Under vores fantastiske “Yukon River, Eventyrlige Yukon” ekspedition, var min kæreste og jeg, nået til selv Yukon River, efter nogle uger i de store søer, der danner udspringet til Yukon River og en lille vandretur over Chilkoot Trail. Alt sammen i de gamle guldgravers fodspor, var vi nu padlede ind på selve Yukon River.

Vi kom padlende i vores store dobbeltkajak, i højt humør og solskin. Vi talt netop om alle vores oplevelser indtil videre, da der pludselig var en kraftig susen i luften og en havørn strøg tæt på forbi os, kun et par meter fra os. Lige bag ved kom endnu en havørn.

Da havørne var kommet et stykke forbi os, begyndte en drabelig luftduel mellem de to ørne. På et tidspunkt drejer de af og lander på den ene flod side. Der opdagere vi 4 andre ørne, der sidder ved noget vi antager er et stort død dyr.

Vi lagde til på den modsatte side af floden. Vi kunne nu iagttage at hver gang en af de 6 havørne prøver at tag mad fra kadaveret, så angriber en af de andre ørne den.

Det er så vildt at se på, at vi beslutter at holde frokostpause hvor vi har lagt ind. Vi laver noget frysetørret mad, med vores varmevand fra termokanderne og kunne sidde stille og roligt og spise, mens ørnene står for underholdning på den modsatte side.

Det er en frokostpause vi aldrig glemmer!

Erik

P.S: Du kan læse meget mere om vores oplevelser i vores bog “Yukon River, Eventyrlige Yukon”, se mere her!

 

Relateret indlæg

 

Havørne i luften over Yukon River til: Historien om en ørnekamp [Historiefortælling]

Havørne ved kadavar, Yukon River, til Historien om en ørnekamp [Historiefortælling]

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Bog Yukon River, bog af Erik B. Jørgensen og Tine Henriksen