Indlægget er opdateret den 31. aug. 2022

Flere har spurgt lidt til mit ”Bikepacking setup”.

Igennem flere år har jeg leget med mit bikepacking setup, det har ført til flere setup, for at dække de behov jeg har. Der er mange holdninger til bikepacking og for mig er der ikke noget rigtig eller forkert, det skal bare passe til ens behov. En del køre så let som muligt. Det er super rart, fordi man kan køre længere og lettere. Jeg har personligt nogle behov for at have et godt kamera og drone med, måske ikke det typiske til bikepacking.

Derfor har jeg afprøvet flere setup og er på rejse til at finde det der passer bedst til mig, eller bedst til en bestemt tur. Du kan læse mere om mine setup og tanker herunder. Først et afsnit omkring cykel og navnen på det udstyr jeg har eller har brugt, der efter billeder og lidt ord på de forskellige setup.

Du kan også set mit cykeltur setup her: Turcykel setup, omkring en, Surly, Straggler

Indholdsfortegnelse

 

 


Mit Bikepacking setup/cykel, i detaljer (er forsat under udvikling)

 • Cykel: Bombtrack, Model: Beyond (2016) med følgende standardudstyr
  • Ramme: Columbus “Crmor” Double Butted Crmo, With Rack And X3 Bottle Mounts, Repl Rear Dir.
  • Forgaffel: Bt Bikes “Beyond” 4130 Crmo, Tapered Double Butted With Fender, Rack And Bottle Mounts
  • Styr: Bt Bikes “Beyond” 6061-T6 Butted Alloy, 22° Flaired Travel Bar
  • Greb: Bt Bikes “Classic” Perforated Bar Tape (Faux Leather)
  • Styrpind: Bt Bikes Forged Alloy Stem
  • Styrfitting: Tange “Tpr1″ Sealed A-Headset, 1.1/8″-1.1/2”
  • Bremser: Trp “Spyre” Disc Brakes With 160mm Rotors
  • Krank: SRAM X5
  • Kranklejer: SRAM Press Fit Bb 30
  • Kæde: KMC, “X10l”
  • Klinger: SRAM 28/42t
  • Kassette: SRAM 10 Speed Cassette, 11-36t
  • Skifter:
   • Bagskifter: SRAM “X7”
   • Frontskifter: SRAM “X5”
  • Gear: SRAM “Apex“ Integ. With Lever
  • Gearskifter: SRAM “Apex”
  • Nav, front: Dt Swiss “X1900” Sealed Bearing, 15mm Thru-Axle
  • Nav, bag: Dt Swiss “X1900” Sealed Bearing, 9mm Qr Squers
  • Fælg, front: Dt Swiss “X1900” Double Wall Pinned, 24mm Wide, Tubless Compat. 28h
  • Fælg, bag: Dt Swiss “X1900” Double Wall Pinned, 24mm Wide, Tubless Compat. 28h
  • Sadel: Bt Bikes “Team” Slim Padded Rail Seat
  • Sadelpin: Bt Bikes “620” Alloy Seatpost
  • Sadelklampe: Bt Bikes Alloy Seatclamp
  • Dæk: Wtb “Nano” 29 X 2.1″ (* Not Continental As Shown)
  • Vægt: 12.1kg (som standard, uden alt mit ekstra udstyr
 • Udstyr jeg har sat på
  • Tri-styr: Mærke: Profile Design, model: T3 Plus Aero Bar
  • Pedaler: Hope, F20 Flat Pedal
  • Frontbagagebære: Mærke: Surly , model: 24-Pack Rack Black
  • Bagagebærer, billige udgave for test, til 400 kr. (holdt ikke) Men fik lavet en selv, ud fra den billige bagagebære, af en smed
  • Drikkedunkholder, 2 stk. for til på forgaffel.
  • Anything cage, (holder til vandtætteposer) Lug-Kage 2 stk. sat under frontbagagebære, til regntøj.(172 gram stk., lastevene 3,5 kg.)
  • Dæk, Schwalbe Smart Sam Plus, 29-2.10

 

 • Tasker på min Bikepacking cykel
  • Taske front: Mærke:
   • Surly, model: Porter front bag (lægger måske den bag mig, savner hurtigere tilgængelig adgang) Brug den nu bag på, her virker den super godt
   • 5.11 RANGE READY™ BAG 43L (skydebane taske, den har flere lommer, lidt beskyttelse i taske og lynlås lommer, lige fået den)
  • Taske, ramme: Mærke: Ortlieb, model: Frame-Pack 6 liter
  • Taske, stel, lille: Mærke: Acepac, model: Fuel bag L
  • Taske, styr (2 styk): Mærke: Apidura, model: Backcountry Food Pouch
  • Vandtætteposer, 2 stk. i Anything cage.

 

 • Udstyr og tasker jeg har haft i mit setup
  • Bagagebære, lille: PDW, Bindle Rack, (350 gram, lastevne 5,5 kg)
   • Taske, sadel/bagagebære taske: The Terrapin® Drybag, 14 liter (vandtætpose med ventil)
  • Drikkedunkholder bag sadlen 2. stk. på holderen:
   • Woho, XTOURING Anti Sway / Anti Sway BROOKS B Version
  • Taske front, i starten: Mærke: Ortlieb, model: Handlebar-Pack 15 liter + Accessory-Pack.
   • (ville gerne have noget mere stabilt, lidt større og lettere at organisere. Det tester jeg nu med Surly, Porter front bag)
  • Taske, sadel: Mærke: Ortlieb, model: Saddle-Bag Two High Visibility
   • (ville gerne have noget med en fast støtte og aftagelig pose, så det er let at tage af og ind i telt.
  • Pedaler: LOOK S-Track, model: Race MTB, med ”Look S-Track Cage” (for at øge pedalens kontaktflade). Gået over til Flat pedaler
  • Dæk: Maxxis Icon, 29×2.20″ TR 3C MaxSpeed 120 Folding. (Virkede slet ikke for mig, punktere igen og igen, alt for tynde, måtte skifte dæk under Bikepacking Danmark rundt.)

Tilbage til Indholdsfortegnelse


Billeder af min udvikling i bikckpacking-setup


Bikepacking setup 1

Let og simpel opsætning. Savnede lidt letter tilgang til min ting i front. Men super til en kortere tur, uden meget grej.

Da jeg valgt at købe en cykel mere, ud over min turcykel, Surly, Straggler, var det for også at have en mulighed for at cykle med et lettere setup, og mere teknisk, hurtigere eller mere simpelt. Der er så mange meninger om Bikepacking, hvad det er og hvilke udstyr. Igen brugte jeg Casper Ortvald (var også inde over min turcykel), der på det tidspunkt arbejde i ”29’er Bike Shop”. Jeg valgt at købe en ”færdig” cykel, det er lidt billigere, samt “Bombtrack Beyond” virkede som en rigtig god start. Jeg bruger min “Bombtrack Beyond” til bikepacking, længere hyggeture, og til træning, hvor jeg træner med læsset cykel. Bikepacking er også en genial måde at komme på microeventyr og cykelture i vores dejlige land.

Min erfaring indtil nu, er det er en rigtigt god start cykel for mig, for at finde ud af hvad jeg kan lide og ikke. Jeg var heldig der var nogle stykker i DK, som jeg kunne få en god pris på.’

Mens jeg har kørt, afprøver jeg forskellige taskesystemer og bygger den lidt om, for at finde det setup, der passer mig, til kommende længere ture.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

 


Bikepacking setup 2

Lidt kraftigere set up. Front bagagebære, med tasken, Surly, Porter front bag, for letter tilgang til udstyr og lidt mere plads.  Sadel-taske, er erstattet med en mini bagebære (PDW, Bindle Rac), og let aftagelig vandtætpose (The Terrapin® Drybag, 14 liter). Samt holder til to ekstra drikkedunke bag sadel. Skiftet fra klik pedaler til flats, noget jeg virkelig er blevet glad for.

Det var dejligt at få et mere fast setup foran, for letter tilgang og pakning. Det lille bagegebærer var så fedt, fordi jeg kan tage den vandtættepose af og med i telt, og pakke i teltet for jeg sætter den på. De to holder til drikkedunke bag på, er et fint at sted at opbevare dem. Hvis man har en mere løs taske bag på, så kan holder også nedsætte svingning i tasken.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

 


Bikepacking setup 3

Leger lidt med lettere tilgang til regnjakke, og de ting jeg bruger ofte. Sat to Anything cage, under frontbagagebære. Fandt ud af det var bedst til sovepose og liggeunderlag, da regntøj er hurtigere at tag i selv fronttasken.

Nye og bedre flats, skiftet til Hope, F20 Flat Pedal, vildt stor forskel, er så behagelig at køre med.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

 


Bikepacking setup 4

Er ved at lege med en anden fronttaske, hvor der er lettere tilgange til fronttaske på turen. Skifter Surly til en, 5.11 RANGE READY™ BAG 43L, den har flere lommer, med lynlås, samt lidt beskyttelse. Gjorder jeg letter kunne tag mit kamera.

Selv om det er “bikepacking” setup vi køre, og gerne il være lettere end vores cykeltur-setup, vil jeg havde bedre fotoudstyr med, så tasken skal gerne gøre jeg kan have mit spejlreflekskamera og drone med. Dette setup havde jeg under:

Tilbage til Indholdsfortegnelse

 


Bikepacking setup 5

Bikepacking setup 5 af Erik B. Jørgensen

Efter jeg blev virkelig glad for mit front setup, som har givet mig let adgang til mine ting og kamera og det er let at tage af og på min frontbagagebære. Så ville jeg gerne have mit setup bag på lettere. Derfor satte jeg et bagagebærer bag på, hvor jeg så har min gamle Surly taske ”Porter front bag”, der sidder fast med de velcro stropper, som er i bunden af taske. Har også en pakkerem rundt om tasken og ned om bagagebærer. Har ikke savnet mine drikkedunk holder bag på.

Skal nok have en holder nederst på stellet til min brænderflaske, den lå i taske bag på, det er der ingen grund til.

Brugt det under vores tur i 2022 fra Kiruna, Sverige til Oslo, Norge over 22 dage og små 2.000 km. Mere om den tur her:

Jeg synes virkelig mit setup er ved at være som jeg vil have det. Dog holdt bagagebærer ikke, det gik lidt i stykker, men ikke noget det gjorde noget, så det skal erstattes eller have lavet et (fik det lavet af en smed, så det holder, skal forsat have lavet bedre sidepinde).

Tilbage til Indholdsfortegnelse

 


Tine’s bikepacking cykel

Bikepacking setup, Tine Henrisken 2022

Tine køre på en ”Fargo” bikepacking cykel fra Salsa, en lækker cykel.

For til køre hun med:

 • Taske front, i starten: Mærke: Ortlieb, model: Handlebar-Pack 15 liter + Accessory – Pack
 • Samt 4 stk. Anything cage, (holder til vandtætteposer)
 • Taske, styr (2 styk): Mærke: Apidura, model: Backcountry Food Pouch

Bag på har hun:

 • Bagagebære, lille: PDW, Bindle Rack, (350 gram, lastevne 5,5 kg)
  • Taske, sadel/bagagebære taske: The Terrapin® Drybag, 14 liter (vandtætpose med ventil)

Stel

 • Taske, stel, lille
 • 3 stk. flaskeholder

Tilbage til Indholdsfortegnelse

 


Mit bikepacking setup er forsat under udvikling, og jeg vil løbende opdatere mit indlæg, med hvad jeg afprøver og bliver glad for.

Erik

Indlægget er opdateret den 31. aug. 2022

 

 

Relateret indlæg

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Indlægget er opdateret: 23. maj 2024