Gaiter Trousers No. 1 fra Fjällräven, vandrebukser, test

Fjällrävens, “Gaiter Trousers No. 1.”Gaiter Trousers No. 1 fra Fjällräven, vandrebukser, test og anmeldelse er en buks, der er lavet til det krævende brug. Det er den første model fra Fjällrävens Numbers-serie, med fokus på holdbarhed, funktion og miljø.

Jeg har testet buksen på træningsture og min tur/ekspedition ”Alaska på tværs”. Her gik jeg ca. 900 km, over 60 dage, i uvejsomt, vådt og hårdt terræn. Her efter padlede jeg 650 km i en packraft over 12 dage.

Så bukserne har fået en ordentlig omgang og det kan ses.

Min bevæg grund til at tag Gaiter Trousers No. 1 buksen med var, at jeg ville have en solid buks, der kuGaiter Trousers No. 1 fra Fjällräven, vandrebukser, mygge sikrenne holde til hårdt brug over langtid. Jeg viste også der kunne være mange myg, så bukserne skulle holde dem væk. Ud over det var det vigtig med nogle bukser, jeg kan have ting i og luft ud.

Jeg kan roligt sige at Gaiter Trousers No. 1 holdt hvad de lovede. De har virkelig fået tæsk og er slidt meget, men jeg tvivler på meget andet kunne holde til det de er blevet udsat for.

De kræver lidt tid at gå til, fordi de er meget stive i starten. Jeg skulle også vende mig til at gylpen skulle knappes og der ikke var lynlås. Det er ren vane sag.

Jeg blev især glad for de stor lommer fortil, hvor jeg har lommekamera, kompas og myggenet. Den bedste ting var udluftninger i siderne, når det blev varmt. Husk at lyn dem i pauserne, så myggene ikke får frit lejde.

Jeg fik ikke brugt dem som gaiters, og bare knæ, da der var alt for mange myg. Virkede også perfekt som shorts, på mine træningsture.

Her under kan du se de mange detaljer i buksen.

Detaljer Gaiter Trousers No. 1:

 • Syet i :
  • G-1000® ECO – genanvendt polyester (65%) og økologisk bomuld (35%)
  • forstærkninger med G-1000® HeavyDuty, meget stærkt stof på bagdelen, lommer og nederst i benene.
 • Forhøjet linning på ryggen
 • Knappes for til med knapper.
 • Læderforstærkning ved knappen, foran
 • Ventilation ved lårene, med lynlås
 • Faconsyede knæ
 • Aflynelige ben, der kan bruges som gaiters
  • Snor strammer, lige under knæet
 • Støvlekroge , så bukser kan sættes fast i snørebånd
  • Snor strammer, i bunden af bukser , så de kan sidde tæt til støvler.
 • 6 lommer
  • 2 baglommer
  • 2 stiklommer / Håndlommer
  • 2 lommer på lårene
 • Vægt: 778 g i str. 48
 • Du kan købe dem her:

 

 

En buks, jeg skal bruge fremad rettet. Måske i en mere hel model, når nye krævende ture venter.

 


Vi du have alle min fif og råd til valg af vandrebukser, samt se alle de par jeg har brugt igennem tiderne, så se mere her:

God fornøjelse

Erik

Relateret indlæg

Andre Number’s produkt test

 

Gaiter Trousers No. 1 fra Fjällräven, vandrebukser, test og anmeldelse fra Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 25. november 2023