Sovepose test af Fever Zero, fra Yeti

Jeg har test en ultra let sommer sovepose Fever Zero, fra Yeti. Jeg har haft den med på en masse små tur og under “Far og datter i Vildmarken – 45 dage i Nordsverige“.

En virkelig nytænkning af soveposer, der er kommet helt ned på sølle 280 gram, i M. Den er lavet i vandafvisende materiale yderst, der forsat er åndbart og er noget af det letteste, duntætte materiale i verden. Selve soveposen har lynlås fra YKK, der kan åbnes halvvejs ned, til hoften. Det sparer vægt og reducerer varmetabet.

I toppen er der elastik luk med en lille hætte.

Et super fedt produkt Yeti er kommet med her, så er der ikke mange undskyldninger for ikke at have en sovepose med. Det er heller ingen hemmelighed at den også er pænt dyrt, jeg føler dog også at man får en masse for pengene.

Jeg har brugt den under “Far og datter i Vildmarken – 45 dage i Nordsverige” og på en masse små tur. Jeg har brugt den alene og i kombination med min Passion Three, Yeti sovepose.

Jeg har intet at sætte på den, den er super fed, gennemført og først og fremmest SUPER let. Jeg har været glad for den i løbet af sommer og har sovet storartet i den. Føler den kan give en lidt klam følelse hvis jeg sover i den uden lagenpose eller uden netundertøj, det gør jeg i alle soveposer. Derfor sover jeg stort set altid i noget.

Men når det er sagt, har jeg super svært ved at finde et godt argument for jeg skal anbefale den til andre, andet end hvis du rejser i meget varme lande eller går ekstremt meget op i vægt. Fordi prisen er den samme som Passion Three også fra Yeti den går ned til +3 grader og ekstrem ned til minus 10, den vejer 465 gram. Her har jeg en pose jeg kan dække et kæmpe temperaturspænd med, da den har fuld lynlås og kan bruges som tæppe på varme dage. (se test her: Yeti, Passion Three, ultra let sovepose, test)

Fever Zero har lynlås til hoften så den kan åbnes lidt, men kan ”kun” bruges til et forholdsvis lille temperaturspænd.

Jeg vil forsat bruge den og vil prøve den af som inderpose under mine vinterture og ekspeditioner over indlandsisen.

Data på Fever Zero fra Yeti

 • Vægt: 280 g (i M) L 290 gram og XL 300 gram.
 • Mål ud pakke 225 x 83 x 54 cm
 • Mål, sammenpakket, ca. 11 x 18 cm
 • Fyld: 95/5 900+ cuin. Crystal Down™, Europæiske, sporbare gåsedun i klasse 1
 • Fyldvægt: 110 g
 • Ydermateriale: Next to nothing 2.0 (100% Nylon)
 • Lynlås; i halv længde (stopper ved hoften)
 • Komforttemperatur:
  • +15°C – kvinder (EN 13537)
  • +12°C – mænd (EN 13537)
 • Ekstremtemperatur:
  • -1°C – kvinder (EN 13537)
 • Produceret, i Tyskland
 • Vejledende pris 3.000 kr.

 

 

Håber det gav et indblik.

Erik

Relateret indlæg

Sovepose test af Fever Zero, fra Yeti, Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Nordsverige

Indlægget er opdateret: 9. marts 2024

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen