Nu er der kommet endnu et bind i serie om forladte steder, Abandoned. Det er det 4 bind, fra Jan Elhøj og Morten Kirchhoff (Forladtesteder.dk), der viser billeder fra deres mange rejser ind i menneskehedens glemte steder. Det er lige fra det forladt hjem, der står tilbage af en eller anden ukendt grund til billeder fra et skrotet rumprojekt.

Nu har jeg mange gange siddet med de 3 første bind, og bladret igennem de mange billeder og tænkt på de skæbner de mennesker og projekter har haft, der ligger døde hen.

Det er bøger der også tiltrækker gæsters opmærksomhed, og det giver en masse sjove samtaler.

 

Er der så plads til et 4 bind i serien?

Hvad kan et nyt bind så bidrage med? Det tænkte jeg selv og jeg tænker mange andre tænker det samme.

Fra første side blev jeg draget ind i ”Abandoned Vol. 4”, fordi denne gang har Jan og Morten skrevet, ”hele” 4 sider om deres projekt. (Mod 1-2 side i de andre bøger).

Det vækker en rigtig god nysgerrighed på, hvad jeg nu skal se, og har i vente i bogen.

Billederne i bogen er forsat den samme høje kvalitet og en dejlig blanding af store industrikomplekser, palæer og små forladte hjem.

Jeg synes forsat, at det er sjovt at sidde og se efter detaljer på fotoene og undre mig over, hvordan det kan være forladt, hvad er der sket. Især de små hjem der bare står forladt her i Danmark.

Der er rigtig mange små stærke ”historier”/billeder i ”Abandoned Vol. 4”.

Den helt store historie er Jan og Mortens besøg i Kasakhstan, for at se ”Buran projektet”. Jeg tror alle så Andreas Mogensen blive skudt ud i rummet, med en Russisk raket. Midt i det store militærområder har Jan og Morten været inde og tage et kik på det gamle rumprojekt med rumfærgerne ”Buran”. Det er en vild historie og heldigvis har Jan og Morten valgt at skrive et kapitel om rumprojektet og deres oplevelser. Noget jeg virkelig synes klæder bogen, fordi ellers ville jeg have haft tusind spørgsmål efterfølgende.

Det er igen en fantastisk bog, der prikker til fantasien og eventyrlysten. Jeg håber, at Jan og Morten også i fremtiden vil forsætte deres projekt og skrive de her små kapitler til deres store projekter. Jeg synes, det er fantastik at se hvor mange forskellige måde man kan tage på eventyr på.

Her kan du se en video Jan og Morten har lavet om deres bog:

 

Data om Abandoned Vol. 4

—-0—-

Det er en bog både for jer der er til ture og eventyr, jer der elsker foto, jer der bare vil have jeres horisont udvidet, eller jer der bare vil have en sej bog liggende på sofabordet, der kan give en masse gode samtaler.

Her er endnu en video fra deres projekt:

Du kan læse meget mere om Jan og Mortens projekt her:

God fornøjelse.

Erik

P.S: Se alle Boganmeldelser her 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 8. februar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.