Boganmeldelse: VELO – De Danske Verdenscyklister af Morten Kirckhoff, Tore Grønne og Bjørn Harvig, anmeldt af Erik B. Jørgensen

En god bog er mange ting, det kan være ren underholdning, historie, biografi og mange andre form og afskygninger. Men først og fremmeste skal en bog gøre mig klogere, eller give mig et godt afbræk fra min dagligdag, for jeg synes om den.

VELO – De Danske Verdenscyklister af eventyrerne Morten Kirckhoff, Tore Grønne og Bjørn Harvig, er en bog der omfavner og lykkes med at ramme det hele! De er lykkes med at lave en bog og hyldes til cykelture/rejser, og det med at bruge cyklen til at åben verden og eventyret.

Før du læser videre, så har min kone og jeg et billede i bogen, men vi har ikke skrevet til bogen og har ingen interesser i bogen, ud over vi kan lide den, samt jeg kender alle tre forfattere fra Eventyrernes Klub!

VELO består af en masse forskellige kapitler, af forskellige forfatter. Der er beretninger fra alle mulige cykeleventyr af nulevende Dansker der har kastet sig ud på eventyr med deres cykel, af tusindvis kilometer vej, grusvej og sti, i støv, mudder, regn, slud, sol, modvind og medvind.

Bogen hylder også alle de danskere som vi står på skuldrene af i dag, som var de første der kastede sig ud i verden på deres cykel. Her har vi dansker en stolt tradition for at drag ud, via vores cykler. Det gælder både mænd og kvinder.

Det er det der gør bogen så vellykket, er at der er en dejlig veksel mellem nutiden og fortiden. Uden fortidens pionere ingen nutid cyklister. Og hvis ingen tog på cykel-eventyr i dag, ville denne stolte tradition forsvinde og hvem skal så inspirere de næste generationer?

Det er en super fin bog, der er let at læse, og kan læse i små bider, da kapitlerne er kort og præcise. Samt de er en dejlig blanding af store og små eventyr.

 


Cykel en let vej til eventyr

For mig er cykel en let måde til eventyr. Det er en god måde at få en masse erfaringer, en hurtig måde at kom ud i verden, og en måde kan man variere sit eventyr, fra let til svært, fra småt til stort, fra nært til fjernt, eller hvad man ønsker.

Det er ikke mange dansker der ikke er opvokset med og på en cykel. Derfor kan de fleste forholdsvis let klare en ok distance på cykel.

For forholdsvis rimelig penge, kan man få en god cykel, tasker og udstyr til at tage på eventyr. Man kan let skrue op for sværhedsgraden, alt efter hvor man cykler hen. Det gode ved en cykel er man ikke har det hele på ryggen, og man kan have sit grej med rimelig let.

Starter man i Europa kan man bevæge sig rundt, på gode veje, cykelstier og grusstier, men mulighed for at handle ofte. Ønsker man mere komfort er der mange campingpladser og andre overnatningsmuligheder.

På den måde kan man øve sig, og evt. drager ud i de mere øde egne, hvor man er mere på egen hånd i længere perioder. Eller besøg andre lande og verdensdele.

Når man rejser på cyklen, kommer man ofte i kontakt med andre, da vi alle rejer af vores vejen på den ene eller anden måde. Det er her man mødes, udveksler blikke, en kort snak, eller bliver inviteret ind til et nyt møde, og måske et nyt venskab eller et minde for livet.

For sådan en som mig selv, der elsker de øde egene og vildmarken, er cykel også noget jeg tyr til imellem.

Vi har dog aldrig kørt den halve verden rundt, men vi har holdt os her i Europa, gerne tæt på min vildmark på den ene eller anden måde, i et par uger til to måneder.

Men uanset hvordan man rejser på cykel, er det en fantastisk måde at rejse på, samt for mig en super god måde at rejse sammen med min kone. Hun cykler meget og på cykel er vi meget mere jævnbyrdige, i forhold til hvis vi skal gå langt med en tung rygsæk. Så vi fortrækker ofte cykel, når vi rejser sammen.

Vil du læse mere om vores ture og cykler er der mere her:

Så drømmer du om eventyr selv, så overvej cykel som transportmiddel, og læs ”VELO – De Danske Verdenscyklister”, når du har læst den bog, er du ikke i tvivl mere.

 

 


Data, VELO – De Danske Verdenscyklister

  • Bognavn: VELO – De Danske Verdenscyklister
  • Forfatter: af Morten Kirckhoff, Tore Grønne og Bjørn Harvig
  • Forlag: Liquidminds.dk
  • Årstal: 2022
  • Sider: 384
  • ISBN: 978-87-996824-8-5
  • Pris 499 kr.
  • Kan kun købes her: verdenscyklist.dk (her kan du også få meget information om bogen)

Mortens egen ord om bogen

 


Forfatteren, Morten Kirckhoff, Tore Grønne og Bjørn Harvig

Boganmeldelse- VELO – De Danske Verdenscyklister, forfatterne, af Erik B. Jørgensen

VELO – De Danske Verdenscyklister, forfatterne, fra venstre Tore Grønne, Morten Kirckhoff og Bjørn Harvig

Forfatterne er alle medlemmer af Eventyrernes Klub og elsker alle at tage på mange former for eventyr. Men i denne bog hylder de eventyrer på cykel i alle afkroge af verden.

Jeg har interview dem alle i mit podcast her er lidt link til andet indhold her på siden

–0–

Morten Kirckhoff

Iværksætter, tv-vært, foredragsholder, fotograf og forfatter. Morten er kendt fra DR tv-serien ”Nul Stjerner” hvor han og Jan Elhøj rejser rundt i verden. Morten er nemlig tidligere adventureracer. Morten har udgivet 10 bøger, rejst verden tynd og dokumenteret forladte steder på sin vej. Morten også medlem af Eventyrernes Klub.

Mere om Morten her på siden:

 

–0–

Tore Grønne

Tore er også medlem af Eventyrernes Klub, og han har cyklet mere end 50.000 km rundt i verden. Tore har tidligere arbejdet som kriminalreporter i Bombay og gonzo-eventyrer i JP/Politikens Hus. I dag er Tore chefredaktør på magasinet Opdag Verden.

Mere om Tore her på siden:

 

–0–

Bjørn Harvig

Bjørn har fra en tidlig alder også haft en stor eventyrlyst og medlem af Eventyrernes Klub. Bjørn er herudover vært på podcasten ‘Udefolk’, der laves for Spejder Sport og Den Yderste Grænse, der produceres for 24syv og Nationalmuseet.

Mere om Bjørn her på siden:

 


Jeg håber du kan finde inspiration her til at læse bogen, eller finde anden inspiration her på siden.

God fornøjelse.

Erik

 

 

 

Relateret indlæg

 

 

Indlægget er opdateret: 1. april 2024

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.