mig.
  Jeg vil suge til mig, og lade dig inspirere mig, når jeg skal flytte til Grønland og opleve naturen der oppe.

  Tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *