En for alle, Episode 4, Korpset, sæson 4, instruktør Erik B. Jørgensen og aspiranterne med træstamme, Foto Lars E. Andreasen, TV 2

Jeg har forskellige leveregler og en af dem er ”Jeg kan ikke noget alene”. Med det mener jeg, at alt, hvad jeg laver og drømmer om, kræver, at jeg samarbejder med andre. Selv om jeg som person er meget ener med en introvert præference, så ved jeg godt, at jeg skal samarbejde for at nå mine mål. Det er noget, jeg brugte en del år på at erkende.

Når det er sagt, så er jeg kræsen med, hvem jeg arbejder sammen med. I min optik, er det vigtigt at bruge god tid på at finde de rigtige samarbejdspartnere og personer man omgiver sig med. Et samarbejde skal gerne berige alle parter over tid.

De valg har jeg beskrevet mere om her:

Når jeg går ind i et samarbejde, så er det mig selv, der har sagt ja til det! Så derfra hedder det ”En for alle, alle for en”. Så kræver det, at jeg går helhjertet ind i samarbejdet, og vi hjælper hinanden, uden betingelser eller tvivl. I et samarbejde vil vi alle få perioder, hvor vi er ”svage”, og har brug for hjælp eller støtte. Hjælp og støtte skal komme med det samme og helst af sig selv – hvis en bliver efterladt, så kommer ingen i mål.

Det kan du læse mere om her:

 

Jeg har lavet en video omhandlende ”du ikke kan noget alene” her:

 

Se hele indlægget her:

 

En for alle, i Korpset, TV2

Temaet i Korpset, sæson 4, afsnit 4, er netop ”En for alle”. Her laver vi ekstra mange øvelser, hvor det kræver samarbejde, for at se om ”aspiranterne” kan samarbejde og forstår at fordele arbejdet og passe på dem der er nede i perioder.

Vi ser også om en ”aspirant”, der er presset, forstår at tage imod hjælp og forstå, at man kan hjælpe teamet ved at modtage hjælp eller blive aflastet, for alle kan komme i mål hurtigere.

 

Det er egenskaber, vi bruger meget i specialstyrkerne, fordi vi alle bliver presset i perioder, og man trækker teamet ned og kan ødelægge en opgave, hvis man ikke er ærlig om sin egen tilstand.

 

Samarbejde kræver, at alle løber samme vej – sammen!

 

Her kan du se min historie om at løbe samme vej, fra Slædepatruljen Sirius

 

 

Mit råd til dig!

Mit råd til dig, dit team eller din arbejdsplads, er at skabe en stemning og ånd, der siger ”En for alle, alle for en”. Når man er en del af teamet, så hjælper alle hinanden. Det kræver, at I er bevidste om jeres værdier, og hvad vi forventer af hinanden. HUSK det kræver samarbejde hvad enten du vil nå dine mål som privat person eller i arbejdslivet.

Erik

 

Relateret indlæg

 

Episode 4, Korpset, sæson 4, aspiranterne med træstamme over hovedet, Foto Lars E. Andreasen, TV 2

Episode 4, Korpset, sæson 4, En for alle, aspiranterne bundet samme, Foto Lars E. Andreasen, TV 2

Indlægget er opdateret: 4. oktober 2023