Morten Kirckhoff og Jan Elhøj er igen tilbage med en bog om forladte steder. Lige som sidste gang er vi i Danmark, men denne gang er det forladte steder. Den tidligere bog var ”Forladte hjem” (anmeldelse af den her).

Morten og Jan dykker igen ned i eventyret i det forladt, men også den historie stederne har. At det denne gang er forladte steder, ændre vinklen jeg se/læser bogen på. I de ”Forladte hjem” var det min undren over at private hjem kan stå tilbage, uden pårørende eller andre har ryddet op. Det giver minder til min barndom og hjem jeg har været i mit liv.

Den gang giver de ”Forladte steder” en anden følelse i mig. Følelsen er tid der går, udvikling og ting hurtigt kan ændre sig, fordi når jeg se billederne, kan jeg huske nogle af stederne omtalt, eller jeg har været på tilsvarende steder i mit liv. Det giver masser af reflektion at se stederne forladt sammen med de korte beskrivelser af stederne og deres skæbne før hvert kapitel, sjovt at få lidt ord på stederne også. Det giver igen en undrende og en refleksion over livet. Lidt pudsigt og sjovt at billederne kan gøre det. Jeg tænker på mit liv. Jeg tænker på intet kan tages forgivet. Jeg tænker på passion, og det ikke altid kan gives videre til andre. Der kommer mange tanker i løbet af bogen.

Ud over tanker, nyder jeg også billederne, de store billeder der giver et indtryk af stederne. Jeg nyder lige så meget de små nærbilleder, da det fortæller mere end 1000 ord, samt det minder mig om, at jeg altid skal huske at se på detaljerne, her er historierne, tankerne og eventyret også.

Igen en bog der er herlig at dykke ned i. En bog der kan ligge frem, som kan give samtaler og refleksion, når gæster blader i den.

Billederne er taget over de sidste 12 år, og mange af stederne er revet ned og eksistere ikke mere i dag. Så billederne er også et minde om et sted, det det var og det det blev til.

Kan kun anbefale den 6 bog i rækken af bøger fra Morten Kirckhoff og Jan Elhøj.

Bogen og de andre bøger fra Morten Kirckhoff og Jan Elhøj, kan kun købes ved ”Forladte steder” her!

 

Data

 

Forfatteren, Morten Kirckhoff og Jan Elhøj

Jeg kender både Morten, Jan og deres arbejde. Jeg elsker deres passion for det de går op i. Hvis du vil vide mere omkring Morten og Jan, kan du se mere om dem her ”Forladte steder” ”Om os”!

Jeg har også lavet et langt podcast i ”Mød eventyreren” med Morten Kirckhoff. Det kan du høre her: [Podcasts] Mød eventyren Morten Kirckhoff

Anmeldelser af deres tidligere bøger, af mig:

—0—

God fornøjelse

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 22. april 2020

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.