Alaska på tværs, afrunding

Lejr, telt, Alaska, Erik B. Jørgensen

Lejr, telt, Alaska, Erik B. Jørgensen

Jeg vil lave en lille afrunding, på hele mit eventyr, på tværs af Alaska. På denne måde kan jeg runde det hele af, før der går hverdag og venten i det hele.

Det har været et fantastik eventyr, med mange små og store oplevelser. Både med naturen og de mange dyr, selv myggene har givet historier.
Alt det skal jeg bruge lidt tid til at fordøje, derfor er det altid spændende for mig at komme hjem og se mine billeder og video, fordi der dukker altid glemte øjeblikke oppe.

Vandre

Hvis vi skal se lidt mere overordnet på det, blev det til følgende data:

 • 785,3 km fra grænsen i grov luftline, samt de 54,5 km til start ved grænsen.
 • 839,8 km, vil skyde på at ret praktisk har jeg gået ca. 10 % mere.
 • 924 km afrundet.
 • Brugt 60 dage på at gå, her af 51 dage på farten.
 • Det givet et gennemsnit på 18,1 km, på de dage jeg gik.
 • Eller et gennemsnit på 15,4 km, med hviledag.

Noatak River

 • Padlede jeg 648,9 km, målet som spor på min GPS
 • Brugte 12 dage, padlede alle dage.
 • Det er et gennemsnit på 54 km om dagen.

Dyr

Jeg har set mange dyr på min rejse, men ikke helt så mange som forventet. Jeg havde lange perioder uden noget liv, tror det var på grund af meget regn og myg, så dyrene trak højre op.
Jeg har talt de større dyr, jeg er sikker på jeg så:

 • Grizzlybjørne 34 stk.
 • Sortbjørn 1 stk.
 • Moskusokse 3 stk.
 • Dall Shep 6 stk.
 • Ørne 37 stk.
 • Ulve 2 stk.
 • Elge 5 stk.
 • Rener over 1.000 stk.

Ellers har jeg set masser af småfugle, måger, ravne, gæs, islom og ænder.

Grizzlybjørn, bjørneunge, Noatak River

Svar på spørgsmål

Jeg har fået et godt spørgsmål fra Carsten, om hvordan jeg kommer videre efter en tur som denne, når jeg beskriver, at jeg oplever et tomrum.

Jeg er heldig, at jeg er meget simpel, jeg er lynhurtigt videre og alligevel er jeg i mine ture hele tiden.

Det er blevet til mange store ture, derfor har jeg prøvet det mange gange og jeg ved hvordan jeg reagerer.

Lige nu handler det meget om at komme hjem, mærke trygheden, hverdagen og det daglig liv. Alt det jeg glædede mig til at komme væk fra, da jeg drog afsted.

Ud over det er jeg meget priviligeret, at mit arbejde er mine ture, via mine bøger, foredrag og undervisning om samarbejde, motivation og ledelse.

Derfor oplever jeg mine ture igen og igen, når jeg skal hjem og ordne billeder, video, skrive bogen og ud at holde foredraget. Så jeg kommer tilbage på turen mange gange.

Under mine ture får jeg så mange ideer, jeg gerne vil lave på min hjemmeside, i mit firma, mv. Det gør jeg glæder mig til at komme igang med dem. Derfor kommer jeg lyn hurtigt videre, med det store plus at jeg får lov til at blive i min tur længe endnu.

Så er der også mange nye ideer til nye små ture og store ekspeditioner. Næste år er der “Far og datter i Vildmarken, 45 dage ….”. Samt en spændende ekspedition til Nordøstgrønland og måske lidt mere.

Så for at svare lidt mere på spørgsmålet, så kommer jeg ved at have en masse nye mål, både små og store. Samt jeg lavere stort set kun det jeg elsker, så jeg skal ikke klage.

Jeg har skrevet et lagt indlæg om det “Motivation og mål, 5 råd fra mig“.

Jeg har også snakket lidt om det i et podcast ved Antphilosophy hære det her “Lær selvmotivation af en Jægersoldat“.

Tak

Jeg vil sige mange tak for du har været med, det betyder alt for mig. Også tak for de mange mails, kommentar og Likes, det er så rat at høre fra jer og vide, at I er derude.

Jeg ville takke af for denne gang. Jeg kommer tilbage med grejanmeldelser, billeder, video og meget mere hen over efteråret.

Håber vi ses derude til et foredrag, på en tur, eller et tilfældig møde.

En kæmpe tak til mine samarbejdspartner du kan se her under. Samt mine tro hjælpere der hjemme, uden jer kunne jeg ikke det her. Tak til jer der har støtte mig økonomisk, TAK for det, respekt for I vil være anonyme.

Spørgsmål

Skulle du side inde med et spørgsmål, til turen nu her, så send det endelig, så skal jeg prøve at svare nu her.

Husk at eventyret starter i din baghave, der er kun at tage de første skridt. Det behøver slet ikke være som mine ture, alle eventyr er lige gode, store og fantastiske.

Erik
Samarbejdspartner Alaska på tværs

6 Comments on “Alaska på tværs, afrunding”

 1. Hej Julie
  Det lyder spændende. Her kommer lidt svar, men I er velkommen til at ringe til mig og tag en snak det er ofte lettere.

  – Hvad var det bedste ved Alaska turen? Det kan jeg ikke svare på. Hvis jeg skal vil jeg sige det hele! Fordi for mig nyder jeg at være i naturen og få de her store oplevelser. Så for mig her efter turen er det lige fantastik at jeg så en Grizzlybjørn med unge, som jeg gik dage i styrtregn og var våde og forkommen. Fordi det skal der til for at komme ud og få de oplevelser jeg får og der er ikke noget der er bedre end andet.

  – Hvad fik dig til at vandre og padle Alaska på tværs? Fordi jeg kan kort og godt. Det kan deles op i to, 1. at jeg ser det som en præstation og en udfordring 2. Som er det absolute primær grund, jeg elsker at være længe i naturen og opleve, skifte i vejr, årstider, se dyrelivet, alt hvad man ikke oplever ved de korte ture. Om det er en humlebi eller en grizzlybjørn er ikke vigtigt for mig.

  – Fortrød du nogensinde at du tog af sted, under turen (turen til Alaska)? ALDRIG. Jeg kan følge det er synd for mig, det er hårdt og uretfærdigt. Men så komme det herlige møde med en fugleunge, et ren, regnbuen stor over dalen eller andre oplevelser der gør det hele vær. Ud over det er jeg opdraget til aldrig at give op, så længe helbredet er i orden.

  – Hvad var det hårdeste ved turen til Alaska? Det er det længden af turen, at jeg skal slide igen og igen i mange dage i alt slags terræn. Det er hårdt for kroppen og i sær psyken.

  – Var den den bedste tur/oplevelse? Der er aldrig nogen bedst tur, det var “bare” en masse nye oplevelser. Alle mine ture, er lige vigtige for mig, fordi de alle har givet mig nogle unikke oplevelser og minder. Stor oplevelser kan også være var en løbe tur, en tur i kajakken. Eventyret findes alle steder.

  – Hvilken tur/oplevelse krævede mest mod? Ingen af mine ture kræver mod. Fordi mod for mig, er når nogle redder en i et biluheld, eller sætter livet på spil for andre. Jeg laver vilde tinge, set ude fra. Men jeg prøver altid at tage et nyt skridt af gangen, så det er sjældent at jeg er helt ude på kanten. Til gengæld rykker jeg min kant hver gang. Det skal ikke være nogen hemmelighed at de floder jeg svømmede over var vilde for mig, men det er ikke mod, fordi jeg var sikker på jeg ville klare det. Jeg skal tror på mig selv der ude.

  – Var det din sidste tur? Hvis ikke hvornår bliver så din sidste tur og hvor gammel er du når du stopper med af tage på ture? Der er kun en sidste tur og der er i graven. Jeg er sikker på jeg vil tage på turen resten af mit liv. Så må jeg bare tilpasse dem efter mit helbred og alder. Jeg håber jeg kan forblive nysgerrig hele mit liv.

  – Hvad er mod for dig? Igen er mod for mig, når nogen risikere deres egent liv og helbred for at redde andre. Ellers der det “bare” personlige grænser og udfordring man udsætter sig selv for.

  Held og lykke med projekt. Jeg håber I har lyst til at sende, artikel hvis I bruger det. Vil være sjovt at se.

  Mvh
  Erik

 2. Hej Erik.
  Jeg skriver fordi jeg er i gang med at lave en avis med min skole, om mod. Og jeg synes alle de ting du har gjordt er rigtig modigt og jeg vil gerne stille nogle spørgsmål om Alska turen og lidt andet. Håber det er okay og at du svare.

  Spørgsmål:

  – Hvad var det bedste ved Alaska turen?
  – Hvad fik dig til at vandre og padle Alaska på tværs?
  – Fortrød du nogensinde at du tog af sted, under turen (turen til Alaska)?
  – Hvad var det hårdeste ved turen til Alaska?
  – Var den den bedste tur/oplevelse?
  – Hvilken tur/oplevelse krævede mest mod?
  – Var det din sidste tur? Hvis ikke hvornår bliver så din sidste tur og hvor gammel er du når du stopper med af tage på ture?
  – Hvad er mod for dig?

  Håber at du vil svare og at du ikke mindst har lyst:-)
  Med Venlig Hilsen
  Julie Thomsen fra Gl. Hasseris skole.

 3. Hej Kenneth
  Tak for din kommentar.

  Jeg har mange drømme om andre ture. Men fortiden har jeg ingen drømme om junglen. Jeg elsker de åbne videre og den storslået natur. Ud over det så er jeg “lokal” i Norden og de arktisk områder, her er jeg overlevelse ekspert, på hjemmebane og kan klare mig selv.
  I junglen, vil jeg aldrig komme på hjemmebane, vil kræve mange års træning, hvis jeg skal færdes på samme måde. Jeg skal aldrig sig aldrig, hvem ved hvilke drømme der dukker op.

  Synes forsat der er nok udfordring og oplevelser i de områder her nord på.

  Rigtig god dag
  Erik

 4. Hej Erik.

  Først og fremmest godt gået !

  Tænkte på, føler du aldrig for en tur i mere jungle ligende områder? Kan se mange af dine ture er nordiske eller aktiske forhold. Her tænker jeg at det vel snart må være på sin plads at prøve nye udfordringer med nye miljøer?

  Er selv kæmpe fan af friluftsliv og yndet vandre/survivor
  Dog er mine egne ture pt. Begrænset til dk og sverige. Men drømmer helt klart om alaska eller en tur i junglen(borneo eller andre store regnskove)

  Gerne svar i mail også.

  Tak for fed læsning og inspiration!

  Mvh
  Kenneth Hansen

 5. Hej Erik
  jeg nyder at læse om dine ture og så sluger jeg alt det grej anmeldelse du kommer med
  Jeg er selv pram jæger og ude menneske og ved at godt grej gør forskel
  vil bare lige sende en hilsen og sige godt gået 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *