Jeg har i længere tid brugt og testet et lille letvægts telt fra Nordisk. Deres Telemark 2 LW.

Det er et herligt lille telt jeg er blev meget glad for til mine små mikroeventyr alene. Det er et 2 personers telt, men jeg bruger det kun til solo-ture.

Der er overraskede god plads i teltet, især at jeg kan side oprejst, uden at ramme teltdugen. Teltet er også meget let, da det vejre under et kilo.

Telemark 2 LW har begrænsninger når det er et lille telt, men omvendt så synes jeg at jeg har et virkelig skønt telt, med alle de små detaljer som et større telt har.

Af et letvægts telt, har den god ventilation, da oversejlet er hævet i hver ende. Samt der er ventilations åbning over indgangen. Lynlåsen i indgangen kan også åbnes lidt ned, da lynlåsen er tovejs. Men der er selvfølgelig kondens i teltet, da det er vandtæt. Men ikke noget der har gjort mig noget.

Eneste ulempe er at dugen er tynd og kan klister lidt sammen når den er våd. Men med lidt omtanke og rolig i sætning af stang, så gør det ikke det store og holder fint. Det er prisen når man snakker letvægtstelt.

 

Apsis

Apsis virker ved først øjekast lille, men der er overraskende god plads hvor der kan være en rygsæk, cykeltasker eller hvad jeg har brug for.

Indgangen har dobbelt lynlås, så jeg kan lave udluftning her også.

I bunden af lynlåsen har Nordisk deres lille signatur telt, da der er en lille magnet, der holder indgangen sammen og holder flappen over lynlåsen på plads. En smart detalje.

Apsis har en fin indgang med dobbelt lynlås. Indgangen er ikke så høj, men gør ikke den store.

Begge indgange, både yder- og indertelt, kan man rulle op og sikre, så de kan stå åbne. Når man pakker ud, eller ønsker luft.

Det er også muligt at tag de små faste stænger i de 3 af de 4 hjørner og sætte samme som en stang, til at lave indgangen til en lille tap, sammen med ekstra bardun i pløkposen. En sjov lille ting. Dog vil det ofte være letter at bruge sin vandrestav eller en pind. Men smart lille detalje, hvis der er meget dårligt vejr. Dog har jeg ikke brugt den.

Jeg har lavet mad i apsis flere gange. Når jeg starter min mulitbrænder, sider jeg klar med en gryde over, så evt. flammer ikke går op i teltet. Men ellers køre det bare. Apsis kan gøre lidt større, ved at justere bredden på inderteltet, men det har jeg ikke haft behov for.

 

Inderteltet

Selve indertelt ser meget småt ud, ude fra. Man der er overraskende god plads inde i. Der plads til to underlag ved siden af hinanden. Men da jeg sover alene, gier det god plads til mit udstyr.

Jeg kan også side oprejst i teltet, på det højeste sted, uden at røger teltdugen. Det gør aften i teltet så behagelig (også et fast krav jeg har til alle telte)(Jeg er 187 cm høj).

Inderteltet skråner kraftigt ned mod begge ender, men lægger jeg mig lidt klogt, kan jeg let ligge uden at røger teltedugen. Dog sker det jeg kommer forlangt mod fodende og min sovepose, bliver en lille smule fugtigt i fodende, men det er min egen skyld og det tørre hurtigt.

Der er en inderlomme i teltet, den er også en pakkepose til inderteltet, hvis man vil have det ud. Det gør også at inderlommen hænger, nærmest ligger i bunden af teltet. Det er det eneste der ikke fungere for mig, da jeg ikke gider lægge mine ting i den, når den ligger på bunden.

Pakkeposen bruger jeg aldrig fra teltet. Jeg flytter altid mine teltet over i en vandtætpose, så er stangen og pløkposen også der. Det er lettere at få teltet i, samt er det vådt, bliver mine andre ting ikke våde. Samt omvendt så bliver mit telt ikke vådt.

 

Data for Nordisk Telemark 2 LW

 • Personer: 2
 • Vægt: 950 gram (telt og stænger)
 • Tunnel telt
 • Mål
  • Mål, sammen pakket: 12 x 41 cm
  • Mål opslået, ydertelt: 235 x 175 x 106 cm
  • Mål opslået, indertelt: 220 x 135 x100 cm
 • Materialer
  • Materiale, oversejl: Nylon ripstop silicone coated, ”10 D Ripstop Nylon SI”
  • Materiale, indertelt: 100% nylon ripstop åndbart, ”15 D Ripstop Nylon”
  • Materiale, bund: 100% Nylon ripstop vandtæt PU coated, ”20 D Ripstop Nylon”
  • Stang: 1. stk. DAC Aluminium, 8 mm, ”DAC Featherlite® NSL™”
 • Pløkpose med:
  • Pløkke: 4 stk DAC aluminium V-pløk
  • Side barduner, ekstra.
 • Vandsøjletryk
  • Vandsøjletryk, oversejl: 2000 mm
  • Vandsøjletryk, bund: 8000 mm
 • Vind, op til 18 m/s
 • Ventilation: Oversejl er hævet i hver ende og der er ventilation over dør
 • Magnet luk i indgangen, i bunden.
 • Myggenet
 • Indvendig lomme (hænger lidt)
 • Vejledende pris: 4.599 kr.
 • Du kan købe dem her hos:

Jeg er virkelig blevet glad for det her telt. Det er perfekt til mine små mikroeventyr og mindre soloture. Skulle jeg f.eks. på en tur som “Alaska på tværs” igen, ville jeg foretrække deres større telt, ”Oppland 3 LW” (anmeldelse her). Fordi over lang tid er det rart med mere plads.

Men tænk jeg kan have et telt med på under 1 kilo, med alle de bekvemmeligheder det har. I stedet for en tap/presning eller hængekøje, der ofte vejr det samme eller er tungere.

Personligt har jeg det meget bedre i telt end i hængekøje. Da jeg har mere frihed, kan strække ud, og bevæge mig.

En tap kan være dejligt med at ligge ude, men jeg kan også bare åbne mit telt, eller sætte mig ud hvis vejret og forholdene er til det.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 9. marts 2024