Elitesoldat

Elitesoldat, er en bred betegnelse. Ofte bruges udtrykket Specialstyrker. Det dækker over enheder i Danmark som Jægerkorpset, Frømandskorpset og Slædepatruljen Sirius.

Det er også et begreb som bliver brugt meget bredt at medierne efterhånde, så det kan være svært for mange at finde ud af.

Jeg har selv gjort tjeneste som Jægersoldat (og i Slædepatruljen Sirius). Man laver mange ting, som elitesoldat, man træner mange forskellige ting, for at få en bedre viden, at trække på, under opgaveløsninger. Når man er rigtigt godt i gang, med f.eks. rumkamp, så skal man til noget andet, for der er rigtige mange ting, man skal kunne. Det som elitesoldater er kendt for, er at kunne indsættes, i stort set alle klimaområder / miljøer, samt man skal kunne løse, en række forskellige opgaver, både skjult, synligt, osv. Opgaverne har ofte følsom karakter, så det er vigtig at folk, kan vurdere situation og handle derefter, for ikke at eskalere situationer eller skade uskyldige mennesker.

En af de ting vi ofte øver, er de forskellige måder man kan blive indsat på, det kan være ved “fast rope”, et tykt reb, man kan kurre ned af, ved at klemme omkring det, med tykke handsker og fødderne, på den måde kan man hurtigt, komme fra en helikopter ned på et hus, skib, osv. Men man skal passe på, for når man har omkring 30 kg udrustning på, med skudsikkervest, gevær, hjelm, osv. Så bliver hastighed høj, og ens handsker kan blive pænt varme. Det kræver omtanke, for der er ofte mellem 10 og 20 meter ned, så hvis man falder ned er det slut, samt man kan skade ben, osv. hvis man ikke får bremset, med hænderne. En gang vi skulle ned på en bunker, skulle jeg af sidst, men da jeg satte af fra helikopteren og kørt ned af, mærkede jeg noget stramme om min arm. Det var en ledning fra helikopteren, “load master’en” stod med bedende øje, oppe i helikopteren, så jeg måtte bremse, få godt fandt slippe med en hånd, for at få ledningen af, før jeg endelig kunne, køre ned.

Det opstår mange situationer, når man laver så mange ting, så der er altid en god røver at fortælle, når man er samlet i venskabeligt lag.

Her under kan du se en masse relateret indlæg jeg har lavet, hvor du kan få uddybet en masse omkring elitesoldater.

Erik

P.S: Indlægget er opdateret den 8. feb. 2018

Relateret indlæg

 

One Comment on “Elitesoldat”

  1. hej igen erik

    mit navn er kristian og er elev på Sydlangelands Maritime Efterskole. jeg ville bare sige tak for de fordrag du har holdt for oss, altså om jægerkorpset og sirius patrulien, begge var utroligt informerende og indspirrende, og fik i hvert fald mig til at overveje en karriere inden for de danske elite-styrker.
    kunne specielt godt lide det med at du viste billeder du selv havde taget, med en mindre historie bag, imodsætning til så mange andre som bare har nogle billeder for at vise noget.

    tak herfra !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *