Vandretur Aabenraa og omegn [Mikroeventyr] med eventyrer Erik B. Jørgensen

Igen tog mit arbejde mig til Jylland, denne gang til Aabenraa, hvor jeg skulle holde foredrag. Så jeg greb muligheden for at udforske området omkring Aabenraa til fods. Jeg fik planlagt en lille vandretur op til, pakket rygsæk, så var det bare på mikroeventyr igen.

Jeg kørte denne gang til mål, ved Søst Skov, lige i vest kanten af Aabenraa. Her stillede jeg bilen på en lille p-plads ved skoven. Derfra gik jeg de 3 km ind til Aabenraa Busstation, hvor jeg tog bus rute 220 syd på mod Kruså. Den venlige buschauffør, stoppede så jeg kunne hoppe af med Lundtoftbjerg, hvor jeg kunne starte mit lille mikroeventyr. Jeg gik ind forbi Lundtoftbjerg og skovene der, som er privat skove. Jeg fik senere af vide, at nogle af de få kampe der var under Anden Verdenskrig, mellem det Dansk militær og den kommende besættelsesstyrke fra Tyskland, den 9. april 1940. Læs mere her: Dengang.dk

Men det viste jeg ikke så jeg nød bare de flotte efterårsfarver og de fine skovveje i et varieret terræn. Skov gik over i Vilsbæk Krat, og videre over i Søgård Sø, med et fint kik til Store Søgård Sø. En flot tur, var positiv overrasket over området. Mødt dog en skuffet ældre dame, der gik tur med sin hund, men det landskampen mod Tunisen der havde ødelagt hendes humør.

Da jeg ført var stået af bussen 14.36, var der også kun små timer til mørket ville tag over. Så efter små to timer og lige under 7 km, kom jeg til shelterpladsen, i Søgård Skov. En stort shelterpladser, med tre shelter til skoler og institutioner. Den var ikke booket, så jeg tillod mig at tage en overnatning. Stod noget uklart på skilte og nettet, da der ikke står det samme. En lækker plads, men vildt at lave en plads til skoler og mange mennesker, uden toilet.

Jeg fik en hyggelig nat i det en shelter. Jeg måtte pakke mig godt ind da det blev en kølig nat.

Næste morgen gik jeg med det blev lyst lidt over klokken 8. Jeg gik videre igennem Søgård Skov og de militær øvelses områder, som var åbne de dage her. Et skønt terræn, men lidt minder fra min tid på Sergentskolen i Sønderborg, men skydebane mv. ved Søgård. Husk hvis du vil gå i øvelsesterrænet at tjek om det er åbent. De kan du se her: Søgård Øvelsesplads og Skydebaner

Jeg gik videre op til Hostrup Sø, som også har en del øvelsesterræn og jeg gik langs skydebanen. Hostrup Sø er hele 202 ha stor, og det er den største naturlige sø i Sønderjylland. Søen er lavvandet, med en middeldybde på ca. 2 meter og en max dybde på 6,8 meter. Jeg måtte nu går et stykke på lidt kedelig asfaltvej over til Torp Plantage, hvor jeg havde middagspause. Derfra havde jeg yderlig små seks kilometer på asfaltvej. Det var flot, men mest en del af ruten for at få den til at hænge sammen. Det var fedt at komme ind i skoven igen, da jeg gik ind i Årup Skov, som er en del af de store skoven rundt om Aabenraa. Årup Skov går over i Sønderskov og en masse små skove, før jeg ankom til Søst Skov. Søst Skov er en friteltning skov, her slog jeg teltet op, allerede 14.30, efter små 27 km. Overordnet en skøn dag, flot terræn og skov, dog med asfalt stykkerne. Hele dagen var overskyet og men små byger, der ikke krævede regntøj, så det var fint. Jeg fik en hyggelig aften i teltet. Jeg stod tidligt op, for at gå ud til bilen og endnu et mikroeventyr var i bogen, og jeg havde oplevet et nyt område af Danmark. Så var det afsted til foredrag, mens jeg kunne tænke tilbage på min oplevelser.

Se min film fra turen her:

 


Data fra turen

Vandretur Aabenraa og omegn [Mikroeventyr] Kort med og af Erik B. Jørgensen

  • Dag 1, 22. nov. 2022: 3 km til bus, 7 km på ruten, 1t45min
  • Dag 2, 23. nov. 2022: 26,9 km, 6t7min
  • Dag 3, 24. nov. 2022: 2 km og 20 min

 

 


Link til området jeg vandrede i ved Aabenraa

 


Tak for du ville læse/se med. Håber du kan finde en masse inspiration

Erik

 

 

 


Relateret indlæg

 

 

 


Facebook Indlæg fra turen

Indlægget er opdateret: 8. maj 2024

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.