I forbindelse med sommeren 2020, så skulle jeg selvfølgelig på tur med min datter! Men planerne ændrede sig noget, især på grund af coronavirussen og de ændringer det medførte.

Min datter Karen, havde et ønske om at komme til Norge og vandre. Derfor havde vi for længe siden bestilt færge og planlagt endnu en vandretur på Hardangervidda. Men pludselig blev min datters gymnastiklejr, flyttet fra først i sommerferien til slut i sommerferien, lige der hvor vi skulle afsted. Min datter vil meget gerne på gymnastiklejr, så der var ikke andet for at aflyse vores vandretur.

Over længere tid havde jeg så set på at vi skulle på tur i Danmark, men da min kæreste, Tine og jeg kom hjem fra Bikepacking, Danmark rundt, så åbnede der sig pludselig en mulighed for at det var tilladt at køre igennem Sverige til Norge. Så jeg fik hurtigt planlagt 4 vandreture i forskellige områder i Norge. Så fulgte vi godt med i vejrudsigterne, da vejret var noget vekslende i Norge, og mange områder forsat havde meget sne.

2 dage før afgang den 17. juli, besluttede jeg at vi kørte til Femundsmarka, der ligger lige nord for Trysil og helt op af grænsen til Sverige, med det kendte kanoområde Rogen, lige på den anden side, i Sverige. I Rogen har jeg tidligere været på tur i foldekajak med Karen og hendes mor, da Karen var 2 år, mere om det her!

Fredag den 17. juli, kørte vi mod Femundsmarka, det tog omkring de 12 timer, med pauser og det hele. Vi var heldige at se rener før vi forlod bilen.

De næste 6 dage vandrede vi en rundtur i det fantastisk område. Du kan se vores oplevelser her i denne film:

Data på vores Femundsmarka tur, 17-23 juli

  • Fredag 17. juli.   1,5 km
  • Lørdag 18. juli 12,3 km
  • Søndag 19 juli 11,1 km
  • Mandag 20. juli 11,3 km
  • Tirsdag 21 juli 11,3 km
  • Onsdag 22 juli 13,5 km
  • Torsdag 23. juli   6,7 km
  • I alt                     67,7 km

 

Lidt af det grej vi brugte på turen

Der er mange flere indlæg med anmeldelser og gode råd og fif på min hjemmeside, du kan søge efter.

 

—0—

Vi havde igen en herlig tur og nogle fantastiske oplevelser sammen. Vi glæder os allerede til den næste :-)

Erik

 

Relateret indlæg

 

Facebook opslag fra turen

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022