Boganmeldelse Farvel Tibet af Tore Grønne

Noget jeg elsker i bøger, i foredrag og hvor som helst er ærlighed. Det er også noget af det fed ved Tore Grønne’s bog Farvel Tibet, fordi han er hudløs ærlig om den modgang han oplever, sult når der er for lidt mad med, forkert beslutninger og det slid og slæb det er at være på lang tur. Men også de store oplevelser, naturen og mødet med mennesker der gør det hel værd.

Farvel Tibet er en fremragende rejseskildring om Tore Grønne’s forskellige cykelture i Himalaya. Den røde tråd, der føre mig igennem bogen er en cykeltur i 2009 i Himalaya, hvor Tore rejser med sin Amerikanske kæreste Cassie. Undervejs kommer der små historie fra de forskellige cykelture.

Jeg er glad for den gode indsigt bogen giver i livet på tur, den kultur og natur de begiver sig igen og de leveforhold, folk lever under.

Ud over det giver det et godt indblik i den politiske situation. Især set på Tibet og dens befolknings forfald og undergang.

Bogen har også mange flot billeder, især portrætfotoene er virkelig flotte.

En bog jeg varmt kan anbefale.

Nogle af mine kammerater læse også bogen, da vi padlede kajak i Nordøstgrønland. Noget Jeg elskede ved min tid ved Slædepatruljen Sirius, var at man skrev hvad man synes om en bog, foran i bogen, når man efterlod en bog i en hytte. På den måde var det meget lettere at vælge en god bog, for de næste.

Her er mine kajakkammeraters ord til Farvel Tibet:

  • ”Meget informativ bog og spændende læsning”, Bjørn
  • ”Tilbage i tiden til mange gode minder og drømme fra min tid i Tibet i 1986. God læsning og et fint billede på livet som ”opsøgende” Back Packer”, Per
  • ”Der bliver broderet meget på en hel del andre emner og historier undervejs, men bogens hovedtema er efter min mening godt og seriøst behandlet. Det er utroligt deprimerende, at det kommunistiske styre i Kina har kunnet tromle først sin egen befolkning og derefter Tibetanerne uden at bliver stoppet, i de mange år det har stået på. Friheden har virkelig lidt nederlag her”, Henrik

DataBoganmeldelse Farvel Tibet af Tore Grønne Bog

Forfatter, Tore Grønne

Tore Grønne er journalist, men først og fremsted eventyrer, der elsker at se verden primært fra hans cykel. Det er blevet til over 45.000 km i sadlen rundt i verden.

Tore er født i 1978 og bor i USA med hans kone og barn. Her arbejder han som journalist og redaktør på ”Opdag Verden”.

Her kan du se, læse og høre meget mere om Tore Grønne og ”Farvel Tibet”:

Håber du vil elske bogen som jeg gør. Jeg hører gerne din mening.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.